Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kezdhetnék a helyzettel? Teljesen kétségbe vagyok esve.
A barátommal együtt vagyunk már lassan két éve, ebből kb egy éve együtt is élünk. Sajnos pár napja azonban kirúgták a munkahelyéről (amiről nagy részben Ő tehet, nem járt be mindig rendesen stb.). Amióta ez megtörtént teljesen megindult a lejtőn és próbálok neki segíteni és a kedvében járni, de egész nap csak sörözik és sorozatozik. Sajnos az alkohol semmilyen formában nincs jó hatással rá, arrogáns lesz és hülyeségeket csinál. Tegnap se volt ez másképp, gyakorlatilag az éjszaka közepén arra keltem hogy teljesen szét van csúszva és kéjgázt szív ki egy palackból. Nyilván megijedtem és hirtelen kikaptam a kezéből, kidobtam de addigra már teljesen le volt szedálva. Számomra ez rémisztő volt, mert még sose csinált ilyet. Nem tudom már kihez forduljak segítségért, a szülei sajnos eléggé ilyen hobó természetűek, attól tartok, őket kb hidegen hagyná a dolog, a barátaira nem igazán hallgat.
Szeretem őt de kezdem azt érezni, hogy én ide már kevés vagyok.
Sajnos péntek délután van, így a hivatalok bezárnak. Sajnálom, ha esetleg nagyon nehéz hétvége elé kellene nézned...
Valahogy tarts ki még két napig - szerintem minden lehetetlennek tűnő helyzet megoldható (én is voltam mérgező kapcsolatban, csak nem éltem egy fedél alatt az illetővel.)
Ui: bibliátok van otthon? Bibliamagyarázat? Kérlek vedd igénybe a sürgősségi telefonos lehetőségeket, amiket írtam korábban! Ne késlekedj, ha lehet!
Ha megint rákezd erre a passzív agresszív mártírkodásra nyugodtan mondhatod neki, hogy csomagolhat.
Te találnál mást valóban, de őt választottad, ha nem kíván élni a lehetőséggel (a jelek szerint nem), akkor szomorúan, de tudomásul veszed.
Tudatosítsd benne, hogy a sorsát ő irányítja, az ő döntésein múlik hogy alakul az élete.
Az is egy választas, hogy ő szarik bele a kispolgári életbe, csak vállalja fel, és akkor a környezete (főnök, barátnő, barátok, család) el tudja dönteni, hogy kér-e így is belőle, vagy nem.
Nem mellesleg, a felvállalás nem csak szóban lehet, hanem tettekkel is, azokkal úgy is nehezebb hazudni.
Kedves Kérdező!
Eszembe jutott egy mentő ötlet: ha ismered a helyet konkrétan, ahonnan elbocsátották, talán még ott is kérhetsz segítséget!
Szólhatsz, hogyan bánik veled, milyen civil szervezeteket keress fel.
Ui: bántalmazás esetén irány a Fehérgyűrű Közhasznú Egyesület, vagy a NANE Egyesület. Rendkívüli esetben persze rendőrség, 112-es telefonszám, stb.
Minden Jót Neked és Szebb Napokat! Nem irigyellek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!