Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá a pasimat, hogy bocsánatot kérjen apukámtól?
Apukám nagyon régimódian gondolkozik, szerinte aki nem fizikai munkát végez, az nem is dolgozik, és nem is férfi.
Egy családi vacsorán feljött témaként, hogy mit dolgozik a pasim,(stratégiai beszerző) és milyen diplomája van, (közgazdász bsc-t csinál jelenleg) és apukám leszólta a leendő diplomáját a pasimnak, illetve a jelenlegi munkahelyét is, amire a párom teljesen kiakadt, és nem túl szofisztikált módon válaszolt.
Elhatározta apukám, hogy addig nem engedi a barátom hozzánk jönni, ameddig nem fog bocsánatot kérni, a párom viszont nem akar bocsánatot kérni, és már nem jön szívesen hozzánk.
Hogyan vegyem rá a barátom, hogy bocsánatot kérjen, és megtegye ezt kettőnkért? Mert én nem szeretek hozzájuk járni hiába fizeti teljesen az utazási költségemet, otthon jobban érzi magát az ember mégis csak.
20/L

Ezzel nálam is kihúzta volna a gyufát édesapád, pedig én alapvetően igyekszem higgadt maradni. Utálom, amikor a kétkezi munkások azt hiszik, hogy ők különbet sz@rnak. Dolgoztam gyárban gyakornokként, a legtöbb bajom a törtető, beképzelt melósokkal volt.
F

Apád egy ostoba büdös paraszt. A másik véglete annak amikor a szülő azt mondja, hogy az én lányom/fiam csak diplomást hozzon haza. Ugye diploma nélkül is lehet úgy keresni amiről sokan diplomával is csak álmodnak.
Valamint lehet, hogy nem tudok falazni, de a diploma miatt keresek úgy, hogy megfizetem azt aki tud.

"Apukám nagyon régimódian gondolkozik, szerinte aki nem fizikai munkát végez, az nem is dolgozik, és nem is férfi."
Ez nem régimódi gondolkozásra vall, hanem buta, korlátolt felfogásra.
Kérdezz meg bárkit a nagyszüleid, dédszüleid generációjából, kik között nem kevés a "régimódi felfogású, hogy régen - akár egy városban, akár egy faluban - volt-e társadalmi megbecsültsége egy tanítónak, patikusnak, orvosnak, állatorvosnak, agrármérnöknek.
Hasznosnak, értékesnek tartották-e a munkájukat a kevesebb iskolai végzettséggel rendelkező, kétkezi munkát végző emberek, vagy lenézték őket, és léhűtőnek tartották őket, mint apukád a diplomásokat.

"és apukám leszólta a leendő diplomáját a pasimnak, illetve a jelenlegi munkahelyét is,"
És te mit tettél, mit mondtál, amikor apukád szájából mindez elhangzott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!