Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 27 éve élünk együtt. 52/F...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

27 éve élünk együtt. 52/F vagyok. Nem vagyok hibátlan! Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

A párom súlyos - gyermekkorból eredő - lelki problémákkal küzd. Szociofóbia, kezdődő agorafóbia. Erős narcisztikus személyiség, némi cezaromániával kiegészülve. Nem hajlandó szakemberhez fordulni és a viselkedése felőröl.

Belefáradtam, hogy a démonaival küzdjek, hogy minden úgy legyen, ahogy Neki jó, az Ő életét éljem. Sajnos a 25 éves fiunk is a kárát látta; mai napig tövig rágja a körmét.

A klasszikus, amikor jó, akkor viszont nagyon jó.

Kilépnék a kapcsolatból, bár szeretem.

A baj, hogy nem tudom szeretem-e vagy csak a 27 év megszokása.

Tudom, ha kilépek, nulláról kell kezdenem. Marad a ház, nincs pénzem, mert minden bevételem neki adom, hogy vezesse a háztartást. Az anyagi része nem is érdekel, mert megoldom, de már elmosódott a fejemben, hogy hol a határ a küzdeni a kapcsolatért és a magamért élni között.

Maradni és bízni, hogy javul a helyzet vagy menni és újrakezdeni?

A Bibliát követni (Pál 1.Kor. 13, 4-8.), hogy a szeretet határtalan vagy a spiritisztákat, hogy ez az egy életem van, nem lesz másik lehetőségem.

Mit láttok, merre érdemes gondolkoznom.

2022. aug. 4. 14:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Úgy sejtem, ezek a tulajdonságai már akkor jelen voltak, amikor megismerted. Csak gondolom, akkor még elvakított a rózsaszín köd, vagy esetleg neked is voltak komoly lelki sérüléseid, amik miatt nem mertél lelépni, aztán mega számokból ítélve gyorsan becsusszant egy gyerek, és így meg is született egy teljes életet megpecsételő kényszerházasság.

Igazából nem tudom, mit mondjak, és tényleg egy pszichológussal kéne konzultálnod. Illetve, de: egy dologban biztos vagyok: ha még akarsz értelmet adni az életednek, akkor változtatnod kell. Persze, jobb lett volna ezt huszonévesen megtenned, de azért még van jópár éved hátra (nagypapám a 80-at is megélte, a volt filozófiatanárom meg már a 90-en is túl van, kis szerencsével még egy 30-40 éved simán van), butaság lenne ezeket az éveket is eldobni csak azért, mert 27 évet eldobtál. Szerinted aki kap 30 év letöltendőt, az miután letelik a büntetése, sírva könyörög, hogy hadd maradjon még bent? Dehogy! (Néhány valóban elmeroggyant pszichopatát kivéve) örül neki, hogy legalább a maradék pár évtizedet aránylag normálisan leélheti.

Gyanítom, azzal már számtalanszor próbálkoztatok, hogy rendbehozzátok a doglokat. Amit 27 év alatt nem sikerült helyrehozni, abba már nem is érdemes energiát pazarolni. Koncsntrálj arra, hogy az életed második fele jobb legyen!

Ez a feltétlen szeretet dolog meg nagyon szép ideológia, csak az vele a baj, hogy túlságosan kisarkított. Feltétel nélküli szeretet.... Tehát ha mondjuk valakit egyszer megszeretek, de utána ő legyilkolja a fél családot, akkor ezek után is ő legyen a mindenem, mert hogy feltétel nélküli szeretet van? Hát nem. Én azt mondom, hogy a feltétel nélküli szeretetet is ésszel kell értelmezni. Ugyan én még jóval fiatalabb vagyok, de én is mondhatjuk, hogy feltétel nélkül szeretem a barátnőmet. Szeretem akkor is, ha rossz napja van. Szeretem úgy is, hogy tudom, vannak furcsaságai. Néhány dologtól irreálisan fél, és van egy nem gyógyítható, de egyébként szinten tartható, és szerencsére nem életveszélyes betegsége. De ha mondjuk egyik reggel arra ébrednék, hogy épp a nyakamhoz szegez egy kést, nem lennék benne biztos, hogy ez a szeretet a továbbiakban is megmaradna.

Szerintem magát ezt a "feltétel nélküli" dolgot értelmezik félre sokan. (Egyházi körökben egyébként is szeretnek mindent félremagyarázni.) A "feltétel nélkül" nem azt jelenti, hogy a másik bármilyen gaztettet csinál, azt el kell nézni neki. Hanem azt, hogy nem szabsz feltételeket, hogy "márpedig csak akkor foglak szeretni, ha ..."

2023. szept. 20. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!