Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért keltenek bűntudatot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért keltenek bűntudatot bennem a szüleim? Jogosan?

Figyelt kérdés

Összejöttem egy lánnyal, akivel nagyon szeretjuk egymast. De a szüleim hihetetlen mód ellenzi, nagyon eldurvult a helyzet.

Tudni kell a szuleimrol, hogy nagyon sok mindent kaptam toluk, még akkor is amikor en azt mondtam hogy ez sok. Jo a kapcsolatunk. Tenyleg igyekszem megbecsulni oket, amiket kaptam minden. Oszinten mondom. Rossz szavam nem lehet. Es ezt forditjak vissza ram, hogy mennyi mindent adtak, es ezt kapjak vissza hogy nem a hozzamvalo lannyal vagyok. Kaptam megalázást már, kitagadás, nem erdeklem oket mert ezt csinálom, és nem ezt várják vissza tolem, holott se a lany se nem én nem fordultuk ellenuk, mindent csinálok ugy ahogy elterveztuk a szuleimmel(kozos dolgok stb). Ismerosok, itt mindenki tudja hogy milyen ember vagyok, es meg vannak botránkozva hogy nekem ilyeneket mondanak.

Valoszinu az en gyengesegem, de hihetetlen csalodott, osszetort vagyok.

2022. júl. 21. 11:22
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
29/F
2022. júl. 21. 11:23
 2/28 anonim ***** válasza:
89%
Neked van az idősebb barátnőd és a szüleid járnak, telefonálgatnak utánad, hogy nála vagy-e, mikor érsz haza...?
2022. júl. 21. 11:27
 3/28 A kérdező kommentje:
Szeretnek onalosodni azert, de nem eldobni oket, es igen az is lehet hogy mondjuk nekik van igazuk, de magam kárán tanulnek akkor. De nem tudom megértetni.
2022. júl. 21. 11:27
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Ne érezz bűntudatot, ha nem ártottál senkinek.
2022. júl. 21. 11:40
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Mitől nem hozzád való? 29 vagy. Szerintem nekik a te korodban már ott voltál. Szóval ne igazgassanak.
2022. júl. 21. 11:45
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
29 évesen már nagyon el kell tudni dönteni mindent, és ilyenkor már főleg nem a szülők döntenek.
2022. júl. 21. 11:59
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Lényeges, hogy mi kivezni valót látnak a lányban? Miért ellenzik? Igazuk lehet?
2022. júl. 21. 12:13
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Én egy 22 éves sráccal jöttem össze rövid időre. Neki is elég gyökér szülei voltak, az apja még talán kevésbé, inkább az anyja. Aki fúrta a kapcsolatot már az elején. Mert hogy én erkölcstelen vagyok, amiért 23 évesen már szexeltem életem során, meg a fiacskáját is áthívtam 3 hét után. Akkor lett vége a kapcsolatnak, mert nem jött át, mert anyuci nem engedte.

A te szüleid rendkívül toxikusak, nem jó a kapcsolatotok, csak szándékosan azt akarják veled elhitetni, hogy jó, meg mindent megadnak, közben tönkretesznek. A lány se fogja sokáig bírni. Nem a lánnyal van bajuk, csak félnek, hogyha párod lesz, akkor nem tudnak majd irányítani. Ha te ezt hagyod, akkor egyedül halsz meg, de ha most megszakítod velük a kapcsolatot, van esélyed egy boldog életre :)

Tudom könnyen beszélek blablabla, hát én a nagymamámtól határolódtam el, amikor rájöttem, hogy érzelmileg zsarol és bánt engem, miközben ő azt állította, hogy mi barátnők vagyunk, annyira jó a kapcsolatunk...

2022. júl. 21. 12:52
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekik teljesen mind egy kivel lennél. Mivel próbálsz önállósodni ezt ők úgy értelmezik hogy te el dobod őket egy lány miatt. És azt hozzá vágni a gyerekedhez hogy mindent megtettünk érted és ez a köszönet a legnagyobb mártír szöveg. Lelki zsarolás amit épp csinálnak veled csak azért mert 29 évesen nem akarsz még mindig anyu szoknyája mellett ücsörögni. Vagy leülsz velük beszélni hogy nagyon hálás vagy mindenért amit érted tettek, de ideje ( és nagyon is ideje 29 évesen ) felnőttként viselkedned, saját döntéseket hoznod, és kirepülnöd otthonról. Mert ez az élet rendje! Ez nem azért történik mert te hálátlan sz*r gyerek lennél… Bár az írásos alapján kétlem hogy képes lennél megmondani nekik ezt őszintén. Készülj fel hogy addig fognak terrorizálni ezzel a hülyeséggel hogy rá fog menni a kapcsolatod is. És ha hagyod magad nem csak ez. A nők menekülnek az anyuci pici fia típusú férfiaktól.
2022. júl. 21. 13:07
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Mielőbb tudasd velük, hogy felnőttél és köszönöd, amit érted tettek, de ez nem jogosítja fel őket, hogy elvárják tőled, ott őrzöd őket életed végéig. Vagy úgy fogsz járni valóban mint távoli rokonom, Pisti, aki öreglegényként élte le az életét anyuka udvarában a nyári konyhában berendezett kis lakásában, mert ha még 40+-osan akár végre valakivel megismerkedett volna és elment volna randira, anyuka mindig pont nagyon rosszul lett - vagy a pulzusa vagy a cukra, de valami mindig felment.

Anyuka rég meghalt, Pisti meg 60+-osan ül már anyuka házában, egyedül. És így is fog meghalni.

Nem tartozol nekik se beszámolással, se semmivel.

2022. júl. 21. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!