Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párommal különböző egyetemekre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párommal különböző egyetemekre jelentkezünk, így elszakadunk egymástól, hogy tudnánk átvészelni?

Figyelt kérdés

Fogalmam sincs,hogy milyen témához illene ez a kérdés, de szerintem itt is helyt áll.

Még hátra van az idei érettségi, majd még egy technikusi évünk, de ő már idén felvételizik egy egyetemre. Biztosan fel fogják venni. Én még nem tudom, hogy hova szeretnék menni, de az a szak nem érdekel, ahova ő megy. Így teljesen külön megyünk, nagy eséllyel az egyetemeink közt 50-60 km is lehet.

Félek hogy ez a kapcsolatunk végét fogja jelenteni. Illetve a volt legjobb barátnőm is oda megy tovább és igen jó kapcsolatba lettek (csaj tipikusan az a féle nők szégyene, aki mindenkitől a f.sz-t csikarja ki) és tartok az egész szituációtól. Vagy akár attól hogy talál mást, vagy nem fog így működni a kapcsolat.

Mit tanácsoltok? Mit csináljak ebben a helyzetben? Tudom,hogy minden megakadályozhatatlan.

#egyetem #esély #pár #szakítás #remény #Fenntartható párkapcsolat
2022. jan. 6. 15:46
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Ugyanabba a városba menjél te is egyetemre vagy dolgozni és közös albérletet keressetek, valahol félúton a két hely között. Máskülönben jól látod, vége
2022. jan. 6. 15:48
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Nem fog tetszeni a válasz, de az általános jelenség és tapasztalat, hogy előbb-utóbb szétmentek ilyen fiatalon. Ismerek kivételt is, 9 éve együtt vannak, a csaj 18 volt amikor összejöttek, de ott a srác idősebb.

Mindkettőtöket sok új impulzus fog érni, új emberek, új tapasztalat.

Nem mondom, hogy csak ez a verzió létezik de ez az általános.

A sablon szöveg, meg az hogy ha együtt akartok maradni, megoldjátok ill. 50-60km nem egy akkora távolság.

2022. jan. 6. 15:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy 3 éve vagyunk jelenleg együtt. Mire végzünk, 5 éves lesz a párkapcsolatunk.
2022. jan. 6. 16:11
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

2 év alatt elég sok minden változhat. Ha szemét akarok lenni, akkor azt mondom, hogy lehet, még hamarabb szétmentek, mintsem egyetemre kerüljetek. De egyébként az is lehet, hogy valamelyikőtök meggondolja magát, és mégsem oda megy, ahová most szeretne. Nekem nem egy ismerősöm egy félév után hagyta ott az egyetemet, vagy váltott intézményt, várost. Volt aki, székesfehérvári volt, és először Pestre felvételizett, de nem tetszett neki sem a szak, sem pedig a város, és átment egy pécsi egyetemre. Nem tudta előre gimis korában, hogy így fog neki alakulni, ahogy ti sem tudjátok előre.

Fölösleges előre aggodalmaskodni.

Amúgy meg:

"Az idő igaz,

S eldönti, ami nem az."

2022. jan. 6. 16:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez tök jó hogy 3 éve együtt vagytok, de olyan értelemben nem számít annyira, hogy nagyon sok minden fog változni, sok lesz az új ember, új hatás, új impulzus. És hiába 3 év meg 5 év, ha lesz egy csomó új dolog és ember ami/akik izgalmasabbak lesznek. És vedd számításba, hogy 2 év alatt RENGETEGET fogtok változni. Én is pl rengeteget változtam 18 (leérettségiztem és egyetemre mentem) és 21 éves (lediplomáztam alapképzésen) korom között hiába csak 3 év. Ebben a korban sokat változik az ember.

Megint csak nem eltántorítás. De tapasztalat, hogy felesleges ennyire előre tervezni, mert az élet úgyis másképp alakul.

2022. jan. 6. 17:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan tudod, hogy ennek a kapcsolatnak annyi.

Hihetetlenül sok új impulzus fog érni mind a kettőtöket, és rengeteg új tapasztalat.

Új helyek, új élmények, és főleg, új, izgalmas emberek.

2022. jan. 6. 17:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
14 évesen jöttetek össze, kb borítékolhat, hogy szétmentek. Semmi baj, nem szabad leragadni az első gyerekszerelemnél.
2022. jan. 6. 18:19
 8/10 A kérdező kommentje:

Biztos vagyok benne, hogy 10 év múlva gyerekszerelemként tekintenék én is hasonló szituációkra.

De sokmindenen keresztül mentünk, és ezt a 3 évet nem lehet összefoglalni. Nagyon sokat változtunk egymás mellett is. De nem nevezném gyerek szerelemnek, hisz olyan problémákat kellett megoldanunk, amik sok felnőtt kapcsolatban sem biztos hogy előfordulnak.

És nehéz úgy előre nézni, hogy én is tudom nagyjából hogy mi lesz a vége.

De ekkora szeretetet sosem tápláltam más iránt / sosem kaptam. És most újra minden olyan mint legelején,úgy értem hogy újra felerősödtek az érzések. És nehéz az egészet tudatosítani.

Remélem értitek, miről zagyválok.

2022. jan. 6. 21:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Érthető, habár szerintem kicsit fel van nagyítva, de nyilván nem ismerlek titeket sem az életeteket így nem tudhatom.

Élvezd ki amíg van. Ne parázz azon, hogy mi lesz. Az most mindegy. Élvezz ki minden egyes pillanatot amíg van. És ez az élet minden területére érvényes:)

2022. jan. 6. 22:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szimpi vagy kérdező: legalább annyira szimpi, mint naiv!

Szinte mindenki leírta, és én is csak mg tudom erősíteni: annyi, de annyi - részben ismeretlen - impulzus fog érni, hogy sok mindenben az alapnormáitok, értékrendjeitek fog megváltozni!

Hasonló cipőben jártunk - ma már szép emlékek vagyunk egymásnak.

Nem írom le a konkrét buktatókat, mert ezek személyes ügyeink, de hidd el: mi is nagyon hittünk a kitartásunkban, a hűségünkben... nagyon hamar eltűntek, felszívódtak ezek a fogadalmak...

Én is túl vagyok a sokadik "hatalmas szerelmemen" azóta, és az exem sem lopta a napot...

Biztos van ellenkező példa is - csak én még nem hallottam ilyenről.

2022. jan. 6. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!