Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy vagyoni különbségek esetén mit érdemes csinálni?
Kb 1 nagyságrenddel többet keresek, mint a feleségem és ebből a helyzetből elég sok vitánk van (én rommá dolgozom magam, mellette igyekszem a gyerekeimmel/családommal is minőségi időt tölteni, de úgy érzem ő kb nem rak bele ebbe semmit, elviszi reggel meg délután hazahozza a gyerekeket az iskolából és szerinte ez úristen de nagy munka, a háztartás romokban, mert "ő nem ér rá", főzve nincs, takarítónő jár, de azt sem képes felügyelni, sorolhatnám.) Úgy érzem belekényelmesedett ebbe az élethelyzetbe, hogy X évig itthon volt GYES-en.
Szeretném ezt a pénzt biztonságban tudni, félretenni főleg a gyerekeink taníttatására, nyugdíjra, de Sokszor úgy érzem csak én tolom azt a bizonyos szekeret. Ezen kívül a házasságunkban nagy gond nincs, szóval válni csak ezért nem szeretnék.
Ti hogyan oldanátok meg ezt a helyzetet?
ő kb nem rak bele ebbe semmit, elviszi reggel meg délután hazahozza a gyerekeket az iskolából
Gardírozd te a gyerekeket, írj velük leckét, a feleségednek meg lesz ideje legalább többet dolgozni és több pénzt keresni.
Takarítónőbe meg ezek szerint anno te is belementél. Minek...??
"Gardírozd te a gyerekeket, írj velük leckét, a feleségednek meg lesz ideje legalább többet dolgozni és több pénzt keresni"
Hű de nagy kaland elvinni az iskolába a gyerekeket, aztán meg értük menni! Nem egy anyukát ismerek aki szintén viszi a gyerekeket iskolába/óvodába, igaz annyi különbséggel, hogy ők nem haza mennek utána, hanem dolgozni sokszor fizikai munkát és mégis rendben van a háztartás, van főtt étel is az asztalon. Érdekes...
Ez a gyerekeket viszem majd hozom, ez semmi, emellett nyugodtan lehetne takarítani, főzni, ha már nem dolgozik.
guess what, nagyon sokszor írok velük leckét, este én is altatom őket amikor csak tudom. Nem "menekülök" a munkába, egyszerűen csak így alakult az életem (home officeból dolgozok, szóval elég sokat velük tudok lenni)
Nem mondom, hogy "eleget vagyok velük", de az átlagnál biztosan többet foglalkozok velük és nem a meló miatt pattintom őket.
Igazábó
> Gondolom, ő volt otthon velük végig, ha betegek, o marad otthon velük, úgyhogy mi az, hogy Hu de nagy munka ?
ha betegek akkor jellemzően a nagymamák besegítenek.
> Egyáltalán minek kellett neked gyerek?? Ha valóban látástól vakulásig dolgozol, mikor érsz rá velük vagy a feleségeddel foglalkozni?
hol írtam, hogy látástól vakulásig? Hidd el, szakítok bőven időt a családomra is.
>Én inkább keresek kevesebbet és dolgozok kevesebbet, hogy a családommal lehessek, te meg kb bele menekülsz a munkába.
nem menekülök sehonnan sehova. :) kialakítottam egy privát-business life egyensúlyt, amivel nagyjából rendben van a lelki békém.
> Mivel tölti az idejét?
A kérdés jó. Csak úgy van. Mindig vannak apró cseprő ügyei, amit intéz napközben. Ráérősen felkel, elviszi a gyerekeket a suliba, elmegy az írószerbe ahol vesz 2 ceruzát, mert a gyerek kitörte az egyiket, benéz a barátnőjéhez a boltba, ahol az dolgozik, elbeszélget egy 30 percet, elmegy vesz 1 kávét anyóséknak, sorolhatnám. Telefonálgat a kis barátnőivel.
Valahogy elmegy az egész napja, de valós látszata nincs, illetve sokkal sokkal hatékonyabban is el lehetne ezeket intézni
Mindig azzal jön, hogy a gyerekek miatt nem tud mit csinálni, de valahogy az egész napja ilyen ráérős, iszonyat hatékonytalan. Látszik rajta, hogy nulla motivációja van _érdemben_ csinálni bármit is.
Tudom, ez most bunkón hangzik, de a nap végén én ebből ennyit látok.
> "Takarítónőbe meg ezek szerint anno te is belementél. Minek...??"
Mert szerettem voln egy tiszta, rendezett lakást, de úgy láttam erre ő nem lesz képes nekem meg már erre nem volt időm, hogy még a takarítást is én csináljam.
Tipikus példa: este el kellene mosogatni, de ő inkább ott hagyja, mert "úgyis jön a takarítónő másnap"
De fél napig tele a mosogató, ha reggel jön hozzánk valaki akkor a rendetlenségben kell fogadjam, ha kell valami, nekem kell elmosogassak.
nem tudok ezzel a helyzettel nagyon mit kezdeni. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!