Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért múlik el a szerelem? És ha elmúlik, mi lesz a párral? Ha szeretik egymást, érdemes együtt maradniuk? Szerelem és szenvedély nélkül?
ez a baj a mai fiatalokkal, ezért nem találnak tartósan párt
mert azt hiszik (média), csak az a szerelem, amikor rózsaszín felhőket kergetnek és forró párnacsatákat vívnak egymással
hát nem! a legtermészetesebb, hogy a szenvedély előbb-utóbb alábbhagy, vagy elmúlik. az emberben helyreáll az értékrend (pl. ha valami halaszthatatlan dolgod van, azt végzed el előbb, nem a párodhoz rohansz)
és ez így természetes, attól még szeretheti egymást 2 ember
5 éve vagyunk szerelmesek egymásba a párommal. Minden igényét kielégítjük a másiknak. Nem tudom mitől múlna el ez az érzés.. pláne a szenvedély.
21/L (ő 29)
holtomiglan-holtodiglanról volt szó, nem 5 évről...
a maunikasóban szokott tapsvihar kitörni, mikor meghallják, h 2 ember "már" 5 éve együtt van
Osztom az első véleményét. Én 7 éve vagyok együtt a párommal. Úgy gondolom, hogy még most is szerelmes vagyok belé, de ez már egy sokkal-sokkal mélyebb érzés, mint az első pár hónapban volt. Akkor tényleg a rózsaszín felhők vannak. Aztán azok oszlani kezdenek, meglátod a valódi énjét a másiknak, ahogyan ő is máglátja a tiédet. Ha ezek az ének is passzolnak, és mindkét fél kellően kompromisszumkész, képes a másikhoz való alkalmazkodásra a saját egyéniségének feladása nélkül, akkor tarthat örökké.
Tudom, nem ez a kérdés, de a házasság ennek a szövetségnek a megpecsételése. Az sem csak egy papír, ahogy egyesek gondolják. Sokkal több annál és nagyon remek dolog, ha kellően átgondoltan lép házasságra két ember. Azt tényleg nem szabad a pillanat hevében.
Szóval szerintem létezik örök szerelem, persze másfajta, mint a kezdetekben. Ha ezt elfogadja valaki, hogy nem fog mindig 100 %-on égni, akkor minden teljesen rendben lesz.
Mi tart össze? Hasonlóak a céljaink, az értékrendünk, szeretjük és megbecsüljük egymást, bízunk egymásban, és még egy csomó minden. Nem szabad mindent feladni 1-2 nehézség felbukkanásakor. Mérlegelni kell.
van egy mondás
nem az az igaz szerelem, amikor két ember egymás szemébe néz, hanem amikor mindketten egy irányba néznek
a közös CÉL az, ami két embert összetart
ezek a célok részesei lehetnek minden napjainknak, vagy 20 évre előre nézve akár
együtt harcolni mindig valamiért
ez tart össze
és intelligencián/empátián/megértésen/odafigyelésen múlik, hogy a szerelem/szenvedély megmaradjon mindez mellett
amely tulajdonságokkal mindkét félnek rendelkeznie kell
ennyi
15:00 vagyok
igen, a párom is igy gondolja. nem tudom... én nem tudnék olyan pasival élni, és szeretni, aki nem azonos nézeteket vall velem... ilyen fontos kérdésekben legalábbis.
Köszi az eddigi válaszokat.
A kérdés alapötletét amúgy a Családi kapcsolatos kérdések között kiírt "Milyen a megszokákosból való együttlét" (vagy valami ilyesmi) kérdés adta.
Nem feltétlenül ez a legjobb topik, ahol ezt a kérdést fel lehet tenni, mivel itt van a legtöbb fiatal (rövid kapcsolatokkal), és úgyis átrakták volna ide a kérdést, de tényleg köszönöm mindenkinek a tapasztalatait és hozzászólásait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!