Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Férjemmel külön kasszán...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjemmel külön kasszán vagyunk. Olyan típus hogy azonnal elszórja a pénzt. Hónap végén adjak neki a megtakarításomból? Hogyan kezelnétek ezt?

Figyelt kérdés

Már a házasság előtt tudtam róla hogy ilyen, ezért nem erőltettem a közös kasszát nagyon. Viszont én kezelem a számlákat, pénzügyeket, a hónap elején szoktam ezeket intézni/fizetni, ügyelve arra, hogy fele-fele arányban fizessük, valamint némi pénzt megtakarítunk, azt át szokta utalni vagy elkérem tőle..

Na a gond az hogy ha megkapja a fizetését már aznap hazaállít pár drága dologgal, elmegy a haverokkal ide-oda, és körülbelül hónap közepére az utolsó forintig elkölti a pénzét. (Egyébként nem olyan kevés pénzről beszélünk!)

Ilyenkor én adok neki pénzt, 2500 Ft-ot szoktam neki adni egy napra, mivel ha adok neki egy húszezrest azt azonnal elkölti. De mindennek elmond h milyen zsugori vagyok és h nem ehet egy jót a munkahelyén ennyiből (én sztem bőven elég ennyi ebédre - persze nem olyan pénzszórásra amit ő csinál néha, steak éttermek meg ilyenekre gondolok) stb. És amikor a kollégákkal vagy haverokkal menne sörözni én széttárom a kezem, hogy miért nem tudta beosztani a pénzt. Dehát utána jön a nyavalygás meg a hiszti és végül adok neki.. ennek aztán az az ára hogy vagy a megtakarítás számlát csapolom meg vagy a saját dolgaimra félrerakott pénzből (pl. fogorvosra) megy el sörözgetni

Szóval az a kérdésem akiknek a párjuk ilyen hogy nem tud a pénzzel bánni, ők hogy oldják meg a pénzügyeket?

2021. aug. 6. 16:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%

Nem létezik, hogy van a világon ilyen k*rva hülye nő! Kizárt. Ez tuti kamu!

Ha mésem kamu:

Igazabol, mivel egyutt éltek, es férjed, igy NEKED nincs megtakaritasod! Hanem NEKTEK van megtakaritasotok! Miert mentél hozzá egy ilyen luzerhez????

2021. aug. 6. 17:27
 12/25 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem ne adj neki, éljen maga, ahogyan tud.
2021. aug. 6. 17:30
 13/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Hülye voltam vagy nem... Eszembe jutott már persze a válás, de mindketten dolgozunk rajta, ő is egyébként, csak egy idő után "visszaesik"

Az ő fizetése egyébként majdnem háromszor annyi mint az enyém, a lakás is az övé volt, és tény, hogy a saját fizetésemből sajnos egy fél garzonra se futná, habár ez nem az én hibám... ilyen időket élünk....

Nem panaszkodhatok, kívülről nézve jómodú életet élünk, és a hónap elején beállít drága ajándékokkal nekem, a hűtő mindig tele, saját kocsim van amire 5-6 évet kellett volna spórolnom.

Egyszerűen van ez a pénzszórási mániája, olyan mint egy kényszerbetegség, csak még rosszabb.

Aki nem találkozott még ilyennel, valószínűleg fel se fogja, hogy egy egyébként jól kereső ember hogyan jut el minden hónapban olyan problémákhoz mintha minimálbért keresne.

Pszichológushoz jár, dolgozik az ügyön, de egyre kevésbé hiszek benne hogy megoldódik sajnos.

2021. aug. 6. 18:20
 14/25 A kérdező kommentje:
Egyébként a legtöbben azt tanácsolták h álljak a sarkamra és ne adjak neki pénzt, úgyhogy eldöntöttem hogy így is fogok tenni, bár egyébként nem egyszerű, próbáltam már, de talán most majd sikerül
2021. aug. 6. 18:22
 15/25 anonim ***** válasza:
8%
ingyen lakás meg kocsi az jöhet tőle? érdekes...
2021. aug. 6. 20:15
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Hogy tudod ilyen ember mellett biztonságba tudni magad?
2021. aug. 6. 20:16
 17/25 anonim ***** válasza:
91%

#15: Te szerncsétlen, ahogy a helyzet áll, a kérdezőnek van pénze, a pasi csóró, mint a templom egere.

Másrészt hol szerepelt az, hogy kié a lakás? Lehet, a kérdezőé.

2021. aug. 6. 21:34
 18/25 A kérdező kommentje:
17-es pár kommenttel feljebb írtam. Viszont én nem kértem a kocsit. A lakás az övé. Azóta lett örökségem, ami így szintén közös. A sors úgy hozta, hogy ez a jelenlegi lakáspiacon már nem rúghat labdába az ő lakásával. De nem hiszem, h erről én tehetek. Mindenesetre tisztában vagyok vele hogy a helyzet n em egyszerű. Hiszen nem csak könnyelmű de nagylelkű is, sose sajnált még tőlem semmit és persze a lakás is automatikus volt hogy beköltözök. Pont emiatt érzem magam rosszul egyébként
2021. aug. 6. 22:07
 19/25 A kérdező kommentje:
Biztonságban érzem magam mert van némi megtakarításom. Jogilag persze közös, de amíg az én számlámon van, addig nincs gond. Viszont én ehhez a pénzhez nem akarok nyúlni csak akkor ha szükség van rá, vagy ha értelmes módon tudom elkölteni. Ez nem arra van h steak étterembe menjen belőle és fizesse a vacsoráját 5 ingyenélő haverjának.
2021. aug. 6. 22:10
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen ember nem lenne a férjem, ez borzasztó.

Kérj el többet a fizetéséből, mint amennyit szoktál még hó elején, és ha kéri, add vissza azt két-három-több részletben. Ha elfogy, így járt. Majd következő hónapban még többet kérjél el tőle, és mond meg neki hogy azért, mert mint tudja, az előző hónapban sem volt elég.

És így tovább. Csak keményen. Ha külön kassza, akkor külön kassza. Csak a sajátját költheti, vagy ha nem tetszik vihet otthoni kaját kisdobozban.

2021. aug. 7. 04:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!