Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Titeket nem idegesítene, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Titeket nem idegesítene, ha a párotokban folyton a "tanár" szerepét látnátok?

Figyelt kérdés

Itt most arra gondolok, hogy az élet legtöbb területén mindenről lenne egy határozott álláspontja, amit tanító jelleggel megpróbálna nektek előadni.

Mondok 1-2 példát:

Ti szeretnétek inni reggel egy kávét - A párotok erre azt mondaná, hogy a koffein egészségtelen, a kávé a világ egyik legelterjedtebb legális drogja és nagyon megsínyli a szervezet ezt a függőséget.

Ti szeretnétek otthon pihizni - A párotok erre azt mondaná, hogy a párkapcsolatban az elkényelmesedés nagyon nagy rizikófaktorral jár és sok párkapcsolat mehet ebben tönkre, célszerű inkább aktív pihenést tartani.

Ti vennétek egy ruhát a Zarában - A párotok erre azt mondaná, hogy a Zara silány minőségű ruhákat gyárt drágán, érdemes akkor már inkább a H&M-be menni, mert ugyanaz a minőség kapható olcsóbban

A lényeg a lényeg, hogy a párotoknak, mégha igaza is lenne, szinte mindenben a praktikát, az "egészségességet" keresné és mindenről lenne egy élőben kimondott blogbejegyzése vagy tanítása.

2022. márc. 4. 11:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
97%
Ez nem tanár, hanem egy okoskodó, komplexusos hülyegyerek.
2022. márc. 4. 13:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen emberrel addig se jutnánk el, hogy összejöjjünk, ez egy olyan személyiségvonás ami szinte azonnal kiderül.
2022. márc. 4. 14:18
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy óra után kivágnám, az fix.
2022. márc. 4. 18:14
 14/20 anonim ***** válasza:
95%
ilyen volt az én exem is. nagyon utaltam benne az okoskodast 😂 lényegében ezért lett vége
2022. márc. 4. 21:22
 15/20 anonim ***** válasza:
94%
Ez nem tanári viselkedés, egész egyszerűen hülyének néz téged és úgy is kezel és ha valamit esetleg nem úgy csinálsz, ahogyan ő mondta, akkor jön az, hogy "én megmondtam".
2022. márc. 7. 13:31
 16/20 anonim ***** válasza:

#11-nek és a #15-nek igaza van, ez nem tanári viselkedés, hanem idegesítő okoskodás, ez egy rossz emberi tulajdonság, és bárki lehet ilyen tudálékos, nem értem, mi köze ennek konkrétan a tanári munkához. :D

A tanárság is egy munka, attól, hogy egy ember tanár, azaz ismereteket ad át másoknak, mert ez a munkája, az még nem jelenti azt, hogy magát mindenkinél okosabbnak tartja, és kényszere van arra, hogy másokat kioktasson.

Régebben én is pedagógus voltam, és akkor sem, és most sem szoktam senkit kioktatni, őszintén szólva, tojok rá nagy ívben, hogy valaki hol vásárol ruhát. Hozzá sem tudnék szólni ezekhez, mert egyrészt, mi közöm hozzá, másrészt pedig nem is értek hozzá, hogy hol olcsóbb a ruha. A saját, általam oktatott tantárgyak esetén mélyebb tudásom van az átlagnál, de ha esetleg az emberekkel történő beszélgetések során szóba jönnek olyan kérdések, amelyeknek közük van ehhez, akkor is mindig meghallgatom a másik fél véleményét, és nem kezdek el okoskodni és fölényesen, tudálékosan kioktatni, hanem elmondok neki olyan szempontokat is, amiket talán nem vett észre, gondolkodásra késztetem, és ezek után mondom el, hogy nekem arról az adott kérdésről mi a véleményem. De ez szerintem műveltség és kulturáltság kérdése is. Régebben tanárként sem kezdtem el tudálékoskodni és kioktatni a gyerekeket, max. tanácsokat adtam nekik, és felhívtam a figyelmüket más szempontokra is, mint a sajátjuk, ha arról volt szó. Úgyhogy elég nagy hülyeség, amiket írsz.

2022. márc. 13. 18:41
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyenben nem a 'tanítót' látjuk, hanem csak egy önbizalomhiányos nyomit, aki felsőbbrendű próbál lenni csak nem sikerül neki.
2022. márc. 13. 18:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem is lekezel téged.
2022. nov. 8. 00:13
 19/20 anonim ***** válasza:
Amúgy van, amiben igaza van, pl. a Zarában szerintem igaza van, de mégse mondanám snekinek, hogy ne vásároljon ott, mert felnőtt ember el tudja döntnei, hol vásárol. Lehet véleménye, de miért oktat ki? Nem neki veszel szoknyát.
2022. nov. 8. 00:14
 20/20 anonim ***** válasza:
15-ös. Viszont mikor figyelmeztetem vmire, ő ezzel nem törődve csinálja, és végül bejön amit mondok: mindez csak azért történt mert ráhozom a rosszat 😡
2022. nov. 8. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!