Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogosan akadtam ki rá vagy nem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan akadtam ki rá vagy nem?

Figyelt kérdés
Új kapcsolatom van. Amióta együtt vagyunk mindig menni kellett valahova, így megbeszéltük hogy nem megyünk senkihez. Lemondtam egy programot ahova hívtak minket a hónap végén, hogy együtt tudjunk lenni. Egyikünknek se volt kedve menni amúgy sem. Páromnak külön kérése volt hogy legyünk már ketten is, mert mindig menni kell valahova, így nem tervezek semmit, és ahova hívni akartak arra is nemet akartam mondani hogy kettesben legyünk. Meg is beszéltük hogy a jövő héten elmegyünk és kettesben töltjük a hétvégét. A párom anyukájának most itt van az unokája, és beközölte hogy vigyük magunkkal mert ő nem ér rá, erre a párom azonnal igent mondott a megkérdezésem nélkül, így vinni kell őt is. Az miért nem opció hogy a papa vigyázzon rá ha már amúgy is otthon van, mozgásképes és szellemileg friss? Alig ismerem a kislányt, hisztis, nem fogad szót, akaratos, de ha rá figyelnek nincs vele baj. Ha az anyám elhív csajos napra (vagy csak sétálni egyet, megenni egy fagyit, kávézni egyet), akkor azt mondom oké, de megbeszélem a párommal hogy neki oké-e, ha nem oké nem megyek. Ha minket hív akkor is előtte megbeszéljük mikor menjünk, és megyünk ha mindketten akarunk menni. Bőven nem vagyunk már tizenévesek hogy ugráljunk anyukáink első szavára, ő meg pláne nem. Nem ez volt az első eset hogy az anyukája kitalált valamit amire a párom vagy igent mondott vagy nemet. Az esik ennyire rosszul, hogy a párom mondogatja nekem itt hogy mennyire kettesben akar már lenni, sok ez már hogy mindig menni kell és ketten meg alig vagyunk, de ha meg lehetnénk akkor miért nem mond nemet az anyukájának? Jogos vagy jogtalan a kiakadásom?
2022. júl. 18. 08:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%
A szép szóból nem ért a pasi, ebből talán igen, hogy az általa elvállalt szitterkedést te nem vállalod be, és elhúzol más programot csinálni. Csak ne engedd, hogy veled menjenek, pláne ne, hogy a nyakadba akassza a kislányt, vidd őt is!!!!
2022. júl. 18. 11:37
 12/26 anonim ***** válasza:
85%
Mondd le a tervezett kétszemélyes hétvégét, vagy menjen ő és a kislány, az két személy szintén. És menj el otthonról, míg a gyerekre vigyáz. Szerintem különben ez rossz kapcsolat, a te akaratod a fszinak nem számít, nem tisztel téged. Rád terhel dolgokat úgy, hogy te mint szolgáló úgyis megteszed. Nem kéne vele járni.
2022. júl. 18. 11:40
 13/26 Andizsuzsi ***** válasza:
31%

"azért én is meg szoktam beszélni a férjemmel, hogy nekem mire van programom, arra ő nem tervezett-e valami közöset..."

És ha tervezett? Akkor lemondod az anyádat? Nálunk ez úgy működik, hogyha adódik egy programom (mondjuk egy közös fagyizás az anyámmal, gyerekemmel, barátnőmmel stb) és nem tudok róla, hogy akkor más programom lenne, akkor igent mondok. Ha utóbb kiderül, hogy a férjem is tervezett valamit, de nem szólt, akkor így járt, áttervezi másik időpontra. Nyilván vannak kivételek, de általánosságban így van. Megőrülnék, ha mindent előre egyeztetnem kellene, hogy neki az megfelel-e. Nyilván nem egy hétvégéről beszélek, de egy fagyizást, kávézást vagy sétálást had ne kelljen már előre egyeztetni.

2022. júl. 18. 11:44
 14/26 anonim ***** válasza:
78%
Nem, 13, addig nem beszélek meg senkivel egyedül programot, amíg nem egyeztettem. Ennyire egyszerű.
2022. júl. 18. 11:48
 15/26 anonim ***** válasza:
92%
13-as, a kérdező lefixálta a pasijával az intim hétvégét. A pasi erre rászervezte anyukától a kislányt. Mivel ostoba ahhoz, hogy értse, ilyet nem tehet a párjával, azt érdemli, hogy amit főzött, egye meg, a gyerekkel kettesben kell hagyni.
2022. júl. 18. 11:55
 16/26 anonim ***** válasza:
86%

13-as, nem értek veled egyet. Igaz, nekem gyerekeim is vannak (kicsik), de természetes, hogy ha munka után pl. fodrászhoz mennék (tehát nem rögtön haza), akkor megkérdezem, hogy a héten melyik nap az, amikor szükséges, hogy mihamarabb hazaérjek, és mikorra lehet szervezni más programot. Pedig nem fagyizásokat szervezek ilyenkor, hanem vagy időpontot egy szolgáltatóhoz (fodrász, kocsimosás, autószerelő), vagy egyéb szükséges dolgot, vagy maszek munkát. Elég kellemetlen lenne, ha bejelentkeznék mondjuk kocsit mosatni, a feleségem meg mondaná, hogy aznap délután később ér haza, nekem kell menni a gyerekekért. Ott nem mondhatom neki, hogy "így járt", hanem nekem kéne lemondanom a szolgáltatóval a megbeszélt időpontot.

Szerintem az a normális, ha nem egymás mellett, hanem együtt élünk, és megbeszéljük az efféléket. A kisgyerek nyilván rá is kényszeríti erre az embert, de szerintem anélkül is hasonlóan kéne viszonyulni egymáshoz, már csak a másik iránti tiszteletből is.

2022. júl. 18. 12:00
 17/26 Andizsuzsi ***** válasza:
23%

"13-as, a kérdező lefixálta a pasijával az intim hétvégét. A pasi erre rászervezte anyukától a kislányt. Mivel ostoba ahhoz, hogy értse, ilyet nem tehet a párjával, azt érdemli, hogy amit főzött, egye meg, a gyerekkel kettesben kell hagyni."

Azért az nyilván kitűnt a válaszomból (külön ki is emeltem), hogy nem a hétvégéről beszélek.

2022. júl. 18. 12:02
 18/26 Andizsuzsi ***** válasza:
85%

"Szerintem az a normális, ha nem egymás mellett, hanem együtt élünk, és megbeszéljük az efféléket. A kisgyerek nyilván rá is kényszeríti erre az embert, de szerintem anélkül is hasonlóan kéne viszonyulni egymáshoz, már csak a másik iránti tiszteletből is."

Elfogadom a véleményedet. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy én nem tisztelem a férjemet, ha hazamegyek és bejelentem, hogy holnap később jövök, mert fodrászhoz megyek és nem kérdezem meg előbb. De nekem (már) nincs kisgyerekem, ahogy a kérdezőnek sincs. És nem is arról beszéltem, hogy én nem beszélem meg ezeket. De nem várom meg, hogy jóváhagyja. Nyilván a ti helyzetetek más, és nyilván másként működött ez akkor, amikor még a mi gyerekeink is kicsik voltak. De mondok egy példát rá, hogy mire gondoltam. Munka közben megbeszéljük a kollégákkal, hogy beülünk egy akármire a szomszédos presszóba. Felhívom a férjemet, hogy egy órával később megyek emiatt. Ha azt mondja, hogy hú, én akartam veled fagyizni, akkor nem fogom lemondani a kollégákat, hanem megyünk azt követő nap. De ezek mi vagyunk, ehhez kell az, hogy ez mindkettőnknek jó legyen így.

2022. júl. 18. 12:10
 19/26 anonim ***** válasza:
87%

18: "Munka közben megbeszéljük a kollégákkal, hogy beülünk egy akármire a szomszédos presszóba. Felhívom a férjemet, hogy egy órával később megyek emiatt. Ha azt mondja, hogy hú, én akartam veled fagyizni, akkor nem fogom lemondani a kollégákat, hanem megyünk azt követő nap."

Igen, ezzel egyetértek. #16 vagyok.

2022. júl. 18. 12:14
 20/26 anonim ***** válasza:
82%
Ülj le a pasiddal, és mondd el neki, hogy a kislány nem a te rokonod, ha eljön hozzátok, neki kell vele lennie, ha nem tetszik, lehet különbútorozni. Hacsak nem nála laksz, és rá nem szorulsz anyagilag.
2022. júl. 18. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!