Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem bírja kirakni?
#10 vagyok, azt elfelejtettem, hogy ha a pasiját szidod neki, mondogatod, hogy szakítson, azzal még inkább a karjaiba tereled.
A bántalmazó kapcsolatból sokan úgy tudnak kijönni (köztük én is), hogy megtapasztalják: máshol is szeretik őket, akár még jobban is. Nekem pl. sokat segített, hogy elkezdtem egy felnőttképzést, ahol nagyon jó osztály jött össze, azonnal befogadtak.
Border vagyok, nehéz ügy ez a húzd vissza, ereszd el szitu. Nyilván a balhé után jön a szeretet áradat és utóbbi tartja vissza a barátnődet. Egy borderes látszólag jobban tud szeretni, mint mások, a barátnőd is ezt érezheti, gondolom nem volt még része ilyen intenzív szeretetben. Ő ebbe kapaszkodik és hiába szenved, ennek ellenére a szeretetéhsége sokkal erősebb, mint amennyire bántva van.
Az a helyzet, hogy nehéz ebben a betegségben élni, az ember ezt nem választja, és ezzel a barátnőd is tisztában van, a pasi nyilván néha "kitisztul" és tudja, hogy nem kéne úgy viselkednie, ahogyan teszi, ez kvázi egy ütőkártya.
Magáról a betegségről nem tehet, de megtanulhatná jobban kezelni és ha kapcsolatot akar egy borderes, akkor kell a terápia.
A barátnődnek azt mondd, hogy valahogy vegye rá a terápiára a pasit, mert őt csak bántja a viselkedésével, nem lehet mindig mentség a betegség a bántalmazásra. Ha a pasi nem hajlandó tenni ellene és orvoshoz fordulni, akkor kiderül, hogy valójában nem fontos a barátnőd neki. Ilyenkor nyilván rá lehet jönni, hogy ez nem vezet sehová és érdemesebb szakítani.
Egyébként a pasi nem feltétlenül szerelmes, csak ragaszkodik, néha nekem is nehéz megkülönböztetni, mert nem akarom hogy elhagyjanak, de volt hogy rájöttem igazából nem szeretem a másikat, csak erős az érzelmi függés egy bordernél.
Amúgy nem vágom a hátteret, de egyáltalán mennyire ásta bele magát a barátnőd ebbe a betegségbe? Érdemes lenne... Látszólag nem igazán érti, a border pasija hülye lesz kiteregetni azokat a jeleket, amik esetleg lebuktatják, hogy valójában nem szereti, csak már függ tőle.
Kifejezetten borderesek exeivel beszélhetne a barátnőd, vagy kutathatna interjúkat youtube-on vagy valami. Meg arról is, ahol valaki egy funkcionáló kapcsolatban van egy bordival és legalább látja a különbséget a saját kapcsolatával szemben. Nekem is volt működő kapcsolatom, lehet ezt kevésbé bántalmazó módjára is művelni, pedig előjöttek a tüneteim olykor, de volt kontrollom, a páromat pedig szépen tanítottam a betegségemről és a viselkedésemről, mindjárt kezelhetőbb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!