Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagy vagyoni különbségek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy vagyoni különbségek esetén mit érdemes csinálni?

Figyelt kérdés

Kb 1 nagyságrenddel többet keresek, mint a feleségem és ebből a helyzetből elég sok vitánk van (én rommá dolgozom magam, mellette igyekszem a gyerekeimmel/családommal is minőségi időt tölteni, de úgy érzem ő kb nem rak bele ebbe semmit, elviszi reggel meg délután hazahozza a gyerekeket az iskolából és szerinte ez úristen de nagy munka, a háztartás romokban, mert "ő nem ér rá", főzve nincs, takarítónő jár, de azt sem képes felügyelni, sorolhatnám.) Úgy érzem belekényelmesedett ebbe az élethelyzetbe, hogy X évig itthon volt GYES-en.

Szeretném ezt a pénzt biztonságban tudni, félretenni főleg a gyerekeink taníttatására, nyugdíjra, de Sokszor úgy érzem csak én tolom azt a bizonyos szekeret. Ezen kívül a házasságunkban nagy gond nincs, szóval válni csak ezért nem szeretnék.

Ti hogyan oldanátok meg ezt a helyzetet?

#vagyoni megosztás
2022. szept. 5. 16:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

kieg a 10-eshez:

> "Takarítónőbe meg ezek szerint anno te is belementél. Minek...??"

anno 2 ok miatt dontottunk igy:

1) amikor még a gyerekek előtt dolgozott anyagilag jobban jött ki, ha a saját szakmájában dolgozott, mintsem takarított volna

2) amikor kicsik voltak a gyerekek, gondoltam ezzel is segítem.

De most se kisgyerek, se meló, se takarítás.

2022. szept. 5. 18:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem a nagy vagyoni különbséggel van a probléma.
2022. szept. 5. 18:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerekünk van.És dolgozok én is és a férjem is.Nem mondom hogy a házimunkába nem vagyok állandóan valamivel elmaradva😤De azért be lehet hozzánk jönni.A gyerekeket az viszi és hozza akinek épp belefér az idejébe az főz aki épp otthon van hamarabb stb.Megosztunk minden itthoni munkát.Beszélj vele szerintem.Mi is gyűjtögetünk új tetőre és igy jobban haladunk ha én is dolgozok.Meg nem azért tanultam hogy itthon üljek.Meg is őrülnék....
2022. szept. 5. 18:34
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem megy se a takarítás, se a főzés, akkor vissza kell mennie dolgozni. Szerintem csapj oda az asztalra, különben ez lesz örökre. (Bárki háztartásbelit ismerek sosem ment vissza dolgozni a gyerekek felnőtte után sem, mert 'akkor már minek?') Én simán elküldeném dolgozni, ha már otthon nem mozdítja az ujját sem.
2022. szept. 5. 19:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Na, így kell, ahogy a 13-as és a férje csinálja! Megosztani a teendőket, ki mit tud épen megcsinálni.
2022. szept. 5. 19:07
 16/16 A kérdező kommentje:

köszönöm a tippeket, főleg a női oldalról.

Megpróbálom ebbe az irányba terelni a dolgokat!

2022. szept. 6. 05:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!