Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Parotokkal közös ingatlanvásár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Parotokkal közös ingatlanvásárlást hogy oldottátok meg? Mire érdemes ügyelni?

Figyelt kérdés
Külön kasszán vagyunk, ezen nem is tervezek változtatni. Barátom jobban keres, így kb. a háromszorosát tudná beleadni a lakás árába, mint én. Ez csak a hitel önerejéhez elegendő, a törlesztőrészletek fizetéséről is meg kell állapodnunk. Én azt szeretném, ha ezt is 1/3 és 2/3 arányban fizetnénk, és emiatt nyilván a tulajdoni hányadunk is ennek megfelelően alakulna. Ti hogy csináltátok? Hasznos tanácsoknak, tippeknek nagyon örülnék.

2021. okt. 28. 13:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek ügyvédhez!
2021. okt. 28. 13:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez evidens, el fogunk menni (tudtommal kell a szerződéshez ügyvédi ellenjegyzés), de nem erre vonatkozott a kérdésem.
2021. okt. 28. 13:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi is így

És ügyvédi szerződéssel rögzítve a tulajdoni hanyadokat

2021. okt. 28. 13:51
 4/13 A kérdező kommentje:
Plusz az is érdekelne, hogy szerintetek 2 embernek elég egy 1,5 szobás lakás (nappali+ háló)? Vagy érdemes nagyobbat nézni? Gyereket nem akarunk, így nem leszünk többen.
2021. okt. 28. 13:59
 5/13 anonim ***** válasza:
80%

Mindig legyen B terv.

Feltételezd, hogy a párod legalább annyira okos, mint te (ha nem, akkor csak jól jársz, ha igen akkor felkészülten várhatod minden lépését)

Legyen hová menni, ha eljő a szakítás ideje, ne kelljen kényszerből egy helyen maradnotok, vagy valami lepukkant "Hős utca jellegű" gangos bérházba költözni.

2021. okt. 28. 14:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég igen
2021. okt. 28. 14:04
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy elég-e, attól függ, hogy mkt dolgoztok. Ha mind a ketten irodában és előfordul, hogy home office, akkor nagyon nem elég. Egy légtérben nagyon nehéz dolgozni, nálunk pl a szobába nem fért már 2 szekrényen kívül semmi, ezért az egyikőnk a nappaliból dolgozik, a másik meg az ágyban fekve, ami azért nem valami kényelmes, főleg ha videóhívása van az embernek...
2021. okt. 28. 14:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi is meg tervezzük.

Nálunk nincs ekkora difi mondjuk a keresetünk közti különbségben, de az o szülei tudnak kicsit még beletenni a lakásba, én nem..

Párom ugyanúgy 50-50% arányt szeretne, kérdeztem én is hogy akkor is ha én pár millióval kevesebbet tudok vele adni mert az én szüleim nem tudnak segíteni sajnos.

- kassza: itt egy is-is megoldás lesz: x része közös, és x része saját hányada a fizetésünknek. Ami így rendben is van, mert mi pl tervezünk gyereket/családot, ott én így gondolom nem fér már bele a különcködés egy család esetén: ha keveset is kapok abból is beleteszel x hányadot, de nyilván GYES/GYED alatt ő fog tudni többet beletenni, amíg én a gyerek miatt kiesek a munkákból. Ez ilyen.

2021. okt. 28. 14:43
 9/13 anonim ***** válasza:
38%
A tulajdonjogi arányokat át lehet íratni ügyvéddel később is 50-100 ezer forintért, nem csak a vásárláskor lehet ilyet csinálni. Most legyen olyan arányban, amennyiért beleteszitek az önerőt (75:25), de később ha már mondjuk a felét kifizettétek a hitelnek, akkor vigyétek le arra az arányra, amilyen arányban a hitelt fizettétek (66:34).
2021. okt. 28. 15:04
 10/13 anonim ***** válasza:

Mi kiszámoltuk, ki mennyit tesz bele a lakás vételárába (önerő + a hitel fele, mert felesben fizetjük a törlesztőt), és ennek arányában papíroztuk le.

#9 Nem érdemes utólag variálni a tulajdoni arányokkal, mert egy valag illetéket le fog rólatok gombolni a NAV (kivétel, ha már házastársként teszitek).

2021. okt. 28. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!