Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Érdemes beszélni ezekről,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes beszélni ezekről, vagy marad a szakítás?

Figyelt kérdés

A kapcsolatunkban minden "tökéletes", legalábbis úgy tűnik, ugyanis sok problémáról nem beszélek, és ezek annyira felgyűltek már bennem, hogy komolyan a szakításon gondolkodom.

Egy kis bevezető: 26 éves vagyok, és szerelmes a mostani páromba, akivel fél éve vagyok együtt. Szeretnék családot alapítani majd a jövőben, és fiatal szülő lenni. Ez pedig nem megy úgy, hogy eltöltök még 1-2 évet valaki mellett, akiben annyira bizonytalan vagyok, mint most a páromban.

Az egyik gondom az, hogy nem érzem úgy, hogy én lennék neki az első. Mindig mindent úgy alakít, hogy más programokhoz igazít engem, sosem fordítva.

Emellett nem hallgat meg. Legutóbb összevesztem nagyon csúnyán a szüleimmel, egy régi sérelem jött elő. Meg akartam volna vele osztani, amiből az lett, hogy az első mondatot tudtam elmondani, ugyanis erről ő asszociált egy esetre ami vele történt meg, és ez oda vezetett, hogy 30 percig csak ő beszélt. Utána már nem is volt kedvem folytatni.. Ez már a sokadik ilyen eset.

Azt sem érzem, hogy gondoskodó lenne. Hiába vagyok fáradt, nem aludtam, sokat kell dolgoznom, betegeskedem.. teljes közönnyel kezeli ezeket.

Ezekről sosem beszéltem még neki, ugyanis ez mind-mind olyan dolog, amiről kellemetlennek érzem, hogy szólnom kell. Ha már szólnom kell, akkor baj van. Én nem akarom, hogy a fenti pontokban tudatosan változzon, csak azért, mert különben megsértődöm.. Ezek vagy megvannak valakiben, vagy nincsenek.

És bár minden más tökéletes és szeretem, illetve ezek a dolgok csak alkalmakkor történnek meg, mégis egyre inkább abban erősít meg, hogy rossz ember mellett vagyok.

2022. máj. 4. 13:09
 1/8 anonim ***** válasza:
97%

Egy önző kis pöts a párod.

Minden más tökéletes? Tényleg...? Épp csak nem tolerál, nem vesz előre, nem hallgat meg, nem támogat, nem ápol...? Klassz lehet, tényleg.

Figyelj, lehet te úgy értékeled a kapcsolatotokat, hogy ennyi idősen valakibe beleszerettél, akkor azzal jó lenne családot alapítani. Ő viszont nem úgy tűnik, hogy erre ideális jelölt.

Gyereket végképp ne szülj, mert mindennel egyedül fogsz maradni. Ahogy most is mindennel magadra hagy.

2022. máj. 4. 13:14
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Minek vagy vele tulajdonképpen?
2022. máj. 4. 13:16
 3/8 anonim ***** válasza:
94%

Te már eldöntötted a választ magadban.

Nem tetszik a viselkedése, de nem mondod meg neki, mert magától vegye észre és ne azért változzon, mert szólsz. Most ez olyan jellemre utal, hogy biztonságosan lehet vele hosszútávra tervezni? Vagy aggódjon a barátod azon, hogy mit nem mondasz még és majd 5 év múlva burítasz a semmiből, mert neked sosem tetszett, hogy szemüveges, csak nem mondtad?

A párkapcsolat legalapvetőbb része a kommunikáció. Igen az is, ami a másik viselkedésében nem tetszik, de ő észre sem veszi, hogy ez baj lenne. Én például leszoktam róla, hogy szívom a fogam, a feleségem pedig nem tördeli az ujjait. Nem nagy dolog, de mindkettőnket az őrületbe kergetett a másiknak ez a viselkedése.

Ha felnőtt hozzáállást vársz el a másiktól nem árt, ha te is felnőttként viselkedsz.

2022. máj. 4. 13:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"akiben annyira bizonytalan vagyok, mint most a páromban"

Ez a fél mondat mindent elmond a jelenlegi helyzetről, azaz csak az idődet húzod egy olyan ember mellett, akivel nem vagy boldog.

Azért egy jótanácsot adnék, ha elfogadod, az emberek nem gondolatolvasóak, tehát ha valami nem tetszik, azt szóvá kell tenni. Értem én, hogy amit erőltetni kell, az nem tetszik, de csak így tudtok előre jutni, persze csak ha ő is akarja. Lehet, hogy pont azért viselkedik veled ilyen önző módon, mert azt látja, hogy semmi bajod, nagyon jól érzed magad a kapcsolatban, ami valójában nem igaz.

2022. máj. 4. 13:21
 5/8 A kérdező kommentje:

#3: Jó, de ez más kategória. Amikről én beszélek, az kb olyan lenne, hogy "szeress jobban". Ilyet nem mond az ember.

Férfi vagyok egyébként.

2022. máj. 4. 13:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát ne haragudj, de én amint ilyet tapasztaltam rendszeresen a páromtól hogy leszar, szakítottam, nemhogy még gyereket kezdtem tervezni.. 26 évesen már ne töltsd az időd ilyenekre.
2022. máj. 4. 13:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

5. Már miért ne mondhatna?

Olyannal légy akit nem ciki, se szeretni, se arra kérni hogy szeressen többet.

2022. máj. 4. 13:47
 8/8 anonim ***** válasza:
92%

Atérzem a helyzeted, nálunk is minden jó 1-2 dolgot leszámítva (más problémák, de hasonló kaliber) plusz 3 évvel több együtt töltött idő. Én most sok álltam be végleg. Nem gondolat olvasó, az oké. De ha ennyire nem egyezik az értékrendetek, az később csak még távolibb lesz. Plusz ha nem érzi, amit te érzel és nem látja hogy fájdalmat okoz neked anélkül, hogy kimondanád, akkor valóban nem törődik veled, a lelkeddel. Akkor van értelme húzni?

Hidd el, hogy nagyon nehéz. Én is a mai napig azzal küzdök, hogy eldobtam magamtól egy “amúgy tökéletes” kapcsolatot. De néha a kis dolgok vezetnek nagyokhoz, így a sok apró probléma egy idő után zavaró lesz.

2022. máj. 4. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!