Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjemmel külön kasszán vagyunk. Olyan típus hogy azonnal elszórja a pénzt. Hónap végén adjak neki a megtakarításomból? Hogyan kezelnétek ezt?
Már a házasság előtt tudtam róla hogy ilyen, ezért nem erőltettem a közös kasszát nagyon. Viszont én kezelem a számlákat, pénzügyeket, a hónap elején szoktam ezeket intézni/fizetni, ügyelve arra, hogy fele-fele arányban fizessük, valamint némi pénzt megtakarítunk, azt át szokta utalni vagy elkérem tőle..
Na a gond az hogy ha megkapja a fizetését már aznap hazaállít pár drága dologgal, elmegy a haverokkal ide-oda, és körülbelül hónap közepére az utolsó forintig elkölti a pénzét. (Egyébként nem olyan kevés pénzről beszélünk!)
Ilyenkor én adok neki pénzt, 2500 Ft-ot szoktam neki adni egy napra, mivel ha adok neki egy húszezrest azt azonnal elkölti. De mindennek elmond h milyen zsugori vagyok és h nem ehet egy jót a munkahelyén ennyiből (én sztem bőven elég ennyi ebédre - persze nem olyan pénzszórásra amit ő csinál néha, steak éttermek meg ilyenekre gondolok) stb. És amikor a kollégákkal vagy haverokkal menne sörözni én széttárom a kezem, hogy miért nem tudta beosztani a pénzt. Dehát utána jön a nyavalygás meg a hiszti és végül adok neki.. ennek aztán az az ára hogy vagy a megtakarítás számlát csapolom meg vagy a saját dolgaimra félrerakott pénzből (pl. fogorvosra) megy el sörözgetni
Szóval az a kérdésem akiknek a párjuk ilyen hogy nem tud a pénzzel bánni, ők hogy oldják meg a pénzügyeket?
Nem adnék neki, de össze sem jöttem volna egy ilyennel, házasság meg kizárt. De a te döntésed, tudtad, mit veszel a nyakadba.
U.i.: sosem késő válni.
20-as ez egy jó ötlet, köszönöm
23-as köszönöm, a jogi dolgoknak illene már egyszer mélyebben utánanéznem. Sajnos hajlamos vagyok rá h kerülgetem a témát..
21: ez egy jó hosszú történet. értem a szurkálódás célját, de biztosíthatlak hogy nem anyukája osztotta be a pénzt.. nagyon nem... Van egy jó barátja, akitől minden hónap vége felé kölcsönkért többszázezer forintot, majd a hónap elején mindig megadta. Ezt már az egyetem óta csinálták, de egyébként az az egész baráti kör zűrös, a többiek is furán bánnak a pénzzel. Azóta a baráti köréből mindenki lelépett külföldre, illetve az egyik barátjának a felesége megtiltotta hogy kölcsön adjon.. Azóta nem kér kölcsön senkitől, hiszen itt vagyok én.. de egyébként (nagyon helyesen) arra már rájött h ismerőstől ne kérjen kölcsön mert az megöl minden kapcsolatot..
Amennyire tudom, az előző két komolyabb kapcsolatának is ez vetett véget.
Anyukája biztos nem osztotta be a pénzt, sőt természetesen ezt az egész szörnyű szokást otthonról hozta. Eléggé problémás a családja, és az életük abból állt, hogy apukája hazaállított pár millió Ft-tal, azt el kellett mihamarabb verni (nem bűnöző volt, hacsak nem tekintjük a különféle haszontalan drága dolgok rátukmálását másokra bűnnek). A férjemnek sose volt zsebpénze, mivel 8-an voltak testvérek, ő a legnagyobb, már egészen kicsi gyerekként dolgozott, de anyukája mindig elvette a megkeresett pénzét.. mondván hogy ételre kell, de igazából alkoholista volt.. Szerintem itt tanulhatta meg, hogy ha kap pénzt, bármennyi is legyen az, azt azonnal el kell költeni, az első dologra ami szembejött vele. Szóval az ő családi háttere kicsit sem könnyű és ennek ellenére becsülöm h igazán jó lelke van, a légynek se tudna ártani, becsületes, nem hazudozik... a pénzszórással nem tudunk mit kezdeni, de ez nem is egy rossz tulajdonság, mint ahogy néhányan képzelik, hanem pszichológiai betegség. Sokat gondolkoztam rajta már, ha más baja lenne mondjuk depresszió vagy bipoláris zavar vagy bármi, vagy vmi súlyos fóbia, vajon együtt maradnék-e vele, én úgy voltam vele h amíg szeretem és az adott dolog nem teszi tönkre az életünket vagy nem áll közénk addig együtt maradnék vele. Persze jelenleg csak azért nem teszi tönkre az életünket ez a dolog mert én ellensúlyozom, nagy kérdés hogy ez így rendben van-e.. De azt már megtanultam h tökéletes párkapcsolat úgy sincs, az első akadálynál nem akartam feladni, ez lett belőle.. egyébként nem bántam meg (még mindig) és együtt is maradok vele.. csak hát kéne már egy megoldás, amivel kissé egyszerűbb lenne ezt csinálnom
Valszeg kamu a kérdés... annál a hozzászólásnál gondoltam rá amikor saját lakás kocsi mindig púpon a hűtő lett ecsetelve.. ja meg a drága ajándékok hó elején.
Ez nem is valszeg kamu hanem fixen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!