Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért cáfol folyton a barátnőm?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért cáfol folyton a barátnőm?

Figyelt kérdés
Bármit mondok, bármit állítok ő már azt keresi, hogy mit mondtam rosszul vagy hogyan cáfoljon, javítson ki. Ha másokkal vitázok sose áll mellém. Sokat vitázok a szüleimmel tudja nagyon jól milyen dilinyós néha az anyám, és egyből mondja hogy nekem mit kéne változtatni... De csak most kezdődőtt ez az egész mióta 21 éves lett, mindenhez olyan kritikusan áll hozzá, kicsit fárasztó. Gondolom ez valami életszakasz, keresi önmagát, probál minden témában véleményt formálni. Vagy még arra tudok gondolni, hogy kapcsolatunk elején sokszor nekem volt igazam és ez annyira idegesítette, hogy most ha igazam van ha nem akkor is cáfolni kezd, hogy még csak véletlenül se nekem legyen igazam. Szerintetek ez csak ilyen szakasz vagy ő ilyen lesz és kész? Probál okosnak tünni, hogy egyfolytába ellen érvel? Hasonló helyzetben lévő párok, ilyenkor mit csináltok, csak türitek?
2022. aug. 5. 12:49
 1/9 anonim ***** válasza:
39%

21 éves lett ?

Biztos öregszik , az a baj

🤣🤣🤣

( Nem tudom , nem ismerem )

2022. aug. 5. 12:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Valami konkrét példa?
2022. aug. 5. 12:56
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Csillagjegye szűz?
2022. aug. 5. 12:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Pl. a szüleim meg akarják mondani, hogyan öltözködjek folyton beleszolnak, az öltöködési stílusomal semmi probléma nincs és a barátnőmnek is tetszik, de még is azt mondta erre, hogy akkor vegyek pár inget...éreztetve hogy nincs igazam...
2022. aug. 5. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy te meg iszonyat makacs vagy és csak neked lehet mindig mindenben igazad?
2022. aug. 5. 13:44
 6/9 anonim ***** válasza:
35%
Amikor a parod nem lojalis veled, abbol szep lassan szakitas lesz. En nem eroltetnem tovabb a dolgot, ha o ennyire maskepp latja az eletet, mint te. Pont, hogy ettol kene eros legyen a kapcsolat, nem attol, hogy ket szep szeme van. Kell keresned egy masik ket szep szemut, akivel egy kovet fujtok.
2022. aug. 5. 13:54
 7/9 anonim ***** válasza:
44%

Ennyiből nehéz megmondani, de az elmondottak alapján az az első benyomásom, hogy verseng veled. Lehet, csak a saját példámat látom bele, de a feleségemnek volt pár éve egy időszaka, amikor rádöbbent, hogy évekig túlságosan alárendelődő volt, hagyta magát befolyásolni általam.

Ennek az lett a következménye, hogy átesett a ló túloldalára, és túlkompenzált. Nem fogadott el tőlem semmilyen tanácsot, ha megpróbáltam rábeszélni valamire, akkor már csak azért sem úgy csinálta, mert azzal megint nekem adott volna igazat.

2022. aug. 5. 14:02
 8/9 A kérdező kommentje:
7. Igen ugyan ez itt is. Mintha egy verseny lenne a számára a kapcsolatunk, be akarja bizonyitani ki a jobb. Emlékszek amikor kiderült nagyobb az IQ-m mint az övé 1 napig alig szolt hozzam, vagy amikor megvertem sakkba szintén. És most ö is valószinüleg átesett...
2022. aug. 5. 15:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"amikor megvertem sakkba szintén"

Hallod, ez konkrétan megtörtént nálunk is. Még a kapcsolatunk elején sakkoztunk egyet, és nagyon kikapott. Szerintem akkor láttam először dühösnek. Sőt, igazából azóta sem sokszor láttam annyira sértettnek és dühösnek, mint akkor, pedig 18 éve vagyunk együtt.

Szóval minden bizonnyal a barátnődnek van egy kis kisebbségi érzése, és emiatt verseng, kompenzál. Önbizalmat kell, hogy fejlesszen, hogy ne érezze magát kevesebbnek attól, mert bizonyos dolgokban te vagy a jobb.

Hozzáteszem, nálunk ez kétoldalú volt, mert kettőnk közül én voltam úgymond az "okosabb": jobban érveltem, olvasottabb, tájékozottabb voltam, jobban fizetett munkám volt mindig. Viszont ezzel szemben ő sokkal praktikusabb, talpraesettebb, kitartóbb és gyorsabb nálam. A józan paraszti észt és két kitartó kezet kívánó feladatokban bármikor agyonver engem, ami meg bennem keltett egy csomó frusztrációt.

És igazából mi évekig mérgeztük egymást azzal, hogy ő kivette a kezemből azokat a feladatokat, amikkel én töketlenkedtem, és megoldotta őket egy huszárvágással, én meg rendszeresen vezettem le a hibákat az ő megoldásaiban, vagy érvelésében. Kb mostanra jutottunk el odáig, hogy megtanuljuk elfogadni a saját gyengeségeinket, és így tudjuk tisztelni a másik erejét. Pl a házfelújításnál mindenben kikéri a véleményem, és meg tudja köszönni, amikor kitalálok egy megoldást, amire ő nem is gondolt, és én is meg tudom köszönni, hogy minden kis szarnak az utolsó pöcökig utánajár, és ezért milliókat farag le, amikor én már rég ráhagytam volna.

2022. aug. 5. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!