Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A legtöbb férfi tényleg csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A legtöbb férfi tényleg csak egy kis szeretettre vágyik?

Figyelt kérdés
pl az incelek ha kapnának megjavulnának?
2022. aug. 21. 23:20
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
67%

20

"Nem félnél, ha nem égetted volna meg magad velük."

Természetesen engem is, mint mint mindenki mást, bántottak már. Csakhogy az engem ért bántás mértéke nem indokolja a félelmem mértékét. A "fóbia" utótag irracionális félelemre utal. Van aki a sötétségtől, van aki a szűk helyektől, a bohócoktól vagy épp a hányástól fél, de ez nem jelenti azt, hogy akár a sötétség, akár a szűk helyek, a bohócok vagy a hányás effektíve veszélyt jelentene a mindennapokban.

Az emberek sem.

Rossz berögződések, családi problémák, genetika, és az agy rossz kémiája okozza nálam ezt az állapotot. De ott a tesóm, egy laza, szociális, társaság-közepe ember. Ugyanazt láttuk, ugyanazt tapasztaltuk, ugyanazt a nevelést kaptuk, ugyanazt éltük át. A probléma tehát értelemszerűen nem a külvilágban keresendő.

Olyan ez, mint bármely betegség. Mondjuk a vérzékenység. Persze, kell egy kis külső hatás, egy apró vágás vagy szúrás, de azért értjük, ugye, hogy a betegség miatt fog elvérezni az ember, és nem a vágás vagy a szúrás mértéke miatt.

Bátorítanálak, hogy ha te is szociális fóbiában szenvedsz, próbáld belátni, hogy a világ közel sem olyan gonosz, mint amilyennek a betegség szűrőjén keresztül látod. Ettől még nem múlik el a rettegés, de legalább tudatosul.

2022. aug. 23. 07:36
 22/29 anonim ***** válasza:
0%
A tesód és a közös nevelés még nem indok. Van olyan, akire a szülők jobban odafigyelnek, nem is veszik észre, hogy jobban kivételeznek a másikkal. Ugyanúgy beállíthatnak valakit fekete báránynak. Oké, a személyiség is közrejátszik, de a szülők bánásmódja is, még ha észre sem veszik. A szülők együttes hatása és a hajlam kiváltja, hogy hogyan reagál a külvilágban. Ehhez még hozzájönnek a külvilágban tapasztaltak is, amik teljesen aláássák a személyiséget. Eleve rossz alapokkal indul, a szocializáció helytelenül megy végbe, felnőttként pedig túl gyenge lesz kontrollálni a jelenlegi hatásokat, amik valljuk be, azért elég kemények. Tinédzser korára kiéghet, a felnőtt éveiről már nem is beszélek.
2022. aug. 23. 07:48
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

22

Igen, valóban előfordul, hogy a szülők kivételeznek, de mint említettem, mi ugyanazt a nevelést kaptuk. És nevelés alatt értek minden lelki, szellemi és anyagi hatást, ami a szüleinktől jött. Ha mégis volt bármilyen apró eltérés, az biztosan nem indokolja azt az ég és föld különbséget.

Meg egyébként is. Nálam sokkal rosszabb, szeretetlenebb, bizonytalanabb, toxikusabb környezetben felnövő embereket vannak, akik hírből sem ismerik a szocfóbiát.

2022. aug. 23. 07:56
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
Csatlakozom, mert én is szociofóbiás voltam (vagyok?), ami részben környezet, részben személyiség/genetika, részben pszichoszomatikus betegség miatt alakult ki ("tojás vagy tyúk" esete). De már tudom reálisan látni, hogy nem a világ rossz, a világ csak sokféle. Nem tartom cikinek, másnak máshol van bibije, de mindenkinek van. Néha persze elfog az önsajnálat is és akkor hisztizve haragszom egy sort az univerzumra, de egy bizonyos feszültségszint után meg muszáj újra és újra beleugrani az életbe.
2022. aug. 23. 08:56
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megpróbálod megmondani ismeretlen embereknek, hogy igazából a szüleod kivételeztek LÁTTATLANBA.

Na elérted azt a pontot, hogy bármit tagadsz ami nem fér össze a világnézeteddel.

2022. aug. 23. 10:50
 26/29 anonim ***** válasza:
0%
25. Fejtsd ki kérlek, mire gondolsz!
2022. aug. 23. 12:04
 27/29 anonim ***** válasza:
52%

Arra gondolok, hogy te nem fogod mások karakterét és nevelését instant tudni.

Ez alapján meg máe vagy egy világnézet a fejedben ami hamis, de minsenhol a kiskaput és a kibújót keresed.

Látom, nyugi.

2022. aug. 23. 18:54
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

27. Nem. Nem fogom ráerőltetni a tapasztalataimat és a világnézetemet másokra, ha erre gondolsz. Nyilván megvan nekik is az élettörténetük. Elmondom a véleményemet kiegészítésként és ennyi. Nincs kőbe vésve.

Az viszont érdekelne, mit értesz kiskapu és kibújó alatt.

2022. aug. 23. 19:19
 29/29 anonim ***** válasza:
52%
Akkor a #22-es válaszban mit taglalsz? :O
2022. aug. 24. 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!