Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan nehéz kilépni egy bántalmazó kapcsolatból?
#1 Mégis ki vagy hogy legigizel? Bunkó.
#2 Köszi a választ.
#3 Nem szeretem ha bántanak.
Nagyon hasonlít a leírásod az első párkapcsolatomra. Nem voltam boldog a barátommal, főnökösködőnek tartottam. Egy ideig elviseltem, majd amikor betelt a pohár, szakítottam. Erre mindig elkezdett sírni, kérlelni, én meg hülye voltam (nem szeretek megbántani másokat) és visszafogadtam. Miért? Mert azt mondta megváltozik, szeret .... én meg elég éretlen voltam és elhittem. 4-5x szakítottunk 9 hónap alatt.
Az utolsó szakítás -akármennyire is gerinctelen- telefonon történt.
Mert képesek az ember önbizalmát és önbecsülését lerombolni és lentről nagyon nehéz bármit is lépni. És ahogy látod, a legtöbb ember még rá is tesz egy lapáttal, téged okol segítség helyett.
Azért szoktam reménykedni, hogy az ilyen megmondó gyökerek is lesznek ebben a helyzetben, hogy táguljon a világnézetük.
Sajnos ezen csak a tudatos elhatározás segít, ha nem hagyod, hogy az érzelmeid befolyásoljanak.
Átérzem, mert nekem is borzasztóan nehéz volt ennek az évnek az elején. Az utolsó 1-1,5 évben már fixen szenvedtem vele (még voltak jó pillanatok, de egyre kevesebb), viszont annyira bizonygatta, hogy szeret, hogy megnehezítette a kilépést. Ha a családom és a barátaim nem gyűlölték volna ennyire, akkor lehet, hogy még egy esélyt kapott volna, és ugyanígy benne lennék ebben a mérgező kapcsolatban.
Exem eleve introvertáltabb, hűséges típus volt, nekem pedig olyan alacsony az önbizalmam, hogy azt gondoltam: midenki más megcsalna. Ettől függetlenül pozitív a hűsége, csak mellette ott volt a sok rossz: ordibálás, rángatás, kényszerítés, erőszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!