Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Más is hasonlóan gondolkodik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is hasonlóan gondolkodik vagy tényleg velem van a probléma?

Figyelt kérdés
20 éves férfi vagyok. Soha nem volt még 3 hónapnál hosszabb párkapcsolatom, pedig legbelül vágyom rá. Az igazi problémám az, ha a partnereimen egy picit is azt érzem hogy csökken a kezdeti vonzalom, érdeklődés, akkor békességben elköszönök és szakítok. Sokan h...nek néznek emiatt, de úgy képzelem el a párkapcsolataimat, hogy azok egyre jobbak lesznek ahogy megismerjük egymást. Az utolsó barátnőmmel azért szakítottam mert egy baráti társaságban voltunk és a pultos sráccal úgy beszélgetett mint velem soha, úgy ragyogott a szeme ami nekem szinte soha nem sikerült. A haverok azt mondták hogy egyszerűen csak féltékeny vagyok a másik srácra aki idősebb és valószínűleg tapasztaltabb is nálam, de ez nem igaz, teljesen hidegen hagy a személye, arra is volt példa hogy egy másik nő miatt alakult ki e az érzés bennem. Az igazi probléma ott van, hogyha azt érzem a partnereimnél hogyha nálam alkalmasabb,hozzá jobban passzoló partnerrel találkoznak akkor onnantól nincs értelme a kapcsolat folytatásának. Tudom hogy ez elég furán hangzik, de hátha más is volt ilyen cipőben.

2022. aug. 24. 21:30
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

10 válaszolva

nekem sokkal többet mond amit látok és hallok mint amit mondanak nekem. A szavak csak szavak, ha tettek is vannak mögötte akkor lesz értelme. A viselkedésünket sokkal nehezebb leplezni, ha valakinek örülünk akkor az látszik a gesztusainkon, legyen az családtag vagy barát. nem akarok velük versenyezni, hiszen egészen más helyzetből indulunk, de ha egy idegen férfi olyan mosolyt vagy reakciót vált ki a partnerünkből amit még korábban nem tapasztaltál akkor elég egyértelmű hogy nem én vagyok a megfelelő a partnerem számára. Persze fel lehetne venni a versenyt, úgy viselkedni mint a másik férfi, de miért akarnék színészkedni?

2022. aug. 24. 22:23
 12/16 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy amit “látsz és hallasz”, az nem a valóság. Nem alakult ki megfelelő önértékelésed kisgyerekként, emiatt egy torz valóságot észlelsz, ami igazolja a félelmeidet. Tehát a félelmeid határozzák meg nemcsak a gondolkodásod (“miért ne hagyna el egy jobbért”), de az észlelésed is (“jobban csillog a szeme”). Amíg nem foglalkoztál komolyan, évekig önismerettel (pl. pszichoterápia), addig csak gyűjtöd majd a kudarcélményeket.

Ide tartozik az is, hogy “körültekintően választasz”. Könnyű ezt hinni, de amíg nem dolgoztad ki magadból a kisgyerekkori mintákat és lelki sérüléseket, addig ezek rángatnak dróton és unos unalomig fogod ugyanazokat az élményeket átélni, ismételgetni ugyanazokat a párkapcsolati mintákat, amik segítenek átélni a megszokott lelki fájdalmakat, érzelmi sérüléseket. És ehhez mindig “körültekintően” fogod választani a partnereidet: azokat, akik ebben együttműködőek.

Lehet, hogy édesanyádnak “nem csillogott eléggé a szeme”, amikor anyáknapján szavaltál neki, vagy a tesód produktumát többre értékelte, ezért most a barátnőd szemét se látod megfelelő mértékben ragyogni.

(A 22:09-es kommentedhez annyit, hogy az említett barát egy bántalmazó, ez a partner elszigetelése egy tipikus bántalmazási módszer. Neki is sürgősen terápiára lenne szüksége, mielőtt áldozatokat szed.)

2022. aug. 24. 23:48
 13/16 A kérdező kommentje:

"12"

Egy dologban tévedsz, nem félek, hanem inkább cselekszem, mondhatni megelőzöm azt ami szerintem úgyis bekövetkezne. Ez persze lehet félelem attól, hogy velem szakítanak, de már erre is volt példa. Lehet attól félelem, hogy nem jól választottam és ha valami hibát észlelek azonnal riadót fújok, ez utóbbiban van némi igazság. Normális esetben 2 fél arra törekszik hogy a felmerő hibákat együtt kijavítsa, nos ez belőlem teljesen hiányzik, mert az a tulajdonság, reakció ami reflex szerű, azt nem lehet megjavítani. Ha valami vagy valaki tetszik akkor örülsz neki és vágysz rá, és van a szomorú valóság ami "jutott" neked. Nos ezt nem szeretném megtapasztalni.

2022. aug. 25. 00:09
 14/16 A kérdező kommentje:
Az egyik exem azt mondta, hogy a kocsimhoz és az órámhoz jobban ragaszkodom mint a barátnőimhez,ezen nagyon felkaptam a vizet akkor, de igaza van. Ami a párkapcsolati mintákat, illeti, az édesapám nagyon korán meghalt, az édesanyámmal és nagyival nőttem fel. Imádom őket!!!!
2022. aug. 25. 00:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy olyan ragaszkodás alakult ki benned a női gondviselőid iránt, hogy úgy érzed, elárulnád őket egy párkapcsolattal. Vagy édesapád korai elvesztése miatt félsz az olyan veszteségtől, ami külső okok miatt történik, ezért inkább te lécelsz le. A viselkedésed és érzéseid akkor is félelemről árulkodnak. Ez nyilván nem tudatos félelem és nem tudatos minták, ezért kell profi vezetővel felderíteni őket. Aki a pszichológus. Tanulmányozd kicsit a kötődési típusokat. Pl.: [link]

Valahonnan jön ez a pánikszerű menekülés a nehézségek elől. Lehetséges, ha édesapád elvesztése pont az első 4-5 évedben történt, hogy édesanyádat annyira megviselte érzelmileg, hogy nem tudott rád kellően odafigyelni. Ettől még imádhatod, csak az önbizalomhiányod és a fura párkapcsolatkezelésed kisgyerekkori blokkot jelez és ha nem tudsz szembenézni azzal, hogy valami el lett ott szúrva, akkor nem tudod megoldani se, nyilván.

2022. aug. 25. 02:21
 16/16 A kérdező kommentje:
Furcsa amit írsz...Egy dolog biztos, hogy nagyon szeretem az édesanyámat, mindent megadott nekem amit csak tudott. Elég szigorúan nevelt, tudom értékelni mindazt ami megadatott nekem, ragaszkodom a használati tárgyamhoz, legfőképpen azokhoz amit magam választottam. Sokszor felmerül az önbizalomhiány, ezt nem tudom hova tenni. Nem félek attól hogy holnap ne találnék másik partnert, attól sem félek hogy szakítsak, talán attól félek hogy csalódnom kell valakiben akit szeretek vagy szerettem. Ami biztos, hogy utálok veszekedni, ideges leszek tőle, ha lehet próbálom elkerülni. Ezt minden partneremnek elmondom, hogyha valami bántja időben jelezze felém és ha lehetséges változtatok rajta.
2022. aug. 25. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!