Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hol a segítség/ajándék határa...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol a segítség/ajándék határa lányok?

Figyelt kérdés

DE ŐSZINTÉN!

Nem kell jóemberkedni, ez egy anonim fórum.

Jártok a pasival, mondjuk már 1+ éve. Ebben az esetben, számodra hol és miért pont ott van a tőle elfogadott segítség és ajándék határa?

Pl.: Karácsonyra belefér egy új laptop, ami kellene a munkádhoz? Elfogadnál egy komolyabb összeget, hogy anyudék számára tüzelőt vásárolhass, hogy ne kelljen fagyoskodniuk? Elmennél a pasival, az ő kontójára, egy olyan nyaralásra, ami az egyik álmod, de sacc/kb. május 40-ben lesz rá pénzed egyedül?

Köszönöm az őszinte válaszokat!

Tisztelettel kérem, spóroljunk időt és energiát, és a szokásos "Én erős, független, többdiplomás nő vagyok és egy pohár vizet nem fogadok el, mert nem vagyok eladó, és amúgy is havi 3956000 forint a fizum, hómofiszból." inkább ne írjátok le!

2022. jan. 9. 04:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
52%

Én egyik tárgyi ajándékot se fogadnám el. Sőt, más száz ezres nagyságrendű ajándékot sem. Azt elfogadnám, ha anyagilag kisegíti a szüleimet pl a tűzifa megvásárlásával és a lehető legrövidebb idő alatt visszafizetjük neki. Ajándéknak semmiképp. Segítségben is csak azért, mert a tűzifa szó szerint létkérdés.

Az utazás kicsit más. De, azt is csak akkor fogadnám el, ha ő lazán kicsengeti, ha nem okoz anyagi terhet és valóban szívesen adja, mert kevés undorítóbb dolgot tudok, mint mikor utána az van mondva, hogy ezt is csak nekem köszönheted. És ott se milliós összegben.

2022. jan. 9. 07:27
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudnám, hogy komolyan gondolja a kapcsolatunkat, akkor elfogadnám. El tudom tartani magam, de nekem imponál, ha egy férfi kedveskedik nekem. Ha megteheti, akkor kifejezetten jó érzés, hogy költ rám.
2022. jan. 9. 08:00
 13/24 anonim ***** válasza:
91%
Én is elfogadnám. Bármit kapok azt elfogadom. Aztán igyekeznék a tőlem telhető legjobban viszonozni. Amúgy is utálom ha ajándékot adok valakinek, ő meg nem fogadja el. Ilyenkor jönnek azzal, hogy ők nem akarnak tartozni, nem akarnak kitartva lenni stb. Ha én szívből adok valamit, vagy kapok valamit azt nem szabadna elutasítani.
2022. jan. 9. 08:07
 14/24 anonim ***** válasza:
76%

Nekem az ajándék határa a kapcsolatunk komolyságától, a párom anyagi helyzetétől, és attól függ, mennyire érzem azt, hogy meg akar venni. Ahogy az, hogy hagyok-e egy férfit fizetni az első randin is attól függ, hogy én akarok-e második randit: ha akarok, fizethet, bárhova mentünk, ha nem akarok, akkor kifizetem a részem.

Szóval, ha már összeköltöztünk, de még nem vagyunk közös kasszán, jó és kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, van jövőkép, és a párom kiemelten jól keres, nem összekuporgatja 10e forintonként rá a pénzt, én ebből bármit elfogadok.

2022. jan. 9. 08:08
 15/24 anonim ***** válasza:
37%
Laptopot adtam már, tabletet is. Ha örül neki, akkor miért ne.
2022. jan. 9. 08:14
 16/24 anonim ***** válasza:
17%

Hát. Pedig igy kezdem:

HO.ban dolgozom, és nem sok penzért. (Netto 400) és bármit elfogadok a vőlegényemtől, ha azt szivből adja, és nem azért, hogy megvasároljon, hanem mert tudja, hogy örülök neki.

Nyaralás: Nos, ahova ő szeret járni, az az én pénzeszközeimmel, kb 3 havi fizum....

2022. jan. 9. 08:21
 17/24 anonim ***** válasza:
67%

Az a határ Amit megengedhet magának.

Én kaptam már a férjemtől telefont, ipadet, nyaralást, drága táskát. Egyik kiadás sem vágta földhoz anyagilag.

Én is vettem neki nyaralást, Playstationt, gyakorlatilag évek óta én veszem az összes ruháját, stb. Nyilván én se vennék olyat ami anyagilag tönkretesz.

Szóval ennyi, azt fogadnám el, ami a másiknak belefér.

Ezek a házasság előtt voltak. Mióta házasok vagyunk minden közös, de így is szoktunk nagyobb értékű ajándékokat venni.

2022. jan. 9. 08:29
 18/24 anonim ***** válasza:
31%
Nagy értékű ajándékot nem fogadtam el soha, feszélyezett a tudat, hogy tartozok, sőt, nálam szakítóok. Amikor kicsik voltunk, elég szerény körülmények között éltünk, apám mindig azt mondta, hogy senkinek nem szabad tartozni, spórolni, spórolni... Annyira beleverte ezt a fejembe, hogy nem tudom elengedni. Már jópár éve foglalt vagyok amúgy, gyerekünk, házunk van, a férjem megszokta, hogy ilyen vagyok. 10.000 ft a határ ajándékokat illetően nálunk.
2022. jan. 9. 08:29
 19/24 anonim ***** válasza:
52%

Nem az ajandek erteket neztem soha hanem azt h a masiknak fontos e az a valami.

Ha szuksegem van valamire amit megkapok ajandekba akkor elfogadom es orulok neki, hasznalom is.

2022. jan. 9. 08:57
 20/24 anonim ***** válasza:
70%
Komoly kapcsolatban nálam nincs határa. De nyilván attól is függ hogy a férfi megteheti-e, mármint nem jelent e neki pl egy új laptop anyagi megterhelést. És nyilván, én mindig arra törekedtem hogy ezeket a dolgokat magamnak finanszírozzam, de volt rá példa hogy - még mikor egyetemre jártam és nem dolgoztam - nem tudtam egyedül finanszírozni és a régi laptopom bedöglött záróvizsga előtt pár hónappal. Nos, akkor azt kaptam szülinapra, hogy kinéztünk egy elég drága laptopot, (férjem, akkor még csak barátom, választotta) és közösen megvettük, tehát nem az egészet, de állta a felét. Egy évvel később, karácsonyra meg egy tabletet kaptam, ami szintén a tanuláshoz kellett. De fontos hangsúlyozni, hogy ezeket a műszaki cikkeket nem én követeltem ki, és ez az ajándékozás és nem egy friss kapcsolatban történt. Viszont, akkoriban nyilván nagy volt köztünk az anyagi különbség; ő már dolgozott, nagyon jól keresett, én meg még csak másodéves egyetemista voltam nappali tagozaton, és nagyon jól tudta hogy azonnal nem tudok plegy laptopot megengedni magamnak, így próbált tehát segíteni, hogy a felét állta.
2022. jan. 9. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!