Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Borítanátok-e a bilit és mernétek-e rákérdezni hogy mi van közted és egy társaságod mondhatni gyakran keresö, szimpatikus munkatárs közt, ha ő is foglalt és te is?
3 hónapja gyakornokként dolgozom egy cégnél, egy maroknyi közvetlen munkatársam van akikkel úgy néz ki, jól kijövök. Amikor odakerültem, rettenetesen be voltam rezelve (új környezet, mindenki idösebb nálam, úgy éreztem nem tudok semmit) és ez látszódott is rajtam, nehezen oldódtam fel, inkább visszahúzódó személyiségem van. Az egyik kollégám esetében viszont nem tudom eldönteni, hogy pusztán az újoncsági elesettségem miatti szánalomból kezdett el velem beszélgetni és amiatt beszélget velem most is hogy kevésbé legyek elesett és nyomorék, vagy több van a dologban.
Ő és egy másik kollégája elhívtak kávézni az első hetemen és közben kikérdeztek ki vagyok, honnnan jöttem stb. Késöbb Ő volt az aki adott fejhallgatót, mikor még nem volt, meg odaadta a bögréjét, amikor az enyém eltünt. Ezt pusztán kedvességnek fogtam fel. De utána többször volt olyan alkalom, hogy mikor a céges konyhán lent voltam és visszajött a szomszéd épületböl mert valami dolga volt, ő is megállt kávézni ha ott voltam. Kérdezgette hogy nehéz feladatokat kapok-e, és bíztatott is hogy biztos tetszeni fog a felettesünknek amit csináltam.
Volt olyan hét is mikor az ő közvetlen kollégái nem voltak és amikor én azon a héten 6x lementem kávézni abból 5 alkalom közös volt vele. Ezek közül az utolsó az után volt, hogy bemutattam a projektem és miután visszamentünk a megbeszélésröl én lementem meginni egyet hogy levezessem a stresszt és hát nyilván megjelent a gépnél és egyböl kérdezte hogy ment (természetesen nagy vigyorral). Amikor beszélgetünk konkrétan mindig elvigyorodunk, sosem hal el a beszélgetés általában mindig van valami hülyeség amin elszórakozunk és szinte majdnem mindennap kávézunk közösen legalabb naponta 1x, de van hogy 2x is, a hét elején 3x is... Leülni viszont egy asztalhoz nem jó vele, mert sem ö sem én nem tudunk akkor normálisan kommunikálni hanem olyan fura lesz az egész. A többi munkatársammal egyáltalán nincs ez. Es ezekböl az alkalmakból, ha lent van a munkatársa, ö még marad velem lent miután a másik felment. Egy párszor már az is feltünt, hogy suttyomban néz a monitora mögül.
Amikor volt egy megzuhanásom lelkileg, akkor nem jöttem be melóba, viszont amikor utána igen, akkor elég megviselten néztem ki, de akkor is lejött a konyhába és kérdezte hogy mi a gond és elmeselte, hogy kezdöként neki is nagyon nehéz volt megbirkózni a negatív gondolataival meg az új környezettel. Múltkor is megdícsérte a termoszom, meg az új bögrém, direkt megjegyzést sosem tett (például hogy csinos lennék vagy valami). Szoktunk viccelödni meg ugratni egymást, úgy érzem hogy elvagyunk egymas társaságában, el is szokott menni a beszélgetés személyesebb irányba, jött le utánam a héten is, múltkor még az ajtónak is nekiment ...DE.
Kiderítettem, hogy ő is foglalt, távkapcsolatban él, de kezd belefáradni vagy valami ilyesmi. És igen, én is foglalt vagyok. Az elsö kapcsolatomban élek tinédzser korom óta, viszont már rég úgy érzem, hogy a párom inkább a testvérem mintsem szerelmi partnerem. A vonzalmi elégtelenségen túl van egy másik problémánk, ő falun szeretne maradni, viszont én albérletbe szeretnék menni es kipróbálni a városi életet. Ö ettöl elzarkózik és maximum 1-2 évig élne így. Emiatt valószínüleg diploma után amennyiben sikerül egy jó állást találnom, választani kell az álmaim közt és egy megszokott kapcsolatban maradás közt egy faluban...
A páromhoz úgy érzem kötődöm, de ugyanakkor nem vonz eléggé. Félek kilépni a kapcsolatból,
mert mar évek óta járunk és sok mindenen mentünk keresztül, de ugyanakkor szavakkal sem tudom kifejezni, hogy emberileg mennyire padlón érzem magam, amiért más beférközött a gondolataimba.
A problémáinkról egyébként beszéltem vele és tett lépéseket hogy változtasson ő is, meg próbálunk javítani, de attól tartok, a részemről ez már sosem jön vissza úgy ahogy kéne, legalábbis olyan mértékben nem, amennyire ö érez irántam. :( A munkatársamról pedig nem tudom eldönteni, hogy vonzódik-e hozzám és ha igen, az részéről is több-e szimpla munkahelyi brahi flörtnél vagy hogy is nevezzem ezt, vagy teljesen félreértem... Ha ö nem elegyedik szóba velem, nem is szóltam volna hozzá, hanem elnyomtam volna magamban. Már az is megfordult a fejemben, hogy konkrétan elbeszélgetek vele erröl megkockáztatva, hogy tényleg érdeklem és esetleg lesz köztünk valami (természetesen tiszta lappal, úgy hogy mindketten kilépúnk a meglévö kapcsolatunkból) vagy nem így lesz és utana kínos lesz mindkettönknek.
Teljesen tanácstalan vagyok, úgy érzem összezavarodtam érzelmileg és hogy meg fogom ütni vele a bokám, ezért szeretném a tanácsotok kérni.
Nagyon rosszul közelíted meg a helyzetet! Ha a mostani kapcsolatod nem működik, nem egyformán látjátok a jövőt, akkor szakítani kell, nem azért, mert feltűnik valaki, hanem magad miatt. Amit leírtál, abból egyáltalán nem derül ki, hogy ő közeledik, sőt ha így is van nem biztos, hogy komolyan gondolja, nem beszélve arról, hogy ez mennyire lehet tartós.
Ne egy másik ember reakciója határozza meg az életedet!
"Az elsö kapcsolatomban élek tinédzser korom óta"
Ezek a kapcsolatok 99% véget szoktak érni vagy maradtok egymásnak, mint lakótársak. Ahány ilyen gyerekkori románcból felnőttkorba átnyúló kapcsolatot ismertem:
- Vége lett, amint az egyik / másik huszonéves lett. (átlag 23-25 körül mentek szét)
- Együtt vannak, de én, mint ismerős is látom, hogy kb. mint két haver úgy élnek együtt, nincs férfi / női szikra.
Szóval emiatt ne érezd magad rosszul, valahol természetes, hogy nem az első férfihoz fogsz feleségül menni, akivel gyerekként ismerkedtél meg.
Viszont a többi válaszolónak igaza van. Párkapcsolati szédelgés helyett becsületesen szakítanod kell. Foglalt férfira pedig ne számíts, hogy majd ő is szakít érted.
Magad miatt szakíts. Ha esetleg a kollégád is szakítana a barátnőjével, lehet, hogy megér egy próbát a randizás, de kétlem, hogy őt most meg tudod ítélni. Vagy ő téged. Mindketten szar (bocs, de ez van) kapcsolatban tengődtök és kb. éheztek valaki másra.
Ilyen állapotban rohadtul nehéz érzékelni, hogy megfelelő-e neked a másik egyáltalán. Menekültök mindketten.
Szóval először rendezd a párkapcsolatodat, utána ismerkedj. Ne közben.
Jajj... neked nem kell semmit borítanod! Ha kifullad a kapcsolatod a pároddal, elsírhatod ennek a kedves kollégának, és ha ő is csak rád várt, akkor neked már semmit nem kell tenned, mert alakulni fognak a dolgaitok.
Nem kell ezt túlkomlpikálni.
Igazából ha valamit szeretne tőled a kolléga, hidd el, randira fog invitálni!
Egyébként önmagad miatt szakíts, ne azért, mert valaki szólt hozzád két kedves szót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!