Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit szólnál hozzá, ha terhessé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnál hozzá, ha terhesség esetén a párod felvetné a dizájner baby project lehetőségét?

Figyelt kérdés

Röviden arról van szó, hogy genetikai módosítást hajtanak végre rajta a gyereken. Hogy pontosan hol tart most a tudomány, azt nem tudom, de a dizájner baby már egy ismert fogalom.

Mondok egy példát.

Tegyük fel, hogy gyereket vártok, mondjuk egy lányt. Aztán a párod felveti a lehetőséget, hogy mi lenne, ha igénybe vennétek ezt a szolgáltatást, és módosítanátok rajta valamit. Mondjuk ti magatok sötét hajúak/szeműek vagytok, így feltehetően a gyerekek is az lenne. A módosítás úgy nézne ki, hogy a kislány haját szőkére, a szemét pedig kékre alkotnák a tudósok. A párod indoka pedig az lenne, hogy a kislány úgy jobban néze ki. De egyúttal a tulajdonságaiba is bele lehetne nyúlni úgy, ami a javára válik.

Így olyan gyerek születne, amelyet ti terveztetek meg.

Mit szóltok hozzá?

2021. dec. 8. 13:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%
Most olvasom a kommenteket, igen, az az a film 🙌
2021. dec. 8. 14:55
 12/19 A kérdező kommentje:

Érdekes film lehet. Majd megnézem.

Hátborzongató, hogy tulajdonképpen nem sok választ el attól, hogy ami abban a filmben van, az kb. 100 év múlva valóság legyen.

2021. dec. 8. 15:03
 13/19 anonim ***** válasza:
25%

Látod kérdező te jó kis manipulatv módon tetted föl a kérdést, ami implikálja, hogy ez csak "felesleges, külső tulajdonságokat" lehet módosítani vele, ami csak a felszínes embert érdekli...

DE tegyük fel másképp a kérdést, kedves válaszolók!

Ha lehetőségetek lenne rá, szeretnétek, hogy a gyerekektek sikeres legyen?

Szeretnétek, hogy ügyes legyen?

Hogy egészséges legyen és sokáig éljen?

Hogy jó legyen az intelligenciája?

Hogy sokan szeressék? stb.

ezekre igen a válasz 1000-ből 999-szer! és éppen ezért fogunk idővel belenyúlni a génállományba a születendő gyereknél, nem azért, hogy megválasszuk a szeme színét.

2021. dec. 8. 15:59
 14/19 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem kevés olyan beteg elme van, aki elkezdi bütykölni a gyerekét dns szinten. Honnan tudod, mi mivel függ össze? Pillangó hatás: ki tudja, hogy mit változtatsz meg rajta, a szemszínén kívül? Az tény, hogy a világosabb bőr hamarabb leég, hajlamosabb lehet bőrrákra. A világosabb haj vékonyabb, de több hajhagymája van, a sötétebb hajszál vastagabb, de kevesebb nő. Esetleg elcseszi a "doki", és a lányod egy életen át gyűlölni fogja a ritka, vékony haját. Vagy azt, hogy egyenes, vagy azt, hogy göndör.

Azt meg se említem, hogy semmi jogod befolyásolni ezeket, ugyanis a gyereked nem a tulajdonod, hanem egy önálló ember. Fel se fogják sokan.

A technológia meg már ma is adott: majd ő megváltoztatja a külsején azt, ami zavarja. A magasságon is lehet változtatni picit, de ezen kívül tényleg csak a képzelet szab határt. Meg a pénztárca persze.

2021. dec. 8. 16:02
 15/19 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, rossz példát írtál.

A Gattacában magas, jó képű, erős, okos embereket terveztek.

Ezzel sok probléma lehet, én egyet emelnék ki: mivel ezek sokkal inkább hasonlítanak egymásra, mint a mai emberiség - ezért egy jövendő járványnál előfordulhat, hogy egyszerre viszi el mind.

Rémlik valami olyan, hogy pestis?

Az akkori emberiség egy része immunis volt rá.

Na, ők élték túl, meg még egyszer annyi ember, akinek szerencséje volt.

Ismerős a szó, hogy Covid?

A mai emberiség tizede szintén immunis rá. Mondják, hogy ebben benne van az egykori pestis hatása is.

Jó, ezt azért többen is túlélik... de ki tudja, mi lesz még a jövőben, ami veszélyesebb ennél?

Ha már változtatni kell, akkor C vitamin és fagyálló termelés, meg hasonló hibák kijavítása az emberi genomban.

És azzal is vigyázni kell, hogy a gyereked mennyivel okosabb nálad, és akkor mennyire érzi a te gyerekednek magát, meg te mennyire érzed őt a sajátodnak, ha nagyon sokkal.

2021. dec. 8. 16:03
 16/19 A kérdező kommentje:

Senkit sem akartam manipulálni a kérdéssel. A leírásban egy illusztrációt hoztam, aztán a válaszolók kommentjei alapján jobban elgondolkodtam rajta.

2021. dec. 8. 16:18
 17/19 anonim ***** válasza:

16! Szándékosan pár olyan tulajdonságát választottad ki egy embernek, ami sokadrangú!

Mondom újra tett fel így a kérdést: Szeretnétek, hogy a gyereketek sikeres legyen? -hányan fogják azt mondani rá, hogy nem, majd a véletlen eldönti.

2021. dec. 8. 16:46
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Például ez a válaszoló is:

"mivel nekem is es a pasimnak is jo a genetikank, semmi szukseg nem lenne egy esetleges gyerek DNS-ebe belenyulni, mert az ugyis jol sikerulne."

-ha megkérdeznéd tőle, hogy akarod-e, hogy a gyereketek biztosan tökéletes legyen és jobb mint ti, szerinted mit mondana? Így is beképzelt, szerinted hagyná, hogy az ő "tökéletes" gyerekük tökéletlen legyen bármiben is? Ugye, hogy nem?

2021. dec. 8. 16:48
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem tom, én a sterilizációt fontolgatom, és egyrészt amiatt nem akarok gyereket, mert tudom, milyen gázos a családi génállomány.

Cukorbetegség, ami ha az állami egészségügy megszűnik, egyenlő egy lassú és fájdalmas halállal.

Szívbetegség, gyerekkorban.

4 ből 3 nagyszülőmet elvitte a rák, mielőtt megismertem volna őket.

2021. dec. 8. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!