Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogos az az elvárásom, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos az az elvárásom, hogy rendezze a körülményeit mielőtt jobban belemélyedünk a kapcsolatba?

Figyelt kérdés

Ismerkedési fázisban vagyunk egyelőre. A helyzet az, hogy a szóban forgó férfinek van egy gyereke, de még előttem elhagyta a családot, úgy fél éve, mert megromlott a viszony a nővel. Nem volt a felesége, bár ez manapság nem számít. A lényeg, hogy a mai napig nem alakult ki, hogy oldják meg a gyerek felügyeletét, ha beteg, ha szünet van az oviban, vagy csak simán hétvége. Összevissza az egész és teljesen olyan, mintha még mindig együtt lenne a nővel, csak épp nem alszik otthon. Ha valami van, egyből fut hozzájuk, időt tölt el, nemcsak a legszükségesebbet. Nekik ugrál, közben panaszkodik, ez a legfeltűnőbb. Nekem azt mondja, nem beszélnek amúgy napközben, de ezt én elképzelhetetlennek tartom. Talán a gyerekesek itt tudnak segíteni és tanácsot adni, mennyi a normális kontakt a volt kapcsolattal.

Köszönöm.

2022. ápr. 12. 12:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%

10-re:

Akkor viszont nem egymást keresitek.

2022. ápr. 12. 13:01
 12/30 A kérdező kommentje:

Kár, de megfogadtam, soha többé olyan jellegű kompromisszum, ami már az elején sem tetszik.

2022. ápr. 12. 13:11
 13/30 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, szerintem nagyon jól látod a helyzeted.

Elvált nő vagyok, egy gyerekkel, rendezett körülményekkel -évekkel ezelőtt kultúráltan lezajlott válással a hátam mögött-, rendes, jól fizető munkával, szép otthonnal stb.

El lehet (normáliséknál!) válni 2-3 hónap alatt is nemcsak jogilag, hanem minden körülményt korrekten rendezve (gyerek, láthatás, anyagiak, egyebek).

Aki nem így tesz, ott vagy nagyon eldurvultak a dolgok (mégis ki tehet erről?) vagy van valami sunyulás vagy valamiféle függés van továbbra is jelen (akár kapcsolati szinten, akár anyagilag stb.)

Szerintem teljesen jogos elvárás az, hogy ha neked/nekem világosak, tiszták a körülményeid, akkor a leendő társadnak is legyenek azok.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy hagyja faképnél a saját gyerekét, szó nincs errről! Nekem is van egy gyerekem és ezért nem a partról dumálok.

De azt gondolom, hogy valamiféle szabályozás, megállapodás az exek között mindenképpen kell. Nekem is normális, emberi a viszonyom a volt férjemmel, de akkor is van egy jogerős válás és határozat legalább a minimális feltételekről, ami akkor is köt mindenkit, ha a körülmények jelentősen megváltoznak.

Nem vagy egyedül a problémával.

Ráadásul nem gyerekesként, nem elváltként talán még kevésbé kell rugalmasnak lenned (illetve méginkább szembe tűnhet mindez).

Nem kell ezt tolerálni, ha nem OK neked, nekem sem lenne kerek.

Kicsit azt a benyomást kelti ez a férfi még nekem is, hogy ezekkel a rendezetlen, lebegtetett dolgokkal nem zárta még le teljes egészében a múltját.

(Aki pedig jön azzal, hogy “vééészhelyzeeeet” van napi/heti szinten- nos nem. Átlagos gyerek életében max 1-2szer valami kisebb-nagyobb baleset, de akkor a gyereket nevelő fél is inkább a mentő után loholjon… a gyereknek attól nem könnyebb, ha ezt rögtön ketten teszik…)

Polcot fel tud fúrni a szaki, a rokon vagy a barátnő férje is szívességből, ezzel sem ér revolverezni.

A gyereknek is kiszámíthatóbb, ezáltal könnyebb és biztonságosabb lenne az élete és a szülei válásának elfogadása is, ha lenne egy rendszer, szabály, amihez korrekten tartaná magát mindenki. Természetesen nem kőbe vésve, de azért egy alapot meg kell teremteni.

Megértem a helyzeted, én még elvált nőként sem tudom ez elfogadni és egyre- másra futok bele abba, hogy ilyen férfiak próbálkoznak nálam is.

(…és a legszebb típus mind közül az, amikor jön az hogy most azonnal mindent, mert ő ráér, de ha Mucika levegőt vesz, akkor az ajtót is rád vágja, mert te biztos nem érted meg, hogy ő apaaaaaaa :D )

2022. ápr. 12. 13:33
 14/30 anonim ***** válasza:
84%
A kommenteidből látszik, hogy ez a pasi nem neked való.
2022. ápr. 12. 13:39
 15/30 A kérdező kommentje:

Nagyon hálás vagyok és köszönöm ezt a szép kifejtős kommentet :)

2022. ápr. 12. 13:40
 16/30 anonim ***** válasza:
62%

" időt tölt el, nemcsak a legszükségesebbet "

de mégis mire számítottál, hogy a gyerekével nem fog már többet foglalkozni? Attól, hogy a nővel nem jön ki, még apai szerepben meg akar felelni. Soha nem fog ez megszűnni.

2022. ápr. 12. 14:35
 17/30 A kérdező kommentje:

Akkor köztünk szűnik meg, ami szerintem a legjobb dolog a kommentek alapján is :)

2022. ápr. 12. 15:28
 18/30 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem ezt engedd el…

Én lányom 14éves, az elején az exemmel beszéltem meg mikor viszem, most már a lánnyal.

Ha külön mentek, legyenek külön és legyen rendszer.

Aki ebben nem tud rendszert követni, másban sem tud… Ez szerintem intelligencia kérdés is. Lehet jó a kapcsolat, de külön.

Csomó olyan van hogy külön mennek mert nem működik, kinyírják egymást, viszont a szerelem még nem múlt el… meg kell várni amíg lezárják a dolgot. Nekem volt egyszer egy egyéjszakás elvált nőci, a randi alatt a volt férjével írtak a “gyerekről”, persze én voltam a szemét amiért nem hívtam fel utána. :D

2022. ápr. 12. 15:33
 19/30 anonim ***** válasza:
68%

Selejtezd ki mielőbb, ebből sose lesz normális kapcsolat. Menjen az exéhez meg a gyerekéhez, csak az idődet pocsékolod egy ilyennel.

N

2022. ápr. 12. 16:29
 20/30 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :)
2022. ápr. 12. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!