Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Úgy érzem egyre jobban undorod...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem egyre jobban undorodom a páromtól...mi a baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 2 éve vagyon a párommal, együtt is élünk 1 éve. 25 felett vagyunk mind a ketten. Nos úgy alakult, hogy szerveztek egy partyt egy kis falusias környezetben (ami egyébként brutál jó volt), de viszont én voltam egyedül nő a 16 főből. Én főztem többnyire, a fiúk besegítettek néhányan az előkészületekben. 2 fajta kaja is készült. Nos, a fiúknak, nagyon bejött, és folyamatosan jöttek és mondták, milyen iszonyat jó, és hogy milyen kedves vagyok és mennyire szerethetem a páromat ha a kedvéért eljövök és főzök. Stb stb. Igazából az volt a lényeg, hogy agyba-főbe dícsérgettek, amit én egyébként nem szoktam meg. Mert a páfom dícsérete, annyiban merül ki, hogy "nekem jó"...

Nos... párom a partyn, kb felszolgálónak nézett, hozzak ezt, hozzak azt, vigyem el a tányérját... már a fiúk is rászóltak, hogy héhé nem elég, hogy egésznap ránk főzött?

Sosem viselkedett még így,azthittem elsüllyedek szégyenemben.

Később az egyik srác odajött hozzám, és elég hosszan és tartalmasan elbeszélgettünk, olyanokat mondott, hogy milyen szerencsés velem a párom stb ..lényeg az, hogy dícsérgetett, ami nagyon jól esett... mert ilyesmit otthon nem kapok.

Iszogattunk, telt az idő elvoltam én, feltaláltam magam tökre bírt mindenki. De a párom lesem kakílt. Néha odajött egy puszira miközben mosogattam, és bedobott még néhán, edényt a mosogatóba..

Aztán az este történt, egy olyan szitu, hogy volt egy idősebb fickó, aki ez a tipik perverz nézése, és feje van, egész este a perverz dumákat nyomta nekem. És fiúk is mondták, hogy ne foglalkozzak vele. Mindig próbáltam lekoptatni, és a tömegben maradni ...de mindig megtalált..egyik percben pedig rámakart mászni ellöktem magamtól, de akkor is, a fiúk szedték le rólam, és ordibáltak vele. Miközben a párom, aki 3 sráccal beszélgetett full részegen észre sem vette, hogy mi történik egész éjjel...

És mikor mondták neki a fiúk, hogy ember milyen férfi vagy te... leosztották, le sem szarta.

Azóta ezen gondolkodom...hogy kivel jöttem én össze...hogy hihettem el az ígéreteit... amiket a kapcsolatunk elején mondott...

Vagy csak én reagálom túl és ez normális?

Nem tudom mit tegyek..

2022. máj. 22. 17:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Hm.. Én téged sem értelek, miért viseled ezt el, kicsit megalázó.

Ismerősi körből hallottam elég hasonló történetet, ugyanez volt a szitu..

Ők mondjuk szét is mentek azóta.

De azóta sem értem se a csávót (no comment ugye..) , se a csajt, aki lemegy cselédeskedni és kiszolgáló személyzetbe önként. Ez valahogy nem egészséges..

2022. máj. 22. 19:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja nem használod ki a férfiakat, ők használnak ki téged.
2022. máj. 22. 20:26
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván azért érzed gáznak az egész helyzetet és kapcsolatot, mert az is...
2022. máj. 22. 21:32
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor ez kamukérdés? Mert akkor nem válaszolok rá komolyan:D
2022. máj. 23. 03:18
 15/21 anonim ***** válasza:
74%
A kérdés az hogy minek vagy vele ha egyszer nem szeret?
2022. máj. 23. 05:54
 16/21 anonim ***** válasza:
19%
Persze hogy kamu, minden napra jut egy
2022. máj. 23. 08:22
 17/21 anonim ***** válasza:
87%

16

Egyáltalán nem biztos, hogy kamu, mivel írtam én is, hogy én is hallottam hasonló szituról már a saját környezetemből.. Létezik ekkora pharaszt hidd el.. :D

De ilyenkor aki benne van, a lány is kvázi élvezi, hogy "gondoskodhat" meg elláthatja a másikat. Én azt láttam, hogy kvázi a pasinak a csaj egy anyapótlék, kiszolgálja - az egyébként életképetlen- srácot, aki inkább kapcsolatfüggő.

A csaj személyisége meg pont olyan, aki örömmel beleáll és kiszolgálja, ellátja kvázi a gyereket (nem férfit, mert ez nem az). Aztán hogy ebbe a kapcsolatba hol a szerelem, szenvedély, a nő meg a férfi... hát nagyon jó kérdés.

Szóval létezik ilyen elcseszett szitu, de aki benne van, egyik sem egészséges. Én pl biztos nme tűrném a lány helyében, ha tudom, hogy ez kanos este, akkor a.) vagy nem megyek le, b.) ha lemegyek akkor nem személyzetnek, hanem szültam volna 1-2-nek aki ráért, - beleértve a kedves barátomat is, hogy legyen kedves kivenni a részét a dolgokból. De pláne nem hordozgatom el a cuccait, most komolyan még keze sincs, hogy kivigye??

A barátod pótanyut lát benned, és ha még nem mentetek szét, akkor te sem állsz túl egészségesen a kapcsolathoz..

Őszintén, miért kell valakinek hagyni magát alárendelő helyzetbe tenni? Nem kell ennyire kényszeresen ám megfelelni.

2022. máj. 23. 15:17
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

U.I: egyébként engem is bírnak a párom haverjai, tök jól elszoktunk dumálni, dicsérnek is előttem is, mögöttem is. Voltam én is már több olyan összejövetelükön, ahol én voltam egyedül csaj, mert a többi nem érezte volna jól magát.

De nem cselédeskedtem egyik helyett meg után sem soha. Mondjuk az én párom lett volna az első, aki leállít ha ha ilyen eszembe is jutott volna, az is igaz, és szól, hogy üljek le, jöjjek velük szórakozni..

2022. máj. 23. 15:20
 19/21 anonim ***** válasza:
23%
Az a baj, hogy ezek a csajok valószínűleg ezt látták otthon is. Nekem van egy barátnőm, akinek az apja sz*rba se nézte sosem a feleségét, az meg még egy bugyit sem mert megvenni a beleegyezése nélkül. A lányuk is folyamatosan alárendelődik a kapcsolataiban, körbenyalja a faszi seggét. Meg volt lepődve, hogy az én kapcsolatomban munkamegosztás van. Ő meg ameddig nem költözött össze a faszival, 2 albérletben élt (saját +faszi), mindkettőt ő takarította, főzött, mosott a csávóra, suliba járt, ja persze csúszott az egyetemen, mert lelkileg, időben stb nem bírta már ezt fenntartani. Na akkor felmerül a kérdés, hogy mennyire szeretheti az a csávó, mennyire tekint rá egyenrangú partnerként, hogy végig nézte ahogy a csaja megszakad, meg nem tudja normálisan befejezni a sulit. Ennyire megalázó helyzetbe nem tudom hogy kerülhetnek nők....
2022. máj. 23. 16:25
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

#19 Segítek neked abban, hogy megértsd egy kicsit az ilyen helyzeteket.

Az apámról szinte semmi jó emlékem sincs, rossz viszont annál inkább. Alkoholizmus, lelki és testi bántalmazás, majd csenddel büntetés váltották egymást egész gyermekkoromban. Igazi nárcisztikus ember volt, aki mindig elérte, hogy egy-egy verés után még anyám könyörögjön bocsánatért. Igen, 41 éves létemre már számomra is érthetetlen, hogy miért tűrte mindezt 30 éven át.

Viszont mivel egész gyermekkoromban ezt láttam, tudat alatt pontosan ilyen párt választottam magam mellé. Mire felismertem, hogy pontosan ugyanazokat a sémákat másolom le, mint anyám, eltelt 6 év. Ekkor elkezdtem figyelni a saját viselkedésemet és megérteni, hogy miért viselek el bizonyos dolgokat. Lassan kezdett világossá válni minden és kezdtem kívülről látni a kapcsolatomat. Hosszú időbe telt, de meg mertem hozni a döntést, hogy új életet kezdjek. A legnehezebb időszak ekkor kezdődött, hiszen a bántalmazás egyre durvább lett, félt, hogy ha elmegyek, nem lesz ki felett uralkodni / nyomást gyakorolni. Mindent bevetett, öngyilkossággal fenyegetőzött, többször megvert úgy, hogy a legváratlanabb helyeken támadt rám. (Már nem éltem nála, de folyton kifigyelt/követett)

Nagyjából egy évig kellett még rettegnem tőle, majd szerencsére talált magának egy másik nőt (csak a nőt sajnáltam).

Ezután évekig tartó önismereti tanulásba kezdtem. Nagyon sok szakembernél jártam, rengeteget olvastam a mérgező szülőkről. Nálam még az is óriási lelki terhet jelentett, hogy anyám azt mondta, azért nem vált el apámtól, mert négy éves koromban azt mondtam, hogy nem akarom, hogy elváljanak. Gyakorlatilag az évtizedeken át tartó testi/lelki terrort egy mondattal átrakta rám, mint lelki terhet.

Nagyon sok idő kellett, míg felfogtam, hogy bár nem tudatosan, de pontosan azt az életutat másoltam le magamnak, amit anyám élt meg apám mellett. Onnantól fogva sokkal erősebb voltam lelkileg és tudtam, hogy mi az, amit nem fogok megengedni egy kapcsolatban a másik félnek. Sok időbe telt, de így sikerült végül megtalálnom azt a társat, aki 7 éve maximálsan egyenrangú társaként szeret és nem gondolja azt, hogy neki alanyi jogon járnak bizonyos dolgok, amiket én köteles vagyok megtenni.

Ha most visszagondolok a 20 évvel ezelőtti önmagamra, szánalmat érzek és sokszor bennem is felmerül a kérdés, hogy miért hagytam mindazt, ami megtörtént velem? Viszont ugyanakkor büszke is vagyok magamra, amiért felismertem mindennek az okát és tettem azért, hogy boldog lehessek.

Tudom, hogy sokszor érthetetlen, miért tűrnek emberek olyan dolgokat, amiket egy átlag ember nem tart normálisnak, de hidd el, minden élet más és más, mindenkire másként hatnak dolgok. Sokszor hallom vagy olvasom kommentben cikkek alatt, hogy "nekem is szar gyerekkorom volt, mégsem lettem lelki nyomorék". A baj csak az, hogy ezek az emberek nem értik meg, hogy ahány ember fan a Földön, annyiféleképpen hatnak ránk dolgok. Van, aki erős és azonnal felül tud kerekedni a problémákon, de van, aki akár egész életet áldozatként él le, mert nem jut el a felismerésig, hogy a boldogságért bizony dolgozni kell, elsősorban magunkon.

Sokkal jobb lenne a világ, ha nem ítélkeznének az emberek zsigerből, inkább megpróbálnák megérteni, hogy mind mások vagyunk, nem gyártószalagról érkeztünk erre a világra.

2022. máj. 24. 10:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!