Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjemmel ellenségessé vált a kapcsolatunk. Szeretném megmenteni. Kommunikációs problémák bőven akadnak. Párbeszéd példát tud írni valaki?
Főleg kommunikációs problémákkal küzdünk, de van itt persze más is.
Az én részemről szeretném tudni mik azok a mondtatok amit lehetne úgy mondani, hogy egy férfi ne kiabaljon, veszekedjen vagy sértődjön meg és ne hagzom nyalizósnak.
Remélem lesz kreatív köztetek.
Rossz- jó példára vagyok kíváncsi amik alap hibák a mai világban sajnos.
Köszönöm szépen remélem azért érthető volt a kérésem.
Én 26 éves vagyok a férjem 28, van egy 4hetes kislányunk.
A jó kommunikáció alapja a nyugodt nyitás.
Próbálj meg én közlésekkel kommunikálni és egyértelműen fogalmazd meg a kéréseid. A párod hibáit ne emeld ki, mert ő ezt támadásnak érzi, amire vagy támadással válaszol vagy megsértődik és kizár téged.
Pl: munka után nem játszik a kislányotokkal, hanem a telóját nyomkodja. Téged zavar a lustasága.
Te: drágám, mostanában nyúzottnak érzem magam. Szeretném, ha holnap elvinnéd sétálni a picit munka után, hogy addig tudjak pihenni picit.
Látod, nem volt benne ebben a közlésben rá nézve semmi negatív. Ne mondd, h soha nem játszol a gyerekkel és amúgy is lusta vagy, mert annak csak vita lesz a vége és a megoldáshoz sem kerültök közelebb.
Egyébként erről könyveket írnak, érdemes egy-két ilyet elolvasni.
Dora Gyula erről tart tanfolyamokat, melyek iszonyúan jók és hasznosak! Van YouTube csatornája és oktató anyaga is.
titkostanacsoknoknek.hu
Mindenhez két ember kell, és ha a férjed minden szron felkapja a vizet, akkor feleslegesen erőlködsz.
Megjártam ezt az utat, és félév után inkább szakítottam, mert egyedül hiába akarok megoldani egy kétemberes problémát.
2.válaszoló
Köszönöm szépen pont ilyen példára volt szükségem. Esetleg konkrét könyvet tud valaki ajánlani?
Ismerem Gyula videóit,de példát nem mond csak a tanfolyamokon. Osa nem jutok el az biztos.
Köszön szépen mindenkinek!
Azért csak kaptam itt indulásnal segítséget az idegen emberektől! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!