Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kiraknám mint macskát sz@rni. Az ilyen nem normális fajta nem fog megváltozni, pokollá teszi az életed minden napját. Most még csak ordít, de mi lesz, amikor elcsattan az első pofon, vagy amikor eltilt a barátaidtól, esetleg bezár a lakásba?
Amit meg az anyjával való kapcsolatról írtál, az hülyeség, vagy ő próbálja ezzel mentegetni magát előtted, vagy te próbálsz valami magyarázatot kreálni a viselkedésére, mert szereted.
Pszichologia
" Mivel magyarázható a féltékenység?
Általános a nézet, hogy a jelenség hátterében önértékelési zavar áll. (...)
Az önértékelési zavar mélyén gyermekkori sérülések állhatnak. (...)
Az anya-gyermek kapcsolat a fejlődés meghatározó eleme. Ebben a viszonyban alakul ki a bizalom és önbizalom, az elfogadottság érzése, a képesség a meghitt, intim kapcsolatra. Ha az anya és gyermeke közötti kapcsolatban zavar lép fel, a személyiség legalapvetőbb funkciói sérülhetnek.
(...)
"Ha kisgyermekként azt tapasztaljuk meg, hogy a referenciaszemélyek becsapnak, hazudnak, esetleg nem váltják be az ígéreteiket, akkor megtanuljuk, hogy még a legfontosabb érzelmi kapcsolatainkban sem szabad hinnünk és bíznunk."
Stb
Nem őt mentegettem erre reagaltam csak:
"Amit meg az anyjával való kapcsolatról írtál, az hülyeség, "
Attol ha vkinek hülye volt az anyja még nem mentesíti fel az alól hogy másokat lelkibántalmaz. Ha tehet rola, ha nem.
Belatasa nincs.
Tipikusan az a primitív aki a parját hibaztatja hogy ő nem nyujt biztonságérzést. Es szoval nem magába néz hogy neki ha fejen allnak sem lesz biztonságérzete.
Azaz menthetetlen.
Nem is megmenteni akarom, hanem azt hogy álljon le, engem ne vádolgasso .
Volt szerencsétlenségem ilyen nőhöz! 3 évet elvesztegettem miatta az életemből.
Borzasztó volt. Rengeteget kiabált,ordít,folyamatosan kapcsolatban kell lenni. Mindig mindent 3x megkérdőjelezett, hol voltam,kik voltak,miért nem ekkor jöttem, hol voltam a maradék 13percben a hazaúton munka után(sorompó) szóval rettenetes volt!
Életem legjobb döntése,hogy véget vetettem neki.
Utána találtam egy olyan lányt akire az életem is rábíznám, már 2éve együttvagyunk, szerintem nyáron megkérem a kezét,ilyen nőt kepzelek el a feleségemnek. Konkrétan vezettem és jött egy messenger üzenet. Mondom nyugodtan olvasd el, neem, majd elolvasod,ha odaérünk. Könyörögtem neki,hogy olvassa már el... Nekem ez olyan fura volt,mert az exemnél már a csippanáskor elolvasta,hogy kiaz mit akar...
Dzóval menekülj!
Úgy, hogy elhúznék a rákba.
Nincs nekem szükségem arra, hogy éveket dobjak ki olyanért, aki alapvetően egy hazug szemétládának gondol.
Az a baj, hogy aki ilyen, azt nem lehet megváltoztatni.
Persze, az más dolog, amikor okkal féltékeny valaki, de amikor nincs alapja, és mégsem képes még hónapok után sem megbízni a másikban, akkor ott sajnos nincs mit tenni.
#8 "Egy betegesen féltékeny ember teljesen az uralma alatt akarja tartani a párját."
Ez nem minden esetben igaz. Van ilyen is. Láttam is rá példát sajnos. De arra is, amikor a szó szoros értelmében nem akart a másik uralkodni, bántalmazás meg fel sem merült, egyszerűen csak nulla volt a bizalom szintje.
"Ő azert féltékeny, mert az anyja hanyagolta stb"
Jó "érv"...
Tény, hogy a rossz családi háttér komolyan ki tud hatni a későbbi életre, de azért nem kéne mindent erre ráfogni.
"állando bizonytalanságerzete van a nőkben. Jelenleg bennem."
Ez meg már mentális, illetőleg intelligenciabeli probléma. Ha eljutna arra a szintre, hogy képes legyen felfogni az egyén saját személyisége, valamint az előítélet közötti különbségeket, akkor nem mondana ilyeneket. Egyébként az ilyeneknek tudnám megmondani, hogy akkor menjen pasizni, ha ennyire negatív a véleménye a nőkről. Persze, a lyuk kell neki, de a minimális bizalomnak híre sincs. Én enyhe nőgyűlöletet is érzek ebben.
"Alaptalanul vádol, ordít"
Szóval nem elég, hogy a bizalom nincs meg, még egy agresszív barom is a drága. Mi a francért vagy még vele??
"Attol fél hogy elhagyják, ez miatt elhagyják."
Nem.
Azért hagyják el, mert a minimális bizalom sincs meg benne, emellett meg még arrogáns is.
#12 (most nem idézem be, ánblokk reagálnék az egészre.)
A pszichológiában nagyon ritka, hogy valaminek kizárólag egyetlen oka lehetne. Sőt, pont ez a pszichológia lényege: az okok felderítése. Lehet, hogy valami nagyrészt igaz, de korántsem biztos, hogy mindenkinél azt váltja ki, mint ahogy az sem, hogy csak az válthatja ki.
Ismerek olyat (nőt), aki kicsattan az önbizalomtól, pedig az anyja egy... mondjuk ki, kéjhölgy volt, és magasról tojt a gyerekére. Ráadásul egyedül is nevelte. Ezek mellett meg akkor sem gyanakodott, amikor napnál is világosabb volt, hogy a barátja félrelép. Ő mindig, minden kapcsolatában maximálisan bízott, akkor is, ha tényleg lett volna oka kételkedni.
A linkelt cikk sem állít gránit szilárdságú tényeket, pusztán valószínő okokról beszél.
És tegyük hozzá: az ember képes változni. Persze, ha akar. Vannak tanulható viselkedésformák, illetve vannak, amiket ésszel be lehet látni. És vannak érzések, amiket meg lehet tanulni kezelni. Az, hogy ő ezeket nem sajátította el, az már távolról sem az anya hibája.
#14 "Nem őt mentegettem"
De.
Most meg magadat. ;-)
Nem csak neki vannak lelki problémái. Te például félsz a valósággal szembenézni. Kicsit már Stockholm-szindrómára hajaz a viselkedésed. Azon sem csodálkoznék, ha csak töredékét mondtad volna el annak, amit tett, és ahogy viselkedik. Teljesen egyértelmű, hogy egy éretlen, párkapcsolatra alkalmatlan személyről van szó, de lépten-nyomon próbálod mentegetni, meg kimagyarázni. Képes vagy magadnak is hazudni.
#15 "Tipikusan az a primitív aki a parját hibaztatja hogy ő nem nyujt biztonságérzést."
Elég gyakran váltottál. ;-) De legalább felismerted, hogy még vannak itt ezen kívül is komoly bajok.
(Igen, sorban olvasom, és úgy reagálok.)
Egyébként ezt hívják mérgező személynek. A kérdés csak az, hogy te szeretnéd-e, hoyg tovább mérgezzen?
"Nem is megmenteni akarom, hanem azt hogy álljon le, engem ne vádolgasso ."
Nem fog.
Itt két választási lehetőséged van. Vagy beáldozod neki az életed és a boldogságodat (vagy minimum jópár évet), és eltűröd, hogy napi szinten ordibál veled, meg vádaskodik. Egyelőre. Aztán majd esküvő után a keze is el fog járni.
Vagy kidobod a francba.
Gondolom, tettél már rá próbát, hogy megbeszéld vele, mi a gond. Láthatóan nem sikerült. Akkor nincs mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!