Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjem olyan csúnyán adja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem olyan csúnyán adja elő magát, akaratlanul is mindig megbánt. Lenn elmesélek pár példát. Mi a véleményetek, vagy mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés

- Nyaraláson kitalálta (magától) hogy vesz nekem akándékot. Kérdezte mit szeretnék, táskát mondtam. Bementünk egy mindkettőnknek szimpatikus üzletbe, és pofára estünk, mert sokkal drágább volt, mint amilyenre saccoltuk. Mikor a férjem megkérdezte egy táska árát, ami nekem megtetszett, mondta az eladó, 3000 euró. Ez nem a mi pénztrácánknak való. Szerintem ahogy a férjemnek viselkedni kellett volna ez után, az úgy néz ki, hogy megköszöni az eladó segítségét, elegánsan távozunk a boltból, és kiérve biztosít afelől, hogy sajnos ezt kicsit rosszul tippeltük meg, de máris bemegyünk máshova, és egy még jobbat, csak olcsóbbat keresünk. Nem ez lenne az intelligens eljárás? Ehelyett mit csinált a férjem? Meghallotta a 3000 eurót, felhördült, totál nyilvánvalóvá téve mindenki előtt, hogy nem a mi pénztárcánknak megfelelő üzletben keresgélünk, aztán valahogy úgy fogalmazott, hogy ennyit még akkor se költene nekem szánt ajándék táskára, ha lenne rá pénze. Totál úgy állította be, hogy én nem érek annyit. Nem a táska nem ér 3000 eurót, az egy érthető álláspont. Hanem én nem vagyok méltó 3000 eurós ajandékra. Olyna csúnyán forgatja a szavakat, olyan sértően fogalmaz. Hála égnek ez külföldön volt, senki se értett magyarul, különben ezt is értették volna. Szerintem normális férfi azt mondja a feleségének, nem hogy 3000, de 10 ezer eurós ajándékot érdemelsz, csak sajnos nem telik rá, de keresünk másikat, megengedhetőt, ami ugyanennyire tetszik nekem. Nem?

- Egyszer egy céges vacsorára mentünk, és egy nagyon elegáns helyen tartották. Csupa házaspár volt jelen, és mivel szokatlanul elegáns, patinás helyszín volt, minden férfinek kijött a lovagias oldala. Ilyeneket képzeljetek el, mint hogy a nőt ültették le előbb, és csak utána ültek le a férjeik, neg hazamenetelkor fölsegítették a kabátot mielőtt fölvették a sajátjukat, stb. Sokan még kinn is láttam, a kocsiajtót nyitották a nőnek. Az én férjemből semmilyen lovgias, udvarias oldalt nem csalogatott ki se a patinás, elegáns helyezín és esemény, se a többi férfi viselkedése. Ezt még meg is emészteném, hisz megoldom egyedül a kocsiajtó nyitást, kabátfelvevést, asztalhoz ülést (bár néhanapján jól esne, de mondom, elvagyok enélkül attól még). De az én férjem inkább fennhangon hangoztatni kezdte, hogy ő aztán nem fogja itt mórikálni magát, nem fog modoroskodni, mert máskor se teszi, meg hogy velem nem szükséges így viselkedni. Megint mi van? Mintha én nem volnék méltó az ilyesfajta bánásmódra. Rémesen kínos volt, sok jelenlévő megrökönyödött. Volt egy férfi aki tüntetőleg ezután udvarias volt nekem, pl. mindig kérdezte töltsön-e, stb. Próbált jelezni a férjemnek, de nem vette a lapot, pedig mondta is ez a kolléga, hogy minden nőnek jár a tisztelet, de így se vette a lapot, hogy ez neki szól.

Tulajdonképpen még meselhetnék ezt-azt, de szerintem ez a kettő emlék bőven elég volt. Mindig ez van. Apróságokban is, meg nagyobb, mások előtt történő eseményeken is.

- Egyet még muszáj elmesélnem, mikor éttermet választottunk a szülinapom ünneplésére a barátaink jelenlétében. A férjem fennhangon leszavazta a drágább éttermeket, mivel "csak" a szülinapomr van szó. Jó lesz valami sokkal olcsóbb is,valami sima kifőzde, ahol legalább lehet enni egy jót. Némelyik barátunk nevetett, más egy kicsit forgatta a szemét. Nagyon rosszul esett ez az egész.

2021. nov. 18. 15:07
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
35%

Céges bulis szori...ha más férfiak nem udvariaskodtak volna,akkor vajon neked is ennyire rosszúl esett volna a dolog??

Miért vagytok ti házasok?? Ő bunkó te sértődékeny...

2021. nov. 18. 18:51
 12/31 anonim ***** válasza:
82%
"a családom tele volt/van kemény nőkkel, akik szemében az egész eddigi kérdés merő hiszti és kényeskedés" - az egy dolog, hogy a te családod milyen nőkkel van tele, nem ide tartozik. A kérdezőnek kellemetlen a férje viselkedése, ami érthető. Hisztinek nevezni az ilyet, jellemző azokra az emberekre akik paraszt módon viselkednek, és amikor szembesítve vannak ezzel, ahelyett, hogy bocsánatot kérnének, a másik érzéseit próbálják invalidálni. Alapból, ha tisztelek valakit akár minimálisan is, ilyet nem teszek. Nálatok belefér balhézni egy üzletben, mert nincs pénzetek valamire vagy mert spúrok vagytok, oké, csináljátok. Attól még ez nem lesz kulturált viselkedés, hiába játszod, hogy mekkora kemények vagytok.
2021. nov. 18. 18:54
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
1 milliós táskákat áruló boltba mentetek be és nem tűnt fel ? Az kemény :)férjed egy paraszt, de jelzem hogy neked se tűnt fel, és te választottad ezt a szintet.
2021. nov. 18. 19:06
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

A férjedbe semmi jómodor nem szorult, otthon meg nem tanították meg viselkedni. Sajnos vannak ilyen férfiak, és amíg lesznek nők, akik ennek ellenére összejönnek ilyenekkel, addig lesznek is.

8-as, a te családodban annyi önbecsülése van a nőknek, hogy szerintük teljesen normális spúrkodás miatt kifőzdébe menni egy évben egyszer a szülinapjukon, mert a férfi spórolni akar. Ok, megértem, vannak ilyenek, mondjuk nem ettől lesznek "kemények".

Az én szülinapomon olyan helyre megyünk, ahova én is szívesen járok, mert a férjem ilyenkor főleg próbál a kedvemben járni és nem azt nézi, hol olcsóbb a rántott hús meg a rizs.

2021. nov. 18. 19:13
 15/31 anonim ***** válasza:
12%

"Hisztinek nevezni az ilyet, jellemző azokra az emberekre akik paraszt módon viselkednek, és amikor szembesítve vannak ezzel, ahelyett, hogy bocsánatot kérnének, a másik érzéseit próbálják invalidálni."

Erre nem tudok mást mondani, mint hiszti:

"Szerintem normális férfi azt mondja a feleségének, nem hogy 3000, de 10 ezer eurós ajándékot érdemelsz"

Persze lehet, hogy szerinted mindenkinek mindenféle úri kénye-kedve teljesen jogos.

Viszont beismerem, a születésnapos harmadik sztori felett átsiklottam, és az már az én szememben is nagyon tapló. Jó étterembe mentünk születésnapot ünnepelni, nagyon jót ettünk. (a flancos kiöltözést, kabátlesegítés meg egyéb feszengős modoros viselkedési sémákat persze kihagytuk, de senkinek nem szúrt szemet, elég laza ehhez a világ 2021-ben)

2021. nov. 18. 19:14
 16/31 anonim ***** válasza:
81%

"Erre nem tudok mást mondani, mint hiszti" - persze, hogy nem tudsz mást mondani, épp erről volt szó, hogy nem ismered fel a saját modortalan viselkedésed, nem tiszteled a másikat minimálisan sem, és a zsigeri reakciód, amikor szembesítenek az ordenáré modoroddal, akkor az az, hogy a másik hisztizik, meg túlérzékeny.

"Persze lehet, hogy szerinted mindenkinek mindenféle úri kénye-kedve teljesen jogos." - de nem érted, hogy nem az úri kénye kedvéről van itt szó? A kérdező sem akart 3000 eurós táskát venni, ő egy szó nélkül elhagyta volna az üzletet, a férje kezdett el vállalhatatlan módon viselkedni, meg megmagyarázni, hogyha volna rá pénz sem venné meg neki. Ennyi erővel mondhatjuk ezt egy 60000 forintos táskára is, meg egy 10000 forintos táskára is, mert lehet kapni kínaiban meg lomispiacon 2000-ért is. Érted... ha szeretek valakit és megtehetem, megveszem neki a drágábbat is. De ez a tulok ahelyett, hogy befogta volna a száját még ki is jelenti, hogyha lenne pénze sem venné meg neki. Olyan sok szinten gáz a viselkedése, te meg a másik jómadár vagy, aki tökre nem veszi észre, hogy ez nem a pénzről szól, hanem a másik hozzáállásáról.

2021. nov. 18. 19:22
 17/31 anonim ***** válasza:
14%
A te felfogásod szerint semmire nem lehet mondani, hogy hiszti.
2021. nov. 18. 19:28
 18/31 anonim ***** válasza:
27%
Már leírtam, hogy a kapcsolatunk minőségét alapvetően nem pénzben mérjük. Van, hogy értékes ajándékot veszünk a másiknak, de pusztán azért, mert van pénzünk, nem veszünk meg olyasmit 100 ezerért, amit ugyanolyan minőségben megkapunk 10 ezerért. Ez nem taplóság, hanem szemlélet. Ha engem ez esetben a párom a százezres tárggyal ajándékozna meg, egyszerűen kellemetlenül érezném magam, hogy ennyit rám költött, és valószínűleg az menne a fejemben, hogy mennyi jobb dologra vagy élményre költhettük volna azt a 90 ezret.
2021. nov. 18. 19:33
 19/31 anonim ***** válasza:
59%
Remek érvelés, 17-es... :D :D
2021. nov. 18. 19:35
 20/31 anonim ***** válasza:
59%
Jól van, 18, de ez hogy jön ide?
2021. nov. 18. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!