Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan döntsem el, hogy mi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan döntsem el, hogy mi a helyes döntés?

Figyelt kérdés

Párommal több, mint 5 éve vagyunk együtt. Ő az első kapcsolatom, 20 éves voltam, amikor összejöttünk, majd másfél év járás után összeköltöztünk.

Az elmúlt időszakban nagyon sokat veszekszünk. 11 év korkülönség van köztünk. Eddig úgy éreztem, hogy egyenlő félként kezel, de az elmúlt fél évben folyamatosan azt érzem, hogy gyerekként tekint rám. Alapjáraton kedves, szeretget és törődik velem, viszont egyre többször van olyan, hogy szóváteszi, ha szerinte én olyat mondtam/csináltam/úgy viselkedtem, ami gyerekes. Nagyon rosszul esik ez, mert én próbálok mindent megtenni azért, hogy megfeleljek mindenkinek, felnőttes legyek, komoly és felelősségteljes.

Szeretem őt, de folyamatosan azon rágódom, hogy szakítsak-e. Nagyon nehéz lenne, mert van közösen vállalt hitelünk, ott a közös albérlet, több háziállat is. Kényelmesen és jól élünk. Rengeteg közös tervünk van a jövőre nézve. És tudom, hogy szeretem és majd bele pusztulnék, ha el kellene hagynom. DE ott van a másik oldal, hogy lelkileg azt érzem, hogy így nem akarom leélni az életem. Fiatal vagyok és élhetnék még. Megpróbálhatnám egyedül, de félek attól, hogy túl nehéz lenne. Valószínűleg egy kis időre haza kellene vidékre költöznöm, mivel (sajnos, és emiatt tényleg lehetek felelőtlen) nincsen megtakarított pénzem, ezért kellene 3-4 hónap, hogy kaucióval tudjak másik lakást bérelni.

Ahányszor belegondolok a szakításba, elkap a sírás, mert nagyon rossz érzés arra gondolni, hogy ilyen könnyen eldobhatom mindazt, amim most van. (lehet az is közrejátszik, hogy ez lenne életem első szakítása és nem tudom, milyen érzés) És, mivel nem tudom ezt csak úgy elengedni, félek, hogy megbánnám a döntést. Azon is kattogok, hogyan lehetne helyre hozni a dolgot, mert mégis csak több, mint 5 évről beszélünk, ami túl komoly ahhoz, hogy csak úgy hirtelen véget érjen.

Kérlek adjatok tanácsot, mert fogalmam sincs, mihez kezdjek, nagyon elvesztem.

2022. máj. 5. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:
42%
Eljött a pont : folyamatosan azon rágódsz, szakíts-e... Nem kérdés, hogy igen, hiszen már felmerült benned a gondolat.
2022. máj. 5. 21:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én kapcsolataimban eddig mindig ott és akkor szaporodtak meg a veszekedések amikor a másik már ki volt belőlem ábrándulva.

Érdekes amikor valakiben elmúlik a szerelem, hogy állandoan csak bajai lesznek a másikkal csak ugy légből. Addig meg nem volt.

2022. máj. 5. 21:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj vele beszélni erről és ha sikerül megoldani, akkor jó, ha nem, akkor meg egyértelmű lesz a döntés. A sok veszekedés nem jó jel, de én hiszek abban, hogy amíg nincs egyértelmű szakítóok (pl. bántalmazás, megcsalás stb.), addig adni kell egy esélyt és megpróbálni megoldani közösen a problémát. Ha nem sikerül, akkor viszont nem érdemes tovább húzni, bármennyire is félsz a szakítástól. A pár hétig figyel a kedvedért, majd megint a régi lesz is ide tartozik, az nem valódi megoldás.
2022. máj. 5. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem gond, hogy felmerült benned a szakítás gondolata, ez teljesen normális.

Az ok nem mindegy.

Ha egyébként minden jó és csak egyszeruen felmerül, az rendben van.

De nálatok problémák miatt merült fel, ami egyáltalán nem jó. Én nem hiszek a nagy korkülönbséges dolgokban, legalábbis fiatal korban nem, mert ekkor meg az élet ritmus és az igények borzasztóan eltérhetnek egymástól, valószínűleg nálatok is ez okozza most a problémát.

Mindenképpen beszélj vele ezekről, hogy mi lehet a gond és mondd el, hogy rosszul esik, amikor így bánik veled, szerintem ez meg menthető, ha őszintén tudtok kommunikálni és mindketten szeretnetek tenni a kapcsolatert.

2022. máj. 5. 22:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ülj le és beszélgess egy nagyot a pároddal. Mond el az érzéseid és h mire vágysz.

N30

2022. máj. 5. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!