Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy kommunikáljak így?

Figyelt kérdés

A baj az hogy igazán úgy kifejezni az érzéseim,problémáim ahogyan bennem vannak nem tudom párom felé mivel nem értené mit is akarok mondandómból kínozni és mi a " mögöttes" lényege.

Mivel előbb le kell egyszerűsítenem magamban h úgy mondjam h megértse, de én meg így nem igazán tudom átadni az érzéseim ahogy érzem magamban.

2022. ápr. 10. 07:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha inkább gyakorlatban mutatnád ezeket ki felé?
2022. ápr. 10. 07:49
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Ha ferfi a párod, akkor ne utalgass neki és ne csak körülird a problémát, hanem őszintén és egyenesen mondd meg neki, hogy mit szeretnél, mert nem tudnak olyan jól a sorok között olvasni, mint a nők.
2022. ápr. 10. 08:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne a problemakrol beszelj hanem a megoldasrol otletelj.
2022. ápr. 10. 08:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne kertelj, hanem mondd el mi zavar és hogyan lehetne jobb.
2022. ápr. 10. 08:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen felesleges bonyolítani. Az egyszerűség és az őszinteség az egyetlen célravezető módszer. Felesleges célozgatni meg mellébeszélni, hátha a másik kitalálja, hogy mi bajod.

Például. Ha több romantikára vágyok, akkor megmondom, hogy menjünk a tópartra sétálni, sütizzünk vagy igyunk egy pohár bort, esetleg vigyen ki piknikezni a kilátóhoz. Így azt kapom, amit szeretnék, és meg is kapom, mert neki se kell totóznia, hogy mit is akarok.

Vagy ha úgy érzem, hogy sok teher hárul rám, megkérem, hogy x feladatot heti egyszer legyen szíves.

Az érzelmekről is csak így lehet. Ki kell mondani, hogy mit érzel. A célozgatás csak félreértéshez vezet. De oda előbb neked kell magadban tisztázni. Ez megy?

2022. ápr. 10. 09:04
 6/7 A kérdező kommentje:
5ös igen megpróbáltam egyszerűen célravezetően de akkor jött az " én vagyok a rossz " szöveg
2022. ápr. 10. 10:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem ezt csinálod.

-Drágám, megtennéd, hogy heti kétszer leviszed a szemetet? Köszönöm!

-Brühühü, én vagyok a rossz.

Ugye, mennyire nem életszerű?

Nálad ez valószínűleg így zajlik:

-Egész nap takarítok, te meg arra lusta vagy, hogy heti kétszer levidd a szemetet.

-Persze, megint én vagyok rossz.

Ez viszont a másik minősítése, és támadása. Nem a probléma megoldása a célod, csak bántani akarod.

Erre jön a következő, hogy "de kinek van igaza?". Senkit nem érdekel, nem az oviban vagytok, hanem párkapcsolatban.

2022. ápr. 10. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!