Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak? A barátom nem dolgozik hónapok óta…
Lassan kb 8 hónapja nem dolgozik, az előző munkahelyén felmondott, mert problémája volt a főnökkel. Az elején munkanélkülin volt, de mostmár egy ideje nincs és semmi pénze, arra sincs hogy találkozzunk, mert ugye távkapcsban vagyunk. Hiába mondtam neki, hogy keressen munkát ő nem akart, mert nem volt olyan lelkiállapotban. Olyan kenyelmesen el van otthon, hogy az nem igaz és már borzasztóan zavar, azt is mondtam már neki, hogy semmirekellő és nagyon megsértődött rám. Akárhányszor erről akarok vele beszélni azt mondja, hogy én csak lehúzom az energiáját és ne piszkáljam.
Mostanság próbál munkát keresni, mert az anyukája is piszkálja, de nem talál. Vagyonőri munkába szeretne dolgozni, de logisztikai ügyintéző is a szakmája. Zavar ez az egész helyzet, főleg, hogy nyáron úgy volt lekoltozik ide, de így nem tud és találkozni is alig tudunk, mert nem tud lejönni pénzhiányában.
19L, 29F
Kérdező, akkor tanuljon valamit, ami érdekli...
Megsúgom: én se szeretnék eladó lenni, de csak beadtam így is a jelentkezésemet, miután 1 hónap munkakeresés után is csak 5 napra kaptam melót. Ez volt hónap elején... És nem szaroztam, hogy akarom, nem akarom, beadtam a jelentkezést...
Ha neked egy ilyen here kell, áldásom rátok, de legalább ne szaporodjatok, így is vastagabb a segélyes réteg a kelleténél...
Amúgy ti délnorvégok-bocs, nekem az ilyen hozzállással nem tudok romát írni, ahhoz kéne valami tenni akarás is-, vagy ilyen "fehér söpredék"? Értsd fehér ember, de segélyen él és dolgozni elmenni bacik.
20#
szomorú az élet h vannak akik így elviselnek és szeretnek valakit, míg más a lelkét is kiteszi azért akivel van és eldobják mint a szemetet ha valami apro baj is van...
szerencsés ürgéd van
Szóval aki nem dolgozik az szerintetek egy értéktelen ember? Elárulom, hogy a munkakörök legalább fele szintén pótolható és felesleges, ha otthon ülnének az emberek akkor is ugyanúgy menne tovább minden. Nem egyszerű munkát találni, nekem diploma után 9 hónapig tartott. Ha valami nem kézenfekvő azt nem kell csak azért elvállalni, hogy legyen valami. Úgyis kirúgnak, ha nem megy. Vannak ismerősei a barátodnak? Csak mert a kapcsolati tőke hiánya hatalmas akadály lehet, sok helyen személyesen viszik be ismerősök a barátok CV-it, idegenekére rá se néznek.
aha mentális beteg és kivan lelkileg nem fog tudni dolgozni, én a nyarat biztos arra szánná az ő helyében, hogy kicsit összeszedjem magam. A munkanélküliségnek sokszor lelki okai vannak, nagyon komoly probléma is állhat a helyében. Teljesen mindegy, mennyi idős az illető, huszas éveiben sokan elveszettek.
Szarok a munkahelyek is sokszor, 6-ra kell járni mindenhova szinte (ha nincs valami magas végzettséged), ingázás, 50000 különböző műszak stb. Ki kellene találnia mit szeret és saját magáért dolgoznia és nem csak a pénzért meg hogy a főnök ne rúgjon ki. Az olyan élet valóban kínszenvedés lehet.
Kérdező, te dolgozol valamit? Mert más életébe így online is, nyilván mindenki könnyen bele tud szólni 😅
23as: Most érettségizek, júniusban lesz a szóbelim. Suli közben folyamatosan jártam diákmunkára több helyre is, amint vége a szóbelinek felvetetem magam az egyik helyre rész vagy teljes munkaidőben. Mellette estin szeretném a kozmetikus szakmát is letenni, mert érdekelt mindig is.
Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom megbeszélni vele és elküldöm neki az itt írottakat. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!