Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az, ami egy párkapcsolatban elvárás lehet a másiktól? Mit vártok (el) tőle?
Az elvárások helyesek vagy rosszak?
Várjátok, igénylitek, hogy segítsen nektek?
Főleg tevőlegesen értem, fizikailag. (De ha valaki azt írja, hogy igen, ő elvárja, elvárhatónak gondolja, hogy ha ő rossz anyagi helyzetbe kerül, a párja meg jól keres, akkor segítsen, azt is megírhatjátok.) Ha a párod jobban ért a mosógépszereléshez vagy az autóeladáshoz, mint te, de ez aktuálisan a te problémád, elvárható, hogy segítséget nyújtson? Tudod ezt neki jelezni? Megteszi? Mi a teendő, ha nem? Élhető-e egy párkapcsolat, ha a segítés nem valósul meg?
Ez egy érdekes kérdés, amire szerintem nehéz válaszolni konkrétumok nélkül. Szerintem alap, hogy egy kapcsolatban segítjük egymást mindenféle formában. Az eleje nyilván más, de évek után, ha együtt élnek, akkor nem én problémám-te problémád van, hanem közösek. Ha nem működik a mosógép, ő is mocskos ruhában megy dolgozni, hiába az én lakásom, az én mosógépem esetleg.
Ha nekem elfogy a pénzem és én intézem a bevásárlásokat, főzöm a kaját, a férjem/párom is éhen marad, ha nincs kompromisszum (jó ez hülye példa) és még sorolhatnám.
Én várandós vagyok most pl. Az elején még kérnem kellett a férjemet, ha nem éreztem jól magam, hogy ezt vagy azt csinálja meg helyettem. Nem volt belőle gond. Mostmár veszi ki a kezemből a dolgokat magától, ha úgy érzi azt nekem már nem kéne csinálnom, vinnem, pakolnom, stb. Nekem ez iszonyat jól esik...
Bármit el lehet várni. A kérdés az, hogy milyen áron akar valaki párkapcsolatot.
Én jól érzem magam egyedül is, sosem bántam volna, ha örökre így maradok, de ha már kapcsolatba lépek valakivel, az legyen már normális. Különben miért akarnék kapcsolatot? Hogy pazaroljam az időmet valamire, ami a szememben valahogy mégsem az igazi? Hülyeség.
Alapvetően nem akarok a páromon élősködni, nem preferenciám társkeresésnél, hogy valaki olyan dolgokat nyújtson, amivel én nem rendelkezem. De elvárom, hogy könnyen menjenek együtt a dolgok és ha én is tudok nyújtani dolgokat, a másik is tudjon. Végső soron társat keresek, nem koloncot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!