Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak, ha már csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, ha már csak azért vagyok együtt a párommal, hogy segítsek neki?

Figyelt kérdés

1 éve vagyok együtt a barátnőmmel. Teljesen jól indult a kapcsolatunk, sőt, rajta éreztem azt hogy minden hibámmal együtt elfogad, és szeret úgy ahogy vagyok. Viszont ezen kívül nagyon sok mindenben különbözünk, más az értékrendünk, az ingerküszöbünk, és a "szeretetnyelvünk", tehát elég sok minden. Ezeket a dolgokat elég sokáig próbáltam elfogadni, javítani rajtuk, illetve megbeszélni vele. És most félre ne értsetek, ő tényleg nagyon igyekszik, mindenben a kedvemre jár, de egyszerűen úgy érzem hogy nem illünk össze, nincs meg az összhang, és sokszor a legkisebb dolgokon is összekapunk. És jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy összejárunk/talizgatunk még, ő nagyon szeret velem lenni, de nekem már inkább nyűg ez az egész, amit ő is érez.

Normális esetben már rég léptem volna, de itt elég sok minden baj van. neki alapból nincs baja az emberekkel, de nehezen nyílik meg feléjük, nehezen tud ismerkedni, és 1 hónapja költözött egy másik városba, ahol próbált ismerkedni, de nem sikerült neki, és rajtam kívül kb. 1-2 embert ismer csak. Ráadásul az előző városban lévő barátnői/barátai sem keresik, és még a családjával is gondok vannak. Tehát elég sok minden összegyűlt neki. Most talált itt új munkahelyet, és nagyon sok mindenben én vagyok egyedül a támasza, a segítsége. És nincs szívem egyszerűen a sz*rba hagyni, azok után, amiket megtett/ és megtesz értem. A másik oldalról meg viszont furdal a lelkiismeret, mert ő még mindig azt hiszi, hogy szerelmes vagyok, de ez már sajnos elmúlt a részemről... Ha most megmondom neki, hogy vége, attól félek, hogy csak jobban tetőzném a bajait, és nagyon egyedül maradna, összetörve... És hiába ajánlanám fel, hogy mindenben segítek neki továbbra is, teljesen érthető módon elküldene a bús pics*ba.

Nemtudom mit csináljak. Talán várnom kéne 1-2 hónapot amíg rendbe jönnek körülötte a dolgok?

2022. jan. 27. 01:42
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Felesleges húzni. Sajnálatból másikkal lenni legalább olyan rossz, mintha megcsalnàd
2022. jan. 27. 01:49
 2/8 Noren1989 ***** válasza:
63%
Balek vagy. A helyzet az, h ez az önsegítő szakkör max akkor működik, ha pszichológus vagy, minden màs esetben időpazarlàs.
2022. jan. 27. 04:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Uh, nagyon gáz vagy. Bocs, de amit most èrzel, az nem a segíteni akarás, hanem a szánalom. Elég baj, hogy szegény lánynak kvázi hazudsz, de még el is vágod a lehetőségtől, hogy talàljon mást. Őszintén, szexeltek még? Mert ha igen, akkor arra jó neked, úgy néz ki. Ez a hozzáállás meg csak egy finom köret. Ne használd ki, ne pazarold az idejét. Megérdemel egy rendes társat, aki őrá vágyik. Ennyi. A jóérzésedet meg tartogasd másnak.

Amúgy 1 éve vagytok együtt, de te előadod mennyit próbálkoztál helyrehozni. Két hetet esetleg? Egy év az lófsz. Az semmi, sőt.

Szerintem hagyd szegény lányt, jobb kesz neki nélküled. Ha nem is azonnal, de később mindenképpen.

2022. jan. 27. 07:43
 4/8 kombika ***** válasza:
100%
Ne légy gyáva, lépj ki a kapcsolatból
2022. jan. 27. 10:32
 5/8 A kérdező kommentje:

Tudom hogy gáz, ez van, szakítani fogok vele. Fél évet próbálkoztam helyrehozni a dolgokat, de nemsikerült. 22 éves és én vagyok az első komoly kapcsolata. Hébe hóba szexelünk, amikor ő akarja. Ez a hozzáállás rohadtul nem egy finom köret az a baj, rohadt sok mindent miattam lépett meg, miután segítettem neki, ő tipikus olyan akinek külső megerősítés kell mindenben. Mióta vele vagyok, azóta fordult sokkal jobbra az élete, és ezt ő mondja mindig...

Rohadtul zárkózott, alig vannak ismerősei, amik vannak azok is nagyrészt az én ismerőseim. De ja, végülis igazatok van, ő élete, nem az én dolgom gyámkodni felette, úgyhogy szakítok vele minél hamarabb.

2022. jan. 27. 14:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg mond el neki, mert ez így necc. Te örülnél ha ugyanezt tennék veled is, mikor a nehéz helyzetedben nyilván melegségre, megértésre vágysz?

Ha őszinte lennél, és tudnád úgy elmondani, akkor barátként is el fogja fogadni a segítségedet. De nincs annál rosszabb mikor bár a másik nem mondja ki, de érződik hogy ez van. Ennyivel tartozol neki!

2022. jan. 27. 19:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is introvertált vagyok, és?

Nagy ügy, de azért nem várnám el, hogy a barátom mentsen meg önmagamtól, vagy akármi.

2022. jan. 28. 18:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Mennyi idő után sikerült végül szakítani?
2023. ápr. 21. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!