Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan mondjam el neki érthetően?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondjam el neki érthetően?

Figyelt kérdés

Rettenetesen zavar a lustasága. Nő létemre kertészkedek, füvet nyírok (akár damilossal is), fát hordok. A családomra azt tudom mondani, hogy dolgosak. Nincsenek magas iskoláik, nincsen különleges állásuk, ennek ellenére sokat dolgoznak és itthon a ház körül is igyekeznek mindent rendben tartani. Párommal össze fogunk költözni, de egyszerűen nem érzem azt, hogy ő is fog csinálni valamit a ház körül. Egyszer már szóvá tettem, hogy segíthetne többet.. Most mosogat és törölget. Nyilván nem erre gondoltam. Amíg az idős édesapám kaszál vagy fát vág, addig ő nyugodt szívvel kávézgat és telefonozik. Hihetetlen mekkora önuralmam tud lenni, hogy ne mondjak neki csúnyát.

Szinte biztos vagyok benne, ha lesz egy kertes házunk (mert ő azt szeretne), akkor mindent én fogok csinálni.

Hogyan kezelnétek vagy mit csinálnátok a helyemben? Igyekszem megbeszélni vele, de neki teljesen más felfogása van ilyen téren, másképp nőttünk fel. A szakítást igyekszem kerülni.

2021. aug. 4. 09:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%
Hát még ha majd gyereketek is lenne... meg fogsz szakadni.
2021. aug. 4. 09:21
 2/13 anonim ***** válasza:
98%

Egy kertes házzal van meló rendesen, ezt kell megértenie.

A párod mentalitása "küszöbig lakok". Ezzel nem lenne gond, de akkor minek akar kertes házat?

Beszéld meg vele, hogy vagy részt vesz a ház körüli munkákban, vagy panel / sorházba tudtok csak költözni.

2021. aug. 4. 09:25
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

Ha szakítani nem akarsz, akkor kompromisszumot kell kötni. Vagy vegyetek egy pici családi házat kis kerttel, vagy költözzetek panelba, amennyiben az neked jó.

Mondjuk én már kaptam olyan tanácsot idősebb családtagtól (60+), hogy ami most rettenetesen zavar, azt 20 év múlva egyenesen gyűlölni fogod.

2021. aug. 4. 09:25
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
Azért mert te szeretsz kertészkedni, másnak nem kötelező.
2021. aug. 4. 09:26
 5/13 anonim ***** válasza:
88%
#4 De ezek szerint ő is akar, ha kertes házba akar költözni. Mondjuk ott nem csinálja meg magát a meló és gondolom az idős fater sem lesz ott, hogy a srác helyett dolgozzon.
2021. aug. 4. 09:28
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
Az hogy kertes házat akar nem azt jelenti hogy művelni is akarja a földet. Gondoltam ezt nem kell magyarázni. Ma már falun is sokan csak begyepesítik az egészet.
2021. aug. 4. 09:31
 7/13 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem nem mondta senki, hogy kertes ház = földművelés, attól még van mit csinalni.
2021. aug. 4. 09:33
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

Lakásba költözzetek majd össze. Egyébként ahol most nem csinál semmit az kinek a háza, kertje? A szüleidé? Én se dolgoznék más kertjében (a magaméban se de szerencsére nincs), viszont ha sokat ott lennék a pároméknál mint vendég akkor más módon tenném hasznossá magam (bent segítenék, takarítani, főzni, elpakolni).

Én nő vagyok és a lusta fél, már ami a kertészkedést illetné. Életemben egy fűszálat nem tettem keresztbe. Nem költöznék kertes házba ha nekem kéne kint dolgoznom. Vagy dolgozzon a párom aki ragaszkodik ahhoz hogy házban lakjunk, vagy vegyünk fel valakit.

2021. aug. 4. 09:35
 9/13 A kérdező kommentje:
#4 Tiszteletben tartom a másik álláspontját! :) Azonban ha szeretne olyan házat, ahol van kert, akkor szeretném ha lenne segítségem és kellene érte tenni. Mert, ahogy előtted is írták, azért babával/munka mellett egyedül még nehezebb lesz. Illetve talán az is jól esne, ha ennyi idősen legalább megpróbálna segíteni az idősebbeknek, mindegy ki családjában. Ha látnék valami hajlamot, hogy csinálna valamit a ház körül, annak is nagyon örülnék. Minden efféle megszólalásomat bántásnak vesz, pedig csak el akarom kerülni a nagyobb vitákat és segíteni szeretnék, hogy lehessen úgy, ahogy terveztük az életünket.
2021. aug. 4. 09:38
 10/13 anonim ***** válasza:
45%

#4. Persze, hogy nem kötelező.

Ugyanúgy, ahogy nem kötelező megkérdezni azt sem, hogy van a másik, sőt, nem kötelező ágyba bújni sem vele. Csak azért egy párkapcsolatban nem árt, ha megegyezik a felek jövőképe, habitusa, és kölcsönösen szeretnek egymás kedvére tenni.

2021. aug. 4. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!