Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom azt szeretné, hogy eladjam a lakásomat. Ti mit tennének?
Egy gyerekünk van, úton van a következő, szeretnénk házat vagy legalább egy nagyobb lakást. Ehhez az kéne, hogy eladjam a saját lakásat, amiben jelenleg lakunk, és amihez érzelmi szálak fűznek, mert önerőből vettem meg és pörgettem ki már most majdnem teljesen a hitelét.
Ami komolyabban aggaszt viszont az az, hogy ha megromlana a kapcsolatunk és válásra kerülne a sor, akkor nem akarom magam abban a helyzetben találni mint sok más férfi, hogy vagy a visszamegy a szüleihez 45 évesen vagy egy apró lyukat talán megvesz vagy bérel, miután végiggürizte az addigi életét, hogy visszább tartson mint 15 évvel azelőtt. Esetleg irány az utca, mert a jog mindent, házat, gyereket a nőnek ad oda.
Tudom pesszimista vagyok, de nagyon sok esetben látom a válást a környezetemben is, és minden esetben a férfi jön ki rosszul. Szóval nekem a saját lakás egy biztosíték, hogy ha minden kötél szakad, komoly baj ne legyen.
Ti mit tennétek? Mondtam páromnak, hogy várjunk pár évet, de a lakásárak még sokkal nagyobb arányban mennek fel, mint ahogy egy átlagember keres, ebben igaza van. Két gyereknek még jó lenne nem egy szobaban felnőni. Párom egészségügyi problémái miatt 3-ik már nem jöhet szóba.
Aki ennyire fel, hogy kisemmizik egy valas soran, az amugy minek hazasodik? Komolyan nem ertem.
Menjetek el ugyvedhez es beszeljetek meg, hogy milyen lehetoseg van arra, hogy bebiztositsd a helyzeted. Gondolom erre is letezik megoldas. Mondjuk az asszonynak biztos jol fog esni, hogy ezt feltetelezed rola, ez jot szokott tenni egy kapcsolatnak…
12.
A többségnél: a másik fél erőlteti, a társadalom elvárja, a család cseszegeti stb.
#12 "Mondjuk az asszonynak biztos jol fog esni"
A statisztika magáért beszél és a törvények is. Ismétlem, ha BÁRMI történik, akár a nő lép félre, akkor is a férfi megy az utcára. Az óvatosság teljesen érthető és normális ilyen helyzetben.
Incel alert 🤦
Tipikus kamu a kisemmizett férfiakról.
Fogalmuk sincs ezeknek semmiről ott a mamahotelben, de különösen nem a jogról.
Elég volt már ezekből a hazugságokból amiket itt toltok. Nem veszítik el a pasik a pénzüket és az ingatlanukat a válásnál. Sőt ellenkezőleg. Magyarországon sokkal jellemzőbb az anya és a gyerekek ellehetetlenítése, a minimálbérre bejelentett pasitól levont 20 ezer forinttal, és albérletben nyomorgással.
16, Nem vagyok kisemmizett férfi. Azt szeretném elkerülni, hogy valaha az legyek. De ezek szerint te is elismered, hogy bizony vannak kisemmizett férfiak, tehát nem alaptalan a félelmem.
Amit írsz sajnos nettó hazugság, egy nő soha nem jár rosszul egy válassal, ilyen helyzetben csak akkor lesz, ha már eleve ő is meg a pasas is csóró volt. De utcára soha nem kerül, különösen ha van gyerek.
Többieknek köszi a választ, nem fogom eladni a lakást.
Először tehermentessé kéne tenni a lakásod. Aztán vehettek fel hitelt egy másikra. Pont most érdeklődöm utána. Ha bevonod fedezetnek, megkaphatod hitelben a két lakás együttes értékének 80 százalékát.
Az a lényeg hogy nem szabad magatokat túlvállalni.
A megmaradó lakás kitermeli a felvett hitelt, aztán megmarad passzív jövedelemnek.
Szerintem manapság nem szabad eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!