Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rászólsz ezekért a párodra?
Évszaknak megfelelő kabátot hordjon,borotválkozzon már végre meg,kérjen időpontot a fordászhoz,kapcsolja be a biztonsági övet,vigyen magával esernyőt ha esik.
Esetek többségében csakazért sem csinálja meg és ezen összeveszünk. Olyan mintha egy gyerekkel veszekednék pedig 30 éves felnőtt emberről van szó.
Én tolom túl??
25/N
19-es ez teljesen ok egészen addig amíg nem fázik meg, és akkor te ápolhatod..
vagy amíg bele nem lép egy bokáig érő pocsolyába aztán az edzőcipőt lehet kidobni, kapásból minusz 20ezer Ft
Persze akiknél van pénz bőven ott ez nyilván nem gond, nyilván ide főleg tinik irogatnak akinek apu anyu ad bőven, azért egy átlag család nettó átlagfizetéssel, ahol az egyik fél meghúzza a nadrágszíjat és azért nem vesz meg magának semmit h maradjon a hónap végére, a másik meg félévente vesz új edzőcipőt mert a -20 fokban ezek simán szétmennek, az igenis nem túl fair, hiszen ez mégis a közös pénzből megy
sztem a párkapcsolat együttélés arról szól h minimálisan azért beleszólhatunk a másik életébe, ha nem is erőszakosan, de azért javasolni lehet, sőt kell is bizonyos helyzetekben. és párkapcsolat függő de ha valaki többre tartja a párját mint a saját hülye hóbortjait akkor bizony meg is fogadja ezeket a javaslatokat. mostanában nagy divat hogy mindenki egyéniség, meg nem szólhatsz bele semmibe, meg polkorrektség, lehet hogy Dániában Svédországban a felső tízezernél ez nagyon jól működik, csak sajna egy átlag magyar háztartásban ahol 300 nettóból kell kijönni és persze nagyobb gondok is vannak annál h "jajj nem szólok bele a kis életébe csináljon amit akar" hanem mindkét félnek észnél kell lennie folyamatosan... és ha az egyik félnek nincs esze, vagy azért mert sose nevelték meg a szülei, vagy azért mert szimplán idegbajos és vmi hülye szokása lett, akkor igenis azért vannak ketten hogy a másik fél pótolja ezt. ez a lényege a párkapcsolatnak.
Hat nem tudom, de en nem szoktam heti szinten nyakig ero pocsolyakba lepni az edzocipomben🤣 Meg eleve azert ennyitol nem megy tonkre szerintem a cipo, persze, atazik, utana rafer egy takaritas, de egyeb baja nem lesz.
A megfazasra persze rasegit a hideg, de alapvetoen immunrendszerfuggo, en minden evben megfazom EGYSZER, amikor bejon az esos, huvosebb ido es ennyi, utana jo vagyok egy evig, pedig nem vagyok az a beoltozos fajta. Felfazas eddig mindig elkerult 30 ev alatt, pedig leulok akarmilyen hideg feluletre, ha nincs kedvem allni.
Ha a parom megbetegszik, akkor meg nem szoktam apolgatni, mivel egy atlag megfazas egy felnott ember eseteben nem igenyel hatalmas apolgatast a masik reszerol, maximum melegitek neki egy tanyer etelt meg Neocitrant, teat, de ezeket akkor is megtesszuk egymasnak, ha nem vagyunk betegek🤷🏼♀️ Legalabbis en nem erzekelek hatalmas kulonbseget akozott, hogy egy pohar gyogyszer vagy egy pohar uditot viszek neki oda… A komolyabb betegsegek, mint pl influenza, meg ugyebar plane nem attol fugg, mennyire oltozik fel az illeto, sokkal inkabb attol, hogy a beteg emberek nem kepesek otthon megulni a seggukon, hanem be kell jarniuk mindenaron dolgozni meg ki tudja hova. (Ja, bocs, tudom itthon minden csalad 300 ezerbol ehezik es nem fer bele a tappenz.)
Mondjuk mi Budapesten elunk, tudom videken mas a helyzet, de mind a ketten kepzettseget nem igenylo munkat vegzunk jelenleg, kb 550 ezerbol gazdalkodunk, de tok mindegy, akkor is inkabb vegyen uj edzocipot maganak a parom, minthogy fszagokon veszekedjunk folyton, pl hogy ki miben akar elmenni epp otthonrol…
Félreértés ne essék,mi sem veszekszünk nonstop ezeken, csak néha előfordul egy-egy vita. Agresszíven nem szoktam beszélni, nem az én stílusom
Hozzá tartozik az is,hogy sérve van a páromnak,ami miatt melegen kell tartania a derekát,mert ha kifázik nagyobb eséllyel áll be neki.
Tegnap megbeszéltük a dolgot. Szerencsére ő nem tart borzasztó embernek,amiért féltem őt, de megígértem,hogy visszább veszek.
Köszi az értelmes válaszolóknak!
Pacsi
21! Annyira okos vagy! Amiket leírtál, abból talán annyit találtál el, hogy nem olcó kínai cipőt használ. A többit benézted.
1. abszolút nem beteges. Max. évente 1-2 nap, de az se jellemző.
2. felnőtt ember, kikerüli a pocsolyákat, nem trappol bele, mint egy 2 éves
3. nem vagyunk gazdagok, de azért szegények se. Telik rendes cipőkre, ruhákra. Nem kell hóvégén számolgatni az aprót, mert képzeld: marad! A tini sem stimmel, mert már 40 is elmúlt. Anyuciék nem pénzelik, van saját keresetünk, mert dolgozunk (van ilyen 😱) több, mit 20 éve ugyanazon a helyen! Szóval, azt is benézted, hogy azért nem vesz másik cipőt, mert sajnálja rá a pénzt. De akkor elmondom: neki ez a kényelmes. Nekem van szandálom, őszi cipőm, téli, meg csinos, meg bakancs, meg futócipők (terepte, meg betonra, meg benti edzésre), stb.., mert nekem mindenhova más a kényelmes. Neki nem. Ez van!!! Amikor elhasználódik, vesz egy másikat. Amúgy meg mindenére nagyon vigyáz.
De nem kell aggódnod miattunk, meglesezünk. Túléltünk már együtt 12 boldog évet 😉
Tök jó, hogy megbeszéltétek! :)
Amúgy még a kérdezőnek annyi (hátha még olvasod), hogy írok pár példát, ami talán igaz lehet Rád, hogy jobban beleképzelhesd magadat az ő helyzetébe.
Próbálok írni pár szokást, ami ugyanígy lehet "zavaró", de lehet hogy éppen Rád jellemző (vagy legalábbis képzeld el, hogy csinálod) és képzeld el, hogy mit szólnál, ha folyton szólna emiatt.
- Ágyban nem eszünk!
- Az felhúzott lepedőt nem gyűrjük meg, és ha igen, akkor rögtön megigazítjuk.
- Az állat nem jöhet be a házba.
- Ha megsimogatod az állatot, akkor egyből mosd meg a kezed.
- A szennyest egyből a szennyes tartóba KELL rakni.
- Az étkező asztalra ruhát SOHA nem teszünk.
- A földre ruhát nem dobunk!
- Az asztalra földet nem teszünk.
- Az étkező edényeket (tányér, pohár, evőeszközök) nem visszük be a hálószobába, mert nem oda való.
- Ha főzöl és ég a láng a gáztűzhelyen, akkor tilos kijönni onnan, amíg ég a láng.
- A székre nem állunk fel!
- Nem beszélünk csúnyán.
- Vasárnap misére megyünk.
- Éjfélkor alvás van.
- 9:00-kor legkésőbb fel kell kelni.
- Fagyit nem eszünk csak úgy, mert az desszert, csak ebéd után lehet.
- Szalámit/sajtot/kolbászt NEM eszünk magában, csak kenyérrel, mert úgy gazdagásos.
- A fürdőben a csap alá mindig rakunk egy lavort, ami gyűjti a vizet, aztán ezt a vizet egy vödörbe öntjük.
- A wc-t nem húzzuk le, hanem leöntjük egy vödör vízzel , mert gazdaságosabb.
- A homlokunkat nem ráncoljuk!
- Ételre nem mondjuk, hogy "FÚJ!"
- Evés előtt imádkozunk!
- Ha hazaérsz egyből mosd meg a kezed.
- Cipőben ne gyere be a házba.
- Húzz papucsot, zokniban nem lehetsz.
- A kertbe nem megyünk ki papucsban (nyáron se, a ház elé 2 méterrel se).
És még írhatnék mindenfélét, de azt hiszem ennyi elég.
Ezek rigolyák, amiknek vagy van oka, vagy nincs. Vagy régi és elavult vagy nem.
Az anyám/apám/barátnőm és az én rigolyáimat gyűjtöttem össze, és még kitaláltam hozzájuk egyet-kettőt.
De gondolj bele, hogy ha ezt a sok rigolyát mind-mind rád erőltetné a párod, mert neki olyanja van. Agyf@szt kapnál Te is.
Csak ő nem csesztet ezekkel.
Az egyetlen dolog az a biztonságiöv becsatolós dolog, amit megértek. Azért én is szoktam szólni. Mondjuk inkább csak kérdezni, hogy "Be vagy kötve?"
És azt is meg tudom magyarázni, hogy azért, mert nem bízok azokban az emberekben az úton, akik szembe jönnek kocsival. A most tartott rendőrségi razzia felmérései alapján 100 sofőrből egy ittas/bódult állapotban vezetett. Ergó, amikor vezetsz a városban 2-3 órát, akkor minden alkalommal látsz/találkozol 3-4 vagy több ittas sofőrrel, csak nem tudsz róla.
JA! kimaradt az, hogy
- Nem grimaszolunk.
- Nem vágunk pofákat.
- Ha nem ízlik akkor is meg kell enni.
- Asztalnál nem nyújtózkodunk.
- Tojást nem eszünk magában, csak kenyérrel.
És még biztos van egy rakás ilyen szabály, amit még kiskoromban belém plántáltak, aztán vagy elhagytam ezeket felnőtt koromra vagy nem. De máig itt él a fejemben, hogy ezek ilyen alapok voltak.
És ráerőltethetném őket a páromra, de nem teszem.
A biztonsági övért bárkinek szólok, akivel egy autóban ülök.
A többi nem érdekel, ő dolga.
Azért az vicces hogy az egyik kérdésnél parodizálják azokat akik megkérik a párjukat h a koszos gönceit ne dobja a földre, meg koszos cipőben ne trappoljon végig a házon, a másik kérdésben meg siránkoznak, hogy jajj mennyi házimunka és a párja nem segít.
Persze ahol a másik fél végzi egyedül a takarítást ott tök oké, trappoljon sáros cipőben végig a lakáson, majd felmossa úgyis.
De azért ha én mosok fel utána, és hadd ne mossak fel minden este, akkor igenis pár szabályt tartson már be.. én is betartok pár íratlan szabályt, pl. nem hagyom a véres tampont a fürdőszoba közepén.. persze itt a nagy "jogvédők" ezt is biztosan teljesen helyesnek tartják igaz?
Szerintem alapvető igényességre kell törekedni, és ha valakiben ennyi nincs meg hanem úgy viselkedik mint egy gyerek, akkor ne csodálkozzon hogy a barátnője/felesége úgy viselkedik vele mint egy gyerekkel.
Szakítani meg persze bármikor lehet, és idejönni sírni meg kérdéseket feltenni, hogy másfél éve nem szexelt, meg sosincs komoly kapcsolatra esélye, és ez persze kizárólag a nők hibája, még véletlenül se az az oka, hogy infantilis :D
(Vicces amúgy, hogy azt szóljuk le és tartjuk rigolyásnak, aki próbál igényesen viselkedni, tisztán tartani a lakást, és erre megkéri a másikat is, azt meg természetesnek tartjuk ha valaki úgy él felnőtt létére mint egy ovodás...9
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!