Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem tudom a szerelmet fenntart...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom a szerelmet fenntartani hosszútávon?

Figyelt kérdés

Valaki itt a gyakorin írta, hogy "folyton a szerelemben kell égnem, de fenntartani nem tudom". Nos nekem is rá kellett ébrednem, hogy ez a helyzet velem. Korábban egy 6 éves kapcsolatom ment rá erre. A kezdetekben szerelmesnek gondoltam magam és más csajokra rá sem néztem! De tényleg, eszemben sem volt. Majd jött egy törés, valahol 2 év (vagy 1év?) környékén és onnantól csak rosszabb lett. Az utolsó 2 év maga a szenvedés volt, de végül szakítottam. Nem is értette senki, én magam pedig arra fogtam, hogy "ellaposodott" meg "ellenkező irányba fejlődtünk", "én még élni akarok szabadon". Továbbá a végén arra jutottam, hogy ez nem is volt szerelem.

Aztán jött egy új kapcsolat, ami mostanra több éves. Sajnos megint ugyanoda jutottam, hogy inkább egyedül lennék. Pedig ez is egy "szerelemnek indult" és tényleg nagyon odáig voltam érte.

Arra jutottam, hogy menthetetlen vagyok. Egyszerűen ilyen típus vagyok és kész. Most is egy új szerelemre vágynék titokban, de közben már annyira összetörtem belül, hogy ha ennek a kapcsolatomnak vége, akkor több komoly kapcsolat nem kell! Én ilyen vagyok, szükségem van mások társaságára olykor, de a magány nélkül megfulladok egy idő után.

Van itt más is aki hasonló?

2022. máj. 5. 19:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Valahol le van vezetve hogy egy szerelmi kapcsolatbol valoban komoly kapcsolatba átlépni ami tartos hosszu távu lesz mi kell. Es valami változik átalakul. És ehhez kell egy erettség ezt becsülni értékelni es nem folyamat a lángolást szerelmet keresni örökké, mig meg nem hal az ember tudatlanul és sötéten azaz ugy, higy soha nem tapasztalta meg az igazi kapcsolat értékét szépségét.
2022. máj. 5. 19:20
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez hasonló ahhoz amikor vki mindig az uj varázsa miatt repked másrol másra aztán 40-50 körül jut el oda agyban hogy amugy mindegyik kvázi egyforma
2022. máj. 5. 19:21
 3/14 A kérdező kommentje:

#1-es gondoltam én is erre, azonban ahogy írtam az előző kapcsolatom sem lett jobb csak egyre rosszabb. Belül teljesen végem volt. Az érettséget megkérdőjelezném. Idősebb párjaim voltak általában (1-2 évvel) és mások is mondták, hogy érettebb vagyok a korosztályomnál.

Egyszerűen úgy gondolom, hogy aszociális vagyok, akinek azért kellenek a kapcsolatok (baráti, pár) csak ne legyen túl szoros. Olykor hiányoltam, hogy nincsenek komoly barátságaim, máskor pedig én nem tettem érte. Egy idő után mindenki "sok" lett. Nem szerettem megnyílni teljesen és nem mondtam el mindent magamról általában. Párjaimnak igen, de egy idő után ott is titokzatoskodtam. Nem mondtam el mit érzek stb.

2022. máj. 5. 19:48
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem élek együtt senkivel. Ha jön valaki, akkor együtt vagyok vele, de az egyedüllét az alapállapot. Nem erőlködök és jól vagyok.
2022. máj. 5. 19:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Neked az érzelmi instabilitás kell, ami a pillangos érzést okozza a szerelemnel. Amíg ezt keresed és azzal jössz össze, akivel ezt éled meg, addig soha nem fogsz bele futni a megfelelő személybe.

Ez gyerekkorbol és kotodesi mintákból ered, ha szeretnél rajta dolgozni, mindenképp menj el pszichologushoz, aki segíthet rájönni, hogy mi okozza nálad ezt.

2022. máj. 5. 22:13
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy kapcsolat akkor válik komollyá mikor elmúlik a rózsaszín köd és megmutatkozik a valódi összetartozás.

Ez az ami nem megy neked,egyenlőre én inkább laza kapcsolatokat javaslok,nem több éveseket.

2022. máj. 5. 23:23
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"Egy kapcsolat akkor válik komollyá mikor elmúlik a rózsaszín köd és megmutatkozik a valódi összetartozás."

👍👍👍

2022. máj. 5. 23:31
 8/14 anonim ***** válasza:
64%
A rózsaszín köd az, amikor nem az emberbe vagy szerelmes, hanem akit beleképzeltél meg abba, amíg akad új felfedeznivaló. Amikor tényleg megismered, elmúlik, jobban látod a hibáit. Ez tipikusan 1-2 év, attól is függően mekkora volt a lángolás és milyen gyakran találkoztok, mikor bútoroztok össze. És igen a férfiak olyan 40-50 körül szoktak rájönni és akkor vadásznak 30-as nőkre, aki még szül nekik, hogy ő mégis családcentrikus. Kivéve aki pont lelép, mert még nem szállt eleget ágról ágra és ő meg arra jött rá. De valami mintát felfedeznek, amivel elégedetlenek. A nők kevésbé sodródnak, mert ők inkább pont a remélt biztonságba lesznek szerelmesek. (Tisztelet a kivételnek.) Pedig sajnos az a helyzet, hogy nincs olyan, hogy Szerelem, vagyis van, de ez egy izgalmas színjáték, ahol önmagadba vagy szerelmes. És nincs nagy Ő sem, csak valakivel kompatibilisebb vagy kommunikáció, kultúra, célok meg szex terén. Múltkor futottam bele egy Popper Péter előadásba, hogy a szerelmi házasságok sokkal kevésbé tartósak, mint az érdekházasságok. Hát elég lelombozó, de talán jobb mint egy olyan stratégia, amikor sorozatosan hiába kergetsz valami irreálisat. Egyébként ha elmúlt, fent tudod valamennyire tartani. Romantikus filmek, zenék, néha a távolság, néha egy wellness-hétvége... néha dráma aztán kibékülés, szerepjátékok... hitel ;) Kinek mi a módszere, de ezekre mondják onnantól, hogy már nem megy magától, dolgozni kell érte, lefoglalni magad, hogy izgalmas legyen. Ha te ehhez kényelmes vagy, csak várod, hogy szórakoztassanak és magától menjen, akkor mindig ismételni fogod magad, csak más mellett.
2022. máj. 6. 05:48
 9/14 anonim ***** válasza:
21%
Az utolsó finoman szólva is fszság.
2022. máj. 6. 06:09
 10/14 anonim ***** válasza:
50%
Ez "hasznos" hozzászólás volt.
2022. máj. 6. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!