Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan győzzem meg, hogy jöjjön velem külföldre?

Figyelt kérdés
18 évesen nyaraltam először Olaszországban, elmentünk kirándulni egy kisvárosba, amibe azonnal beleszerettem, elhatároztam, hogy egyszer biztosan szeretnék huzamosabb ideig ott élni. Azóta eltelt 10 év, a jelenlegi munkahelyemnek van római partnerirodája (a szeretett településemhez bő órára van), ahova lenne lehetőségem kimenni 2 éves határozott időre dolgozni. Ez egy soha vissza nem térő alkalom, egy percig sem gondolkodtam, hogy ne éljek a lehetőséggel. A társamnak olyan munkája van, amit bárhonnan végezhet, így végképp semmi akadálya, hogy jöjjön velem, ő azonban még hezitál.
2021. aug. 13. 11:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Leültök, elmondod, amit ide kiírtál, hozzáteszed, hogy csak 2 évről van szó (ha jól értem, nem végleg akarsz kimenni) és hagyod dönteni.
2021. aug. 13. 11:48
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Senkit nem lehet erőltetni. Ha te menni akarsz, menj!
2021. aug. 13. 11:54
 3/8 A kérdező kommentje:
Természetesen beszéltünk már erről többször is, elmondtam neki ezeket, amiket leírtam. Bizonytalan, egyszer az igen felé húz, máskor a nem felé.
2021. aug. 13. 11:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Te ismered. Általában ami visszatartja az embereket: ha itt vannak azok, akiket szeretnek (pl. szüleik) és ha nem beszélik a nyelvet. Ezen kívül persze még lehetnek más félelmei vagy olyan tervei, amiket inkább itthon valósítana meg. Mondjuk kinézett egy iskolát, sokba kerülne szerinte ott az élet, van valami eü. problémája, két éven belül már gyereket vagy új vállalkozást akar... mittudomén. Beszélgessetek, aztán kiderül majd, mi az, amin tudnátok egymásnak segíteni vagy mi az, amit tudna halasztani. Nem mindenki olyan rugalmas és nem mindenkinek vonzó a kaland, vannak, akik a megszokottat és a biztonságot kedvelik. Semmiképp ne zsarold, hagyd dönteni őt saját szempontjai szerint, mert ha csak rábeszéled, az első nehézségnél menekülhetnékje lesz és hibáztatni fog.
2021. aug. 13. 12:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem tud olaszul, ahogy én is csak pár szót, de az irodában a munkanyelv az angol, így ez nem akadályoz semmiben. Elsősorban a barátai miatt hezitál, van egy hobbi focicsapatuk, ahol hetente játszanak meccseket, azt mondta ez hiányozna neki itthonról a legjobban. Mindenkivel tud facetime-on vagy skype-on beszélni kint is. Nem zsarolom, a döntés az övé, mindenesetre jobb lenne megosztani vele ezt az élményt, nem távkapcsolatban lehúzni 2 évet.
2021. aug. 13. 12:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem mindent korrektül elmondtál neki, többet nem tehetsz. Ha annyira ódzkodik a kiköltözéstől, akkor egyrészt nem meggyőzhető, másrészt nagy a csalódás esélye, ha mégis megteszi. Készülj békésen a költözésre, rajta áll, hogy veled tart-e.
2021. aug. 13. 13:14
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
Mész és kész. 2év nem a világ
2021. aug. 13. 19:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Én mennék, és ki tudja, lehet ott is maradnék.

1. két év nem a világvége

2. ha nem bírtok ki ennyit, ott is találhatsz párt

2021. aug. 15. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!