Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Betegesen féltékeny lettem és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Betegesen féltékeny lettem és szorongó?

Figyelt kérdés

En alapból introvertáltabb személy vagyok, a párom extrovertált.

Mikor megismerkedtünk már láttam hogy ő nagyon laza, sok férfi es női haverral, habár ő azt mondta nem érzi magát emiatt népszerűnek, ő csak kedves mindenkivel és ennyi.

Az elején azt éreztem, hogy nem lesz hosszú távú ha ennyire különbözünk, úgysem tudom sokáig tolerálni ha nőkkel túl kedves meg stb. De annyira jól bánt velem, annyira éreztette hogy imád, hogy ezt elfelejtettem és már 7 éve együtt vagyunk .

Közben voltak apró dolgok amik zavartak, pl ha nőknek túl udvariasan köszönt, 1-2x látott ismerőssel is szóba elegyedett, lájkolta őket a közösségi médiában, vagy amikor még itthon dolgoztam és egyszer látott vendégemmel leállt társalogni az utcán ha össze futottak.

Nekem ezek a dolgok úgy jöttek le hogy túl kedves az ellenkező nemmel ami felesleges ha én már itt vagyok neki, és úgy éreztem hogy figyelmet szentel nekik, érdeklik őt, és ahogy gyűltek ezek annál jobban lettem önbizalom hiányos. Addig, 4-5 évig egy laza, nyitott boldog lány voltam aki 100%ig biztos a kapcsolatban, majd az ilyen sokadik “jel” után bekattantam és azóta csak az jár a fejembe hogy félre ismertem, olyan mint a többi, érdeklik a nők és nekem csak teszi a szépet. Most ha meghallok egy női nevet már össze szorul a gyomrom és minden ilyen apró sertés az eszembe jut és kattogok.

Ő persze azt mondja, hogy csak beképzelem, öt nem érdekli senki más, csak rám tekint nőként, azért is kérte meg a kezem.

Most örlődöm mert érzem hogy szeret, törődik s velem tervez, ugyanakkor folyton szorongok emiatt es nem tudom mit tegyek, hogyan legyek a régi ha folyton feljön az egész?

Nem tudom hogy jogosan érzem ezt, mint egyfajta női megérzés es nem hagy nyugodni, vagy csak en vagYok túl érzékeny es semmi gond nincs azzal amit én negativ jeleknek képzelek ? Mert ilyenek a nyitott emberek és nem kell aggódnom miatta?

2022. ápr. 19. 00:32
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
Te nem vagy komplett
2022. ápr. 19. 00:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, amikor ilyen gondok vannak, ott benned változott valami és nem benne.

Tudom mert én 17 év házasságból élem ezt meg. Amikor megismert elmehetett bárkivel. Akkor sem voltam féltékeny, amikor az exénél szálltunk meg. Sosem ellenőrizgettem, és nem hatott meg ha nőkkel kellett találkoznia.

Amikor történtek velem dolgok (pl. anyamat ápoltam aki totál leépítette közben az önbizalmam, már egy húslevest sem tudtam szorongás nélkül megcsinálni) akkor jelentkezet nálam a féltékenység. És a szorongás. A párom a mai napig szeret, nekem voltak sötét gondolataim.

Elbizonytalanodtam magamban. Csak szakemberrel tudtam kievickélni.

2022. ápr. 19. 03:49
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom, attól, hogy valakinek párja lesz, miért kéne szociálisan kivégeznie magát? Szerinted egy férfi csak akkor beszélgethet nővel, ha ő épp vadászik? Tehát nem lehet szociálisan aktív, mert szerinted fűvel fával baszik? Te talán nem beszélgetsz munkahelyen, üzletekbe időnként férfiakkal? Ha nem szeretne, akkor nem lenne melletted, nem? Én biztos nem szenvednék valaki olyan mellett, akit nem szeretek egy kicsit se. Ha olyan jól ki jön valakivel, már rég nem veled lenni.

És attól, hogy van párja, ne kelljen már szociális öngyilkosságot elkövetnie, hogy csak te vagy. Meg attól hogy valakinek van párja, még lehet magányos, és kell hogy néha másokkal is beszélgessen, attól még nem kell hogy szexuálisan érdekelje a másik.

2022. ápr. 19. 04:03
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Ő ilyen volt és ilyen is marad, ezzel Ő nem csinál semmi rosszat. Ne akard kisajátítani mert nem lesz jó vége.
2022. ápr. 19. 05:15
 5/10 anonim ***** válasza:
54%
Forduj pszichológushoz, ha minden jól megy, helyre fog tenni. Sok embernek segített. Amúgy egy régebbi kapcsolatban hajlamos az ember, hogy elfelejtkezik, már nem olyan figyelmes a masikkal, kevesbe odaadó mint a kapcsolat elején, te ezt úgy reagálod le, hogy biztos nem annyira szeret már. Lehet hogy ő is van amikor bizalmaskodik másokkal és a kettő miatt sresszelsz. Akkor is ez történik amikor sokkal jobban néz ki a hapsi, mint a nő és még nagyon nyitott természetű is. Mondom jobban jársz, ha kiöntöd a lelked egy szakembernek aki rámutat az okokra, hogy miért alakult ki nálad. Azert az nem normális, hogy teljesen kifordulj magadból ennyire egy kapcsolatban. Lehet, hogy egyszerűen nem illetek össze. A nemi élet egyebkent elég árulkodó lehet, ha nincs nagy változás, nem utasít el, továbbra is kezdeményez, akkor tényleg csak a te buksidban van a hiba.
2022. ápr. 19. 06:34
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad 4-5 évig egy laza nyitott boldog lány voltál, az elején meg azt írod, hogy alapból introvertàlt vagy. Na mindegy.

Vmiért kevesebb önbizalmad lett. Vagy már nem. törődik veled úgy, vagy te változtál meg a külsőd, vagy a belsőd. Emiatt érezhetsz így. Persze az is lehet, hogy tényleg van vmi, mert ahogy írtad 1x látott tök idegen vendégeddel leáll dumcsizni az utcán,na azt azért nem kellene akkor sem ha extrovertált az emberhez, ez igenis azt jelenti, hogy érdeklik őt a nők. Már ha tényleg így volt.

2022. ápr. 19. 07:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Lehet kapuzárásos nem ectrovertált
2022. ápr. 19. 07:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Az en parom is szivja a verem, ha egy novel szobaallok es nem kimerten meg ridegen viselkedem. Pedig nincs mitol tartania.
2022. ápr. 19. 08:43
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

Már a múltkor válaszoltunk rá: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..

lehet a barátod rád unt, és mások felé nyitottabb, sajnos ez velejárója a kapcsolatoknak idővel semmi sem marad olyan, mint a kezdetekben, bár akkor sem kellene ettől begolyózni.

2022. ápr. 19. 09:13
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Kiírod még 50x?
2022. ápr. 19. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!