Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam el azt, a barátomnak, hogy korábban megerőszakoltak?
19 éves lány vagyok, a barátommal közel 7 hónapja alkotunk már egy párt. Nekem ez az első komoly párkapcsolatom. Nem feküdtünk még le egymással. Azt mondtam neki, hogy még nem állok rá készen és szűz vagyok még. Ő pedig megígérte, hogy vár.
Nyilván nem igaz, hogy biológiailag még szűz vagyok, hiszen feljebb is írtam, hogy megerőszakoltak. Nem most történt a dolog, jóval korábban, már 5 éve. Nem érzem, hogy feldolgozatlan trauma ként maradt volna meg benne. Még akkor feljelentettem az illetőt (persze nem kapták el), és 4 éven keresztül pszichológushoz jártam. Akkor persze szörnyen voltam lelkileg, de mára szinte teljesen rendben jött az életem. A párkapcsolatunk jól működik, és tudom, hogy az őszinteség fontos, tudom, hogy nem nézne rám más szemmel. Így nem is kérdésbennem, hogy elmondjam-e neki. Tudom, hogy ez kihatással lehet még a szexuális életemre. Én pedig talán szeretnék már lefeküdni vele, de előtte még elmondani neki ezt. Hogy mondjam el? Mikor? Nem fog másképp kezelni, úgy értem, hogy mondjuk alig mer majd hozzámérni?
Nézd, ez olyan szempontból nagyon fontos információ a pasid számára, hogy ha esetleg mégsem úgy viselkedsz, ahogy számítani lehet rá, akkor meg fogja érteni, miért van, nem magát fogja hibáztatni, és igen, másként is fog kezelni, ha normális.
Akkor mondd el, amikor te úgy érzed, hogy te és a párkapcsolatotok is készen áll erre a lépésre. Ültesd le, hogy szeretnél valamit elmondani, és csak mondd el. Nem kell pillanatokra várni, az elég, ha akkor teszed, amikor van időtök egymás felé fordulni, és nincsenek ott mások. Itt elmondhatod neki, hogy mit szeretnél, hogyan bánjon majd veled, akár azt is, hogy nem szeretnéd, hogy emiatt porcelánbabának tekintsen, akinek a kezét is óvatosan kell megfogni, stb. És annyit mondj el az egészből, amit jónak érzel.
Engem 15 évesen erőszakoltak meg, nem ismeretlen elkövető volt, az a legszomorúbb, hogy ismertem és bíztam benne. Ő akkor 21 éves volt és elhívott egy házibuliba, én meg voltam olyan idióta, hogy hazudtam a szüleimnek hogy hova megyek és elmentem. Akkor ittam életemben először és a füves cigibe is beleszívtam, teljesen kidőltem, csak emlékképeim vannak az egészről, meg az iszonyatos szégyenérzet ami másnap volt, mikor reggel hazaértem és elkellett mesélnem anyukámnak, hogy nem az osztálytársamnál aludtam, hanem elvesztettem a szüzességem és nem is emlékszem rá...
Na de rövidebbre fogva a szót. 4 éve vagyok kapcsolatban a párommal (most 23 éves vagyok), én elmondtam neki az első aktus előtt. Mármint nem közvetlenül előtte, hanem mikor már pár hónapja együtt voltunk akkor úgy éreztem nincs mit szégyellnem, elkövettem egy hibát, joga van tudni róla és bízom is benne.
Soha nem kezelt másként, nem undorodott tőlem, inkább ideges lett, kérdezgette a férfi nevét... utána meg ilyen over-protectivebe átment... az első pár szexelés alatt folyamatosan kérdezgette, hogy jó-e így, nem fáj, szóljak ha bármi gond van... kicsit már idegesítő is volt :) de nagyon édes volt.
Szóval fel a fejjel, ha úgy érzed megbízható és neked is levenne terhet a válladról, mondd el neki. Ha emiatt megundorodik/negatív hatással lesz rátok, akkor pedig legalább időben kiderült, hogy nem normális és jobb is, ha külön váltok.
23L
Leírtam miért tartom fontosnak elmondani. :)
És el is fogom. Valahogy
Mondd el neki, amint úgy érzed, mély a kapcsolat és mindketten hosszútávra terveztek. Fontos, hogy tudja, és neked is, hogy elmondd.
Ha tényleg szeret, nem lehet semmilyen negatív reakció, esetleg úgy mint a 2-esnél, még figyelmesebb, védelmezőbb lesz.
Hogy hogyan mondd el? Le kell tépni mint a sebtapaszt. Egyszerűen, röviden, a lényeget. Aztán már menni fog magától...
Sok sikert!
Ezt a lehető legjobb szándékkal írom: amíg nem tudsz vele őszintén beszélni (akár erről, akár másról), addig úgyis túl korai lenne a szex.
Ha normális akkor megérti és nem fog máshogy kezelni - esetleg figyelmesebb és türelmesebb lesz. :)
Ennél többet nem tudok tanácsolni, de mindenképp akartam írni, hogy megjegyezzem sajnálom, és szurkolok hogy minden jól alakuljon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!