Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért olyan nehéz kilépni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan nehéz kilépni egy bántalmazó kapcsolatból?

Figyelt kérdés
Testi bántalmazásban nem volt részem eddig. De ha szakítani akarok akkor azt mondja a párom, hogy én vagyok élete szerelme, és hogy nagyon szeret, meg hogy milyen csodálatos lenne, ha soha nem szólnék neki semmiért, nem veszekednénk soha. Meg hogy ő mindent megtett ertem, ellenben mással.
2021. nov. 14. 23:16
 1/9 anonim ***** válasza:
5%
Gizi, ez nem bántalmazó kapcsolat, ez függés.
2021. nov. 14. 23:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz és fájdalmas lesz. Velem elhitette , hogy semmit nem érek nélküle. Nagyon nehéz volt kilépni. Egy ideig könyörgött, állította, hogy szeret. Próbált vissza édesgetni. Végül kimutatta a foga fehérjét. Aztán megint ment a huza-vona. Megigérte, hogy megváltozik. Én elhittem neki. Kapott több esélyt. 3 után viszont beismertem magamnak, hogy képtelen a változásra. Tiltottam mindenhonnan. Aztán személyesen keresett. Konkrétan már bezárkóztam a házba. Majd elkezdett a házamnál várakozni napi szinten. Végül megmondtam neki, hogy feljelentem zaklatásért. Ettől megijedt és elköltözött külföldre a rokonaihoz, meg gondolom a pénz is jól jön neki. Azóta Olaszországból hívogat. Nem tudom hàny olasz telefonszámot tiltottam már le. Kèptelen leállni. Sajnálom a következő pàrját. Nem tudja mire vállalkozik.
 3/9 anonim ***** válasza:
4%
mert szereted ha bántanak és beteg vagy mentálisan ! szakember !
 4/9 A kérdező kommentje:

#1 Mégis ki vagy hogy legigizel? Bunkó.

#2 Köszi a választ.

#3 Nem szeretem ha bántanak.

2021. nov. 14. 23:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert a bántalmazók függőséget tudnak okozni érzelmi manipulációval. Vannak, akik nagyon fogékonyak erre. Én bármit képes voltam elhinni a szerelmemnek. Akkor is, ha a józan ész ellen beszélt, képtelen voltam gondolkozni. Mindent úgy láttam, ahogy ő akarta. Hihetetlen, milyen hatalma volt felettem.
2021. nov. 14. 23:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon hasonlít a leírásod az első párkapcsolatomra. Nem voltam boldog a barátommal, főnökösködőnek tartottam. Egy ideig elviseltem, majd amikor betelt a pohár, szakítottam. Erre mindig elkezdett sírni, kérlelni, én meg hülye voltam (nem szeretek megbántani másokat) és visszafogadtam. Miért? Mert azt mondta megváltozik, szeret .... én meg elég éretlen voltam és elhittem. 4-5x szakítottunk 9 hónap alatt.

Az utolsó szakítás -akármennyire is gerinctelen- telefonon történt.

2021. nov. 15. 02:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert képesek az ember önbizalmát és önbecsülését lerombolni és lentről nagyon nehéz bármit is lépni. És ahogy látod, a legtöbb ember még rá is tesz egy lapáttal, téged okol segítség helyett.

Azért szoktam reménykedni, hogy az ilyen megmondó gyökerek is lesznek ebben a helyzetben, hogy táguljon a világnézetük.

2021. nov. 15. 06:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ezen csak a tudatos elhatározás segít, ha nem hagyod, hogy az érzelmeid befolyásoljanak.

Átérzem, mert nekem is borzasztóan nehéz volt ennek az évnek az elején. Az utolsó 1-1,5 évben már fixen szenvedtem vele (még voltak jó pillanatok, de egyre kevesebb), viszont annyira bizonygatta, hogy szeret, hogy megnehezítette a kilépést. Ha a családom és a barátaim nem gyűlölték volna ennyire, akkor lehet, hogy még egy esélyt kapott volna, és ugyanígy benne lennék ebben a mérgező kapcsolatban.

Exem eleve introvertáltabb, hűséges típus volt, nekem pedig olyan alacsony az önbizalmam, hogy azt gondoltam: midenki más megcsalna. Ettől függetlenül pozitív a hűsége, csak mellette ott volt a sok rossz: ordibálás, rángatás, kényszerítés, erőszak.

2021. nov. 15. 08:37
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg azért, mert a bántalmazott már kiskorában alapból ilyen környezetben volt, nevelkedett, ezt látta, és érezte, hogy "Legalább foglalkoznak vele". Mivel nem tanulhatott meg más technikát, védekezési módot, így észreveszi ugyan, hogy valami nem jó, de nem mer/nem tud/nem akar/nem érzi azt, hogy változtatni kellene/akarna, így benne marad a rosszban.
2021. nov. 15. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!