Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan engeszteljem ki vagy nyugtassam meg a férjemet? Most tudatosodott benne, hogy nem lesz olyan könnyű az életünk mint gondolta és az is bántja, hogy velem veszekedett emiatt.
A dolog onnan indult ki, hogy a gyerekek születése után nem tudtam visszamenni dolgozni (a legkisebb 7 éves, vele vagyok gyes-en). Az utóbbi időben egyre több vitánk volt emiatt és az anyagiak miatt, végül megmondtam neki, hogy szerezzen valakit a gyerekek mellé amíg nem vagyok itthon és örömmel megyek dolgozni.
Ő ezen felbátorodott, kerített egy tündéri nyugdíjas hölgyet, akinek tapasztalata is van hasonló gyerekekkel és még az egyik ismerősénél 4 órás munkát is szerzett nekem. Azt mondta, innentől a pénzügyi dolgokat szeretné ő intézni, mert szerinte úgy jobban kijövünk. Nem mondom, hogy ezzel nem bántott meg, de ráhagytam mindent. A vásárlásokat az első hónapban még én intéztem, utána viszont azt mondta, inkább siessek haza, majd ő lista alapján bevásárol.
Az elején minden jól ment, a gyerekek elfogadták a pótnagyit, én nagyon élveztem megint emberek között lenni és kevésbé volt fárasztó mint az itthoni műszak, úgy tűnt a férjem is boldogabb, nem veszekedtünk. Csak azért éreztem magam rosszul, mert akkor úgy tűnt, hogy tényleg az én hibám volt minden amit a férjem felrótt nekem.
A második hónap után viszont a férjem megint feszültté vált. Nem tudtam kiszedni belőle, hogy mi a baja, végül most kibukott belőle minden. Egyre rosszabbul állunk, a pótnagyi többet kér, mint amit én megkeresek, a havi kiadások is durván elszálltak, már félretenni sem tudunk és a megtakarításunkhoz is hozzá kellett nyúlnia. Arra kért, hogy mondjak fel. Nagyon ki van készülve és most borzasztó kilátástalannak lát mindent.
Hogyan segíthetnék neki?
"Az is kiderült, hogy a legjobb barátjával is összeveszett a történtek miatt, mert mint beismerte, leginkább az ő bíztatására volt ez az egész cirkusz"
Itt már az is alapvető probléma, hogy a férjed nem veled beszéli meg a dolgokat, hanem egy kívülálló ember véleménye alapján elküld téged dolgozni. Az én páromnak valaki nekiállna okoskodni, hogy mit és hogyan kéne csinálnunk, tuti leállítaná.
Illetve, én még bátorkodom azt is megkérdezni, hogy nem gondoltátok át előre a gyerekvállalásnál, hogy hány gyereket tudtok majd komolyabb gond nélkül felnevelni? Vagy időközben lett rosszabb a helyzet, a gyerekek előtt jobban áltatok anyagilag?
Honnan kellett volna tudnunk, hogy autisták? Mindhárman jártak korai fejlesztésre, azt mondták minden rendben van velük.
Tudom, hogy van megfelelő intézmény és amint kapunk egy befogadónyilatkozatot a bizottság már írja is a kijelölést, de várólista van... Másik ovi nem veszi fel, mert még a körzetes is szabadulni szeretne tőle, csak nem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!