Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy bantalmazo ferfinal lehet abban bizni,hogy megjavul?
Sziasztok,úgy gondolom a baratom bantalmazo.Eleg komoly a kapcsolatunk, lassan 3 eve vagyunk egyutt,itt el nalam mar 1,5eve ,csaladot szeretne mar nagyon stb.
Viszont aggasztó szamomra,hogy 1, alig kommunikalunk egymassal.Amikor meg igen pl mondok valami artatlan dolgot o kepes atkapcsolni azonnal egy ingerult,agresszív stilusba.Ilyenkor azt mondja,hogy vegyem magam eszre,miattam beszel igy,miattam lett agresszív ,ingerult. Ami nevetseges ,mert semmi bantot nem mondok neki,ez a korulbeul rakerdezek ,hogy ugye nem vastag szeleteket vagtal nekem? Mire nagyon feszult ,ideges lesz es emelthangon reagal,hogy mit kepzelek rola,hogy o direkt vastagot vag?Es onnantol egyre feszultebb,ingerultebb stb. Ha figylemenkivul hagyom es nagyon aranyosan reagalok ezekre es ugy teszek mintha semmi nem lenne akkor altaban hamar lecsillapodik. De ha megkerdezem vagy szolok,hogy kerlek ne legyel feszult vagy miert vagy az akkor hihetetlen mertekig kepes elmenni.
Mostmar a csaladja elott is kepes belemallni, marmint ingerulten ramfordmedni,ha nem egyezik valamiben a velemenyem az ovevel. Kepes aprosagokon duhongeni,szidni mindent es mindenkit. Pl kesik a futar,akkor 20 percig a vergodeset kell hallgatni,szidja a futart ,hangosan duhong stb.Ha szova teszem nornlisan,hogy nyugalom,meg semmi oka kikadni akkor kapom,hogy neki joga van idegesnek lenni akarmire mit zavar az engem stb.
Velem,ha valamin vitazik akkor mar olyan szintekre elmegy a csúnyaszavakkal ,hogy szerintem mar nincs a foldon olyan dolog amit ne mondott volna ram .
De persze amikor csendben ulok mellette vagy keveset vagyunk egyutt olyankor aranyos,kedves.Napkozben mindig ramir,felhiv elmondja szeret,otthon is normlis ilyenkor. De amint valamirol beszelek nem lehet tudni mibekot bele es lesz ingerult,aggressziv,kiabalos. Ha epp nem ilyen akkor meg gyakran elvicceli,semmibe veszi nem is figyel arra amit mondok.
Mostanaban kezdtem realizalni ezt az egeszet,es ugy erezni hogy veget kellene vetni a kapcsoltnak.Ha megkerem valtozzon azt mondja fizessem a terapeutat neki,mert neki nincs ra penze(en jarok). Vagy azt mondja,hogy nem erdekli az en velemenyem ,baromira nem erdekli mit mondok,rola lepereg..
Aztan ha ezeket masnap felhozom akkor tagadja es kiforgatja,hogy o nem ugy ertette ,maskent mondta nem igy.Akkor meg abbol lesz a vita,hogy minek kerdezem vagy hozom fel,ha nem fogadom el a valaszat….
Szoval van remeny? Megvaltozik az ilyen emebr valaha vagy ne is almodozzak?
10, pedig nem nehez megerteni. egy nekem csaladomban apam hasonlo volt,sot rosszabb.Radasul anyam soha nem allt ki magaert igazan. Mai napig egyutt vannak.Tehat nalam fent all az,hogy ezt lattam nem ismerem az igazai elfogado normlis tarsat,nehez rajonnom mik a hatarok egy kapcsolatban ami masnak mar regen piros jel az nalam semmi,mert ennel durvabbakat lattam.De termeszetesen mar sokat olvastam,jatsm ,jarok terapiars igy kezd tisztulni a dolog.
A masik ok az is,hogy nobol vagyok,tehat bekapcsol soskzor az oszton a joszivem,megsajnalom,elhiszem amit mond,magamat okolom biztos en hibazok stb.A harmadik hogy nagyon jol manaipulal egy ilyen ferfi 1evig fel sem merult bennem,hogy nem magamban van a hiba ,hanem benne.De meg most is gyakran elbizonytalanit,mindenbol kihozza hogy en csinalom rosszul en vagyok a gonosz en vagyok az ilyen -olyan es o azert teszi ezt.Masnap kepes barmit eljatszani,megtenni mennyire szeret stb o sose bantana ,gonoszkodna velem.stb mindenre van szoveg es magyarazat…baromi nehez felismerni es kilepni.
De ugy erzem en mar eljutottem oda,hogy kilepjek ebbol lassan,de biztosan.Egyre jobban aatok rajta es mar nem tudok hinni benne.
Abban a szerencsés helyzetben vagy,hogy elég jól látod az ok-okozat összefüggést.
Innen már nem sok kell ,hogy elhatározd magad.
Az hogy kivel élsz saját döntés.
Az egyetlen dolog,amit elronthatsz,ha elfogadod,hogy te ezt megérdemled.
Aki nem képes kompromisszumot kötni, azzal nem lehet együtt élni Attól még egyedül lenni is sokkal jobb.
Te drága nő... ha már felismerted, hogy otthon apád ugyanez volt és te jársz miatta terápiára, akkor azt is tudod, hogy a családi minta miatt választottál ugyanilyen férfit. Kérlek ne tedd tönkre az életedet...
"amikor csendben ulok mellette vagy keveset vagyunk egyutt olyankor aranyos,kedves.....amint valamirol beszelek nem lehet tudni mibekot bele es lesz ingerult,aggressziv,kiabalos. Ha epp nem ilyen akkor meg gyakran elvicceli,semmibe veszi nem is figyel arra amit mondok."
Ezt olvasd át még egyszer, amit írtál. Nem ezt érdemled. Találhatsz olyan férfit, aki megbecsül, akiné nem kell azon aggódj, szólhatsze és ha igen mit és hogy, arra ő vajon fog-e indokolatlanul agresszíven reagálni... ne csináld ezt magaddal!
Miért is vagy vele? Jaj, mert gondolom a szex az jó vele, meg "egyébként" lehazudja a csillagokat az égről.
Nem fog változni, csak te leszel depressziós mellette, aztán vagy megver, vagy csak szavakkal bánt.
Fú, nem a volt férjemről írsz?
Azt kihagytad, hogy az összes barátnőddel van valami baja, a kollégáid sík hülyék, mindenki hülye csak ő nem. Meg persze az ő munkája sokkal megterhelőbb, nehezebb. Bármikor kisujjából kirázná amit te csinálsz.
Eltaláltam?
16!a masodik fele az 100% pontosan ugyanaz!! Folyton ezzel jon…
14,koszonom..igazabol elsirtam magam ezen.Mert tenyleg igy van,rettegnem kell,hogy mit mondhatok vagy hogyan.Es nevetseges,hogyha nem ilyen iszonyu cukimuki stilusban beszelek,hanem tlejesen atlagos normlisan akkor szinte midnig belekot. Es megy errol a vita,duhonges hogy en milyen vagyok,gondolkodjak el,megerdemlem stb.
15,tudod sajnalom is ot…neki nincs hova mennie,rosszabbul is keres,van nemi tartozasa…a szexet nem kivanom mar vele..de mar mondogatom neki is,hogy nem birom ezt,es nekem ez nem jo..szerintem ez mar a vegjatek.
14-es vagyok: utolsó hozzászólásodat olvasva főleg azt mondom - menj, mielőbb!!
Egy percig ne sajnáld. Felnőtt férfi. Tartozást ő csinált. Jobban fizető munkahelyet lehet keresni. Nem kell megmentened. Ő felelős az életéért. Te meg a magadéért. És nagyon drukkolok, hogy majd ha ezt az egészet kiheverted, találj egy rendes, épkézláb férfit, aki úgy szeret, ahogy neked is jó és ahogy kell és aki mellett nyugodtan önmagad lehetsz. Megérdemled.
Nincs hova mennie? Nálad lakik és ezért lamentálsz?
Felnőtt férfi. Van albérlet. Szobabérlés. Oldja meg.
Kaparófának néz téged. Nem lesz jobb.
Valószínűleg ő maga nem is érzi milyen káros a viselkedése, neki ez a normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!