Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Folyamatosan beteg a párom?

Figyelt kérdés

Párom 22 éves, viszonylag egészségesen eszik, minden nap 1-2 órát sportol, vitaminokat szed. Ennek ellenére konkrétan 2 hetente lebetegszik 3-7 napra. Fejfájás, torokfájás, köhögés, gyengeség a tünetek általában, "furán érzi magát"... Ilyenkor nem is szoktunk találkozni, rossz a közérzete. Már többször beszéltünk róla, hogy mi okozhatja ezt, és igazából meg is találtuk az okát: keveset pihen és keveset alszik. (Orvosnál is volt, aki csak vitaminokat ajánlott neki..). Napi 6-7 órát dolgozik egyetem mellett, plusz versenyszerűen sportol, minden nap gyógytornázik. Nagyon kevés ideje jut egy nap a tényleges pihenésre, és általában beleesik abba a hibába, hogy emiatt sokáig fent marad, sorozatozik/online játszik hajnalig.

Én egyre idegesebb vagyok a helyzet miatt. Tudom, önzőség, de ez van. Jogosan "haragszom" rá, amiért nem csökkent a terhein, vagy legalább fekszik időben..? Százszor megbeszéltük már, hogy legalább az éjfélt lője be elalváshoz. De nem tud erőt venni magán, csak ha én ott alszom nála (külön élünk, heti ált. 2 alkalommal alszom nála, 1-2 alkalommal ő nálam. De amikor átmegyek hozzá, akkor is nekem kell figyelnem a lefekvés idejére, hogy ne csússzon el minden és noszogatnom kell a fürdéssel/evéssel/fogmosással. Nem az anyja vagyok basszus, ez rohadtul idegesít.)

Én úgy látom ez így nem fenntartható, az elmúlt 6-7 hónapban (mióta dolgozik) tényleg 2-3 hetente lebetegedett, nyáron is. Hogyan tudnám rávenni, hogy helyezze előtérbe az egészségét? Hogyan tudnék segíteni neki? Szeretnék megoldást találni, mert jelenleg annyira idegesít a helyzet, hogy őt hibáztatom és haragszom rá, ami tudom, hogy nem jó megoldás.

2021. dec. 15. 23:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk en azt nem mondanam lebetegedesnek, hogy faradt, faj a feje meg ‘furan van’. ez max kimerultseg, emiatt nem mondanek le talalkozot, inkabb elmondanam, hogy ‘bocsi, elegge kimerult vagyok, ma csak bujjunk ossze, nezzunk meg egy filmet’ vagy ilyesmi.

amugy ezt nem is ertem, aki VERSENYSZERUEN sportol, annak tenyleg nincs nagyon ideje emellett tanulni es dolgozni. eleg erdekes, hogy elvileg sportolokent ilyen gyenge az immunrendszere es 2-3 hetente kiesik a sportbol. szerintem el kene engedie ezt a dolgot, nagy sportkarrierje ugyse lehet ennyi betegeskedes mellett. szerintem ez inkabb csak ‘sportolgatas’ mimt versenyszeru, komoly sport, felesleges neki ezt eroltetni, ha ennyire kimeriti. nincs ertelme.

2021. dec. 16. 07:41
 12/17 anonim ***** válasza:
14%
meg mondjuk aki ennyit dolgozik es suliba is jar stb, az nem fog hajnalig sorozatokat nezni meg jatszani, mint egy 10 eves. az orul, ha bedol az agybs. szoval eleg fura ez az egesz.
2021. dec. 16. 07:43
 13/17 anonim ***** válasza:
54%
Mese mese mátka
2021. dec. 16. 07:58
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyrészt én sem értem hogy fér össze a beteges alkat a versenysporttal.

Másrészt nem hinnék neki. Magamról tudom, hogy akkor lettem pár hetente "beteg" ha valami nemszeretem programot akartam megúszni. Egy kis fejfájás meg torokfájás nem akadályozna a randiban, pláne ha ilyen rendszeres.

Amúgy ha tényleg vannak ilyen tünetei, és ilyen gyakran, akkor menjen másik orvoshoz. Én is jártam nappali egyetemre 8 órás munka mellett (oké nem sportoltam, de cserébe rengeteget buliztam ezek mellé) és semmi bajom nem volt, némi depressziós hangulaton meg folytonos fáradtságon kívül. Ez a sűrű betegség sehogy nem normális.

2021. dec. 16. 14:43
 15/17 anonim ***** válasza:
58%

Természetesen SEMMI baja nincsen, csak hisztizik, és kihasználja, hogy vele vagy, sajnálod, ugresz neki, kiszolgálod, stb.

A versenysportoból kb 1 hónap után kitennék, ha heti 4-5 napot mulasztana "betegség" kifogással.

2021. dec. 16. 16:28
 16/17 anonim ***** válasza:
Elütésekért srry: (
2021. dec. 16. 16:29
 17/17 anonim ***** válasza:
54%

a sok nyomorult, aki leszavazta a 12-es kommentem, az mit erez?! ismertem emberekt, akik suli mellett dolgoztak, ha nem akibi bufeszakon vagy es rendesen dolgozol, ezek mellett alapbol nem lesz se idod, se energiad hajnalig jatszani

meg sorozatozni. ok is kb orultek, ha hazaestel, gyorsan megvacsoraztak, lezuhanyoztak, aztan max egy fel oras sorozatot megneztek es doltek ki - mivel masnap keltek dolgozni vagy suliba.

aki ennyi mindemt csinal annak nem lesz ereje hajnalig jatszadozni, ez a raeros idomilliomos emberek szorakozasa (vagy a fuggoke).

tehat ez az egesz vagy kamu, vagy a csak csak ‘veresenysportol’ ‘tanul’ ‘dolgozik’.. igy idezojelesen. szoval igazabol lof.szt se csinal, ellogja a sportot, sulit, munkaban meg szenved felarbocon.

ismertem versenysportolot is (RENDES versenysportolot, nem ilyen ‘hebe-hoba eledzegetek es fel evente benyomnak egy zs kategorias versenyre tartaleknak’ fajtat, es neki aztan biztos nem lett volna se ideje, se kedve hajnalig sorizatozni)

tehat aki leszavazgat, az valoszinuleg szinten egy eletkeptelen nyomorek, akinek fogalma sincs, hogy mennek a dolgok.

2021. dec. 16. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!