Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Személyiség zavar legyőzése,de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Személyiség zavar legyőzése,de milyen áron?

Figyelt kérdés

Párommal 2 éve vagyunk együtt.

Alap járaton minden rendben van közöttünk,egészen addig még az alkoholhoz nem nyúl.

Pszichésen ő gyenge jellem és ezt a pia hamarabb elő is hozza belőle,plusz a haverjai előtt képes hazudozni mindenről,csak azért,hogy felnézzenek rá és középpontban legyen.

Már megtanultam,hogy amikor iszik én nem tartok vele sehova,de vannak alkalmak,amikor aljas módon szó nélkül lelép.

Alap járaton egy nagyon szerethető ember. Ragaszkodom is hozzá,de sajnos ezt a kettős személyiséget nem tudom elviselni,egyszerűen kiborít.

Soha nem ártottam neki,ő mégis piásan kiragad egy részletet a tiszta pillanati beszélgetésünkből és azzal támad,ami nekem a legjobban fáj,mégha hazugság is.

Ezek a piázós haveros esték kb.6-7 hetente történnek meg. Az elején eltudtam viselni,de most egyre inkább nem…

Belátom,hogy beteg. Én mégis szerelmes vagyok abba az érzékeny fiúba,aki akkor tud lenni amikor tiszta.

Jelenleg csak az egyhelyben toporgás van,ugyanis szintén részegen közölte velem,hogy szar ember vagyok …

Tudom hagyni kéne,de nem megy …

Jól esett leírni,köszi,hogy olvastad.

2022. márc. 21. 11:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%

Nincs személyiségzavara, az, hogy borderline lenne pedig durva túlzás. Gondolom neked vannak mentális gondjaid, azokra jellemző, hogy diagnózist keresnek másoknak.

Mi lenne, ha 2 havonta, mikor elmegy a haverokkal nem piszkálnád? Hazamegy, lefekszik, kialussza magát, és boldogan élhetsz.

2022. márc. 21. 11:38
 2/12 anonim ***** válasza:
91%

A pia gátlásokat old.

Van aki meg sak ittasan mer pl szerelmet vallani.

Sajnos azok a valódi érzései amik felett ittasan nincs önkontrollja.

Ha józanul még tudja is tenni a szépet stb, egy idő múlva már józanul is őszinte lesz..

2022. márc. 21. 11:38
 3/12 anonim ***** válasza:
30%

#1! Honnan tudod? Maradjunk annyiban, hogy ebből a leírásból nem derül ki, hogy van-e személyiségzavara, vagy nincs..

"Gondolom, neked vannak mentális gondjaid, azokra jellemző, hogy diagnózist keresnek másoknak." Ezek szerint neked is van, ha a Kérdezőnél ilyen szuperül felismerted pár sor alapján 😉

2022. márc. 21. 12:09
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem én keresem a diagnózist,hanem papír van róla.

Részegen teljesen kifordul,és sokszor nemcsak velem,hanem a saját családjával is hadban áll,fenyegetőzik nekik. Főleg a tesóját akarja minden áron “eltüntetni”.

Ilyen állapotában folyton előadja,hogy ő az alvilág közepe,tőle mindenki retteg.

Nem,nem csesztetem,mert úgy vagyok vele,hogy menjen vezesse le,amit le kell . Nem vagyok egy beskatulyázó egyén.

2022. márc. 21. 12:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak rosszabb lesz, a piálás egyre gyakoribbá válik és már veled is fogja csinálni. Most feszegeti a határait, hogy meddig mehet el nálad és mennyit tűrsz el. Én nem pazarolnék egy ilyen kapcsolatra több időt, nekem is volt hasonlóban részem és nem kellemes, nem lesz happy end és nem fog a kedvedért megváltozni.
2022. márc. 21. 12:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja hogy diagnózisa is van. Hát én hanyatt-homlok menekülnék egy alkesz borderline-ostól, nem lenne az a szerelem ami visszatartson :D
2022. márc. 21. 12:16
 7/12 A kérdező kommentje:

Úgy érzem,hogy érzelmileg nem tudok tőle eltávolodni,borzasztóan fáj egy-egy ilyen kirohanása.

Persze ígéretek mindig vannak,hogy megváltozik,de eddig semmi.

Tiszta pillanataiban tényleg kenyérre lehet kenni annyira normális.

Van arra valami esély,hogy valamilyen úton-módon ezt a piázgatást abba hagyja?

A betegségéről a nagy barátok mit sem sejtenek. Fülem hallatára többször felcukkolták,kicikizték pl.azért is mert komoly kapcsolata van velem 33 évesen.

Azt hiszi ,hogy ezek a “barátok” mennyire szeretik,de közben csak udvari bolondnak tekintik. És minél több figyelmet kap tőlük,annál nagyobb hazugságokra képes.

Tudom,segíteni csak azon lehet,aki hagyja ,de én tényleg ott állnék mellette mindig,viszont ilyen formában nem bírom sokáig…

2022. márc. 21. 12:28
 8/12 anonim ***** válasza:

Azt kell, hogy mondjam, hogy elég jól kordában tartja a borderline-t, ha tényleg csak 6-7 hetente, részegen van ilyenkirohanása. Mondjuk tény, hogy ez is sok.

Az a probléma, hogy nem a megfelelő emberekkel barátkozik, de ezt csak magának tudja felismerni és orvosolni.

2022. márc. 21. 13:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Pont ugyanilyen kapcsolatban voltam anno. Nagyon-nagyon szerettem azt a fiút, az első hetek idillien is teltek. A betegsége viszont éket vert közénk. Én kitartottam volna mellette továbbra is, de az a baj, hogy egy személyiségzavaros ember nem egyszerű dió egy szakmabelinek sem, nemhogy párkapcsolatban, ahol alapvetően kitombolják magukat...

Sajnálom a fájdalmadat. Tudom, milyen ilyen körülményekkel szeretni valakit. Nekem is mai napig a jó emlékek jutnak róla eszembe annak ellenére, hogy nagyon lehozott az életről.

2022. márc. 21. 14:08
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Valamennyire segített is :)

Meglátjuk mi lesz ,jelenleg teljesen szét vagyok esve fejben.

2022. márc. 21. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!