Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem bírja kirakni?

Figyelt kérdés
Barátnőm faszija borderlineos. Úgy szenved mellette, mint a kutya, mégsem dobja ki. Mindig ugyanaz történik. Elmesél egy sztorit, amiben a fickó úgy bánt vele, mint egy darab szarral, de a végén mégis nekiáll bizonygatni, hogy ő mennyire szeretve van. Egyszerűen nem tudom megérteni.

2022. jan. 21. 22:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

#10 vagyok, azt elfelejtettem, hogy ha a pasiját szidod neki, mondogatod, hogy szakítson, azzal még inkább a karjaiba tereled.

A bántalmazó kapcsolatból sokan úgy tudnak kijönni (köztük én is), hogy megtapasztalják: máshol is szeretik őket, akár még jobban is. Nekem pl. sokat segített, hogy elkezdtem egy felnőttképzést, ahol nagyon jó osztály jött össze, azonnal befogadtak.

2022. jan. 22. 10:38
 12/16 A kérdező kommentje:
Egy ideje nem szidom előtte a pasit, mert arra én is rájöttem, hogy ettől nem lesz jobb a helyzet. Többnyire meghallgatom, de semmi érdemlegeset nem tudok mondani neki. Csak bosszant, hogy ezt teszi magával. Nagyon köszi az ötleteket, legközelebb óvatosan megpróbálom felhozni neki, hogy kérjen külső segítséget és járjon el többet otthonról társaságba. Aztán ha nem, akkor hallgatom tovább a szenvedését jó barátnőhöz híven. :D
2022. jan. 22. 13:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Hàt, nem leszek népszerű, de hidd el, sok mindenen túl vagyok. Nekem hàrom baràtnőm is is ilyen kapcsolatban él. Hiàba mondtam bàrmit, adtam tanàcsot, meghallgattam a panaszkodàsaikat, segítettem rajtuk bevàsàrlàssal, főzéssel, takarítàssal, gyerekek körüli munkàval, utólag mindig én jöttem ki szarul a dologból.Mert tudod, ha összebalhéznak, megy panaszkodni a baràtnőd, te esetleg nagyon rossz esetben beolvasol a pàrjànak, úgyis az a vége, hogy ők kibékülnek, összeborulnak, és te lesz a sz@r.Mikor ezt megtapasztaltam, na akkor mondtam, hogy akkor innentől mindenki a sajàt nyomorànak a kovàcsa. Ha jó az ember olyankor? Akkor legyen jó a sz@rban is. Nem kell panaszkodni.Majd ha neki olyan rossz lesz,akkor otthagyja. Ha meg nem, akkor hidd el,neki ez tökéletesen megfelel.
2022. jan. 22. 14:18
 14/16 anonim ***** válasza:

Border vagyok, nehéz ügy ez a húzd vissza, ereszd el szitu. Nyilván a balhé után jön a szeretet áradat és utóbbi tartja vissza a barátnődet. Egy borderes látszólag jobban tud szeretni, mint mások, a barátnőd is ezt érezheti, gondolom nem volt még része ilyen intenzív szeretetben. Ő ebbe kapaszkodik és hiába szenved, ennek ellenére a szeretetéhsége sokkal erősebb, mint amennyire bántva van.

Az a helyzet, hogy nehéz ebben a betegségben élni, az ember ezt nem választja, és ezzel a barátnőd is tisztában van, a pasi nyilván néha "kitisztul" és tudja, hogy nem kéne úgy viselkednie, ahogyan teszi, ez kvázi egy ütőkártya.

Magáról a betegségről nem tehet, de megtanulhatná jobban kezelni és ha kapcsolatot akar egy borderes, akkor kell a terápia.

A barátnődnek azt mondd, hogy valahogy vegye rá a terápiára a pasit, mert őt csak bántja a viselkedésével, nem lehet mindig mentség a betegség a bántalmazásra. Ha a pasi nem hajlandó tenni ellene és orvoshoz fordulni, akkor kiderül, hogy valójában nem fontos a barátnőd neki. Ilyenkor nyilván rá lehet jönni, hogy ez nem vezet sehová és érdemesebb szakítani.

Egyébként a pasi nem feltétlenül szerelmes, csak ragaszkodik, néha nekem is nehéz megkülönböztetni, mert nem akarom hogy elhagyjanak, de volt hogy rájöttem igazából nem szeretem a másikat, csak erős az érzelmi függés egy bordernél.

Amúgy nem vágom a hátteret, de egyáltalán mennyire ásta bele magát a barátnőd ebbe a betegségbe? Érdemes lenne... Látszólag nem igazán érti, a border pasija hülye lesz kiteregetni azokat a jeleket, amik esetleg lebuktatják, hogy valójában nem szereti, csak már függ tőle.

Kifejezetten borderesek exeivel beszélhetne a barátnőd, vagy kutathatna interjúkat youtube-on vagy valami. Meg arról is, ahol valaki egy funkcionáló kapcsolatban van egy bordival és legalább látja a különbséget a saját kapcsolatával szemben. Nekem is volt működő kapcsolatom, lehet ezt kevésbé bántalmazó módjára is művelni, pedig előjöttek a tüneteim olykor, de volt kontrollom, a páromat pedig szépen tanítottam a betegségemről és a viselkedésemről, mindjárt kezelhetőbb a helyzet.

2022. jan. 22. 14:40
 15/16 A kérdező kommentje:
#14 Bevallom én sem olvastam utána normálisan a betegségnek, annyit tudok, amennyit a barátnőm elmondott nekem. Szerintem ő is csak felületes dolgokat tud. Gyakori hangulatingadozás, semmi dolgokon kiakadás, amikor elhordja mindennek a belső feszkója miatt. Múltkor azon vesztek össze, hogy barátnőm megmondta neki, hogy ha igazán szeretné, nem így viselkedne vele. Ezen meg a pasi felkapta a vizet, arról kezdett neki magyarázni, hogy a legtöbb kapcsolatban úgyis elmúlik a szerelem, ő egyik exébe sem volt eszeveszetten szerelmes, és bár barátnőmért odáig volt az elején, de pont az ilyenekkel öli ki belőle a maradék érzelmet is... Én már itt szakítottam volna vele, gyakorlatilag beismerte, hogy nem szereti. Akkor valójában ez nála érzelmi függés? Terápiára próbálta már küldeni, de a fickó szerint nem olyan súlyos a helyzet, hogy kellene, meg azzal takarózott, hogy nincs rá pénze.
2022. jan. 22. 15:17
 16/16 anonim ***** válasza:
A legutolsó mondata sajnos elfogadható, eszmèletlen árakkal dolgoznak a magán pszichológusok, és a legnagyobb százaléka nem sokat kinyit a személyiségzavarokhoz, sajnos. Szóval kb hiába lenne szándéka is a fiúnak....az államit meg hagyjuk is. Erre specifikus terápia kell, ahol ilyen van és állami az meg bentfekvős. Nagyon nehéz ez. De valahogy együtt dolgozhatnának ezen. Megvizsgálva a szülőkkel való kapcsolatát. Ez nem betegség ha én gyekekori, kora gyermekkori sérülés, a személyiség szervezèsèvel. Az anya kapcsolat ami meghatározza, az abban fellelhető sérülések menetén/okán függő érzelmileg. Amikre támad azok triggerelik szintúgy gyerekkori dolgokta visszavezethető, amikért mondjuk bántották, nem fizikailag, vagy nem érvényesítettèk nem fogadták/ismertèk el az érzéseit pozitív és negatívakban. Az ha ő bánt mást azzal öntudatlan generálják hogy a másik is érezze a szenvedésèt...hát nehéz ez. Viszint a barátnő is függő, neki szintén önvizsgálatot kellene tartania, és neki is érdemes pszichológushoz menni, hiszen nagy eséllyel a következő párkapcsolata is hasonló emberrel lehet. Szintúgy gyekekori okból, az ismerős/biztonságos minta amit a tudattalanja keres. Ami gyerekkorból ismerős, a kötődèsi mintája, ambivalens lehetett ha a szeretet és a bántás megfèr nála. Ezek a dolgok nem olyan mint egy torok gyulladás hogy bezsed egy gyógyszert és volt nincs....
2022. jan. 23. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!