Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért azon van csak, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért azon van csak, hogy nyomoz megcsalom e, féltekeny stb, es miert nem azon agyal inkább, hogyan hol mibol koltozzunk össze és fejlődjünk haladjunk, szorosabbra vegyük?

Figyelt kérdés

Mondtam neki hogy amennyi energiat beletesz abba hogy találjon vmit amin lehet veszekedni, meg a számonkérésekbe balhekba, azt az energiát inkább fordíthatná arra hogy megoldjunk egy összeköltözést elindulhassunk egyutt az eletben léphessunk előrébb stb.

Annyi foganatja lett csak higy azota ezzel támad engem vissza, hogy én tehetnék inkább màsba energiát. De ez nagyon jellemző rá hogy a saját szavaimat dobálja vissza támadásképoen, mint egy papagáj.

Azt nem értem az egeszben ha annyira szeret meg akar esbannyira ki akar sajátítani hogy eltilt a másik nemtől is jóformán, meg stb, ahhoz viszont hogy haladjunk miert nem tesz keresztbe egy szalmaszálat sem??

Amugy azt sem értem hogy amugy anyagilag egy nagyon jol állo srácrol van szó, megvan mindene,(de maxon különkasszázunk), mégsem fejlodok vele sehova, es ugy be be villan az, hogy atlagkeresetu sraccal lehet jobb is lenne, akivel EGYUTT gyűjtünk pl ingatlanra, EGYÜTTES ERŐVEL építjuk fel a kis fészkunket, akár közös albiban kezdve is, míg a mostani barátom mellett arra vagyok "kenyszeritve", hogy egyedul kellene ingatlant vennem magamnak, mert neki van, de ha ott élnénk akkor ugye folyamat az lenne csak, hogy nekem az nem otthonom hanem csak nála vagyok es barmikor kirakhat stb.

Elozo exemnek is volt lakása de neki kizarolagos celja volt hogy legyen közös otthonunk felesben. Amit en is magaménak erezhetek és besegít.

A mostani barátomnak mondtam ezt is. Szte is ez normalis hiogy fontos az hogy a csaj otthon erezhesse magát biztonságban, de aztan az exérol kezdett el papolni akivel egyutt élt es azt ecsetelte hoaszu perceken at milyen sz.r volt. Azaz miket szeretne elkerulni egy egyutt éléa alatt. Azaz elkezdett nekem "szabályokat"felállítani.

Ffi létere hogy létezik az hogy betegesen feltekeny birtokol hosszu távin tervez nagyon komolyat akar velem, kozben telik mulik az iso ugy hogy még mindig nem élunk egyutt sem nemhogy még a tobbi. Hanem toporgunk csak!

2021. jún. 26. 08:03
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Amugy ahogy eszreveszem tele a világ önző pasikkal szoval abban mégcsak nem is remenykedem hogy talàlnek bárkit is akivel egyutt tudnék evezni mikozben a ffiak javaresze attol retteg nehogy penzt kelljen adni egy kaocsolatba pl közös ingatlanba vagy akármi.

Szal ő hozza ezt az általános szintet. Amilyenek a pasik ugy altalaban. Igy másrom mégcsak nem is álmodozom.

2021. jún. 26. 08:52
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ez a gondolkodás megy, hogy: nem vagyok boldog a párkapcsolatomban, de benne maradok, mert hát lehetne rosszabb is.

Amíg ez a hozzáállás, addig sok ember marad ezen a sekélyes, gyerekes és bunkó szinten. Mert úgyis talál valakit, aki aláveti magát, és inkább megnyomorítja a lelkét egy kapcsolatban, de nem meri vállalni az egyedüllétet bizonytalan ideig.

Én azt mondom mindenkinek, hogy először legyen rendbe önmagával, tudja meg ki ő, milyen ember, mire vágyik, mik az erősségei, mik a gyengéi, miben kell fejleszteni magát. Aztán ha rendben érzi magát, és tudja mit vár egy párkapcsolattól, akkor keressen párt magának. Így több lenne a normális ember, és aki normális embert szeretne párnak, annak már csak emiatt is fel kellene fejlődnie egy bizonyos szintre. Mondjuk kicsit utópia ez...

2021. jún. 26. 09:19
 13/20 A kérdező kommentje:

"Az a baj, hogy ez a gondolkodás megy, hogy: nem vagyok boldog a párkapcsolatomban, de benne maradok, mert hát lehetne rosszabb is."

Nem tudom hany exem volt. De szoval exek. En már nem remenykedem egy ujabban meg még egy ujabban meg azutan is egy újabban. Ez valo igaz. Szakitassal nem fog jobb jonni. Eddig se jott. Vagy okes más masban jobb mert pl az exemmel megoldhato lett volna kozos ingatlan de másban meg annyira volt rosszabb hogy ehelyett szakitas is lett belole. Szoval ha vkivek lehetne haladni is az sem garantal ugy SEMMIT.

Plusz a mostani barátom elott olyan sokáig voltam egyedul hogy már meg akartam halni hogy ez az élet nekem NEM KELL.

Szoval volt idom gondolkodni igen sokat. Annyira sokat hogy depresszio lett belőle!fekadtam az egesz eletem! Elhanyagoltam a lakast es magamat is. Arra gyurtam csak mar hogy vége legyen az egésznek.

Es akkor ismertem meg a mostani barátom, (ő errol SEMMIT nem tud),es azota is meggyőződésem hogy "fentről küldték a túléléshez", amiota ő van felálltam, adok magamra terveim celjaim vannak, boldog vagyok kivirultam. Kvázi megmentette az életem..(amit persze nem mondok el neki)

2021. jún. 26. 09:25
 14/20 A kérdező kommentje:

Ja es mindezbazert volt mert egyetlen normalis pasit se talaltam aki tetszene ne lenne bunko vagy ne csak a szexre hajtana vagy ne lenne olyan akivel jovő sincs. Senkit nem találtam.csak huztam kifelé őket hogy ez sem jo az sem jo amaz sem jo aztan jött az a rész hogy nem is kell párkapcsolat.aztan meg a depresszio.es a többi.

Es akkor jott a képbe a barátom. Csupa meglepetes volt.

Jé tetszik kulsore.

Jé tök jo vele beszelgetni.

Jé hatalmasan jo vele a szex.

Jé nem csak kihasznál.

Jé szerelmes lett belém.

Jé lehet rá alapozni stabil önállo etc

Jé nem hulye van IQ ja is

És igy aprankent megismerve csupa pozitiv meglepeteseket hozott. Hogy Ő az, aki kell.

2021. jún. 26. 09:36
 15/20 A kérdező kommentje:

Mondhatnam ugyis. Eleve olyan magasan van nálam a léc hogy inkabb meghalok minthogy megalkudjak olyan mellett aki nekem valojaban nem kell. Akkor inkabb senki nem kell.

Ő volt az egyetlen egy, aki hozta azt a szintet hogy érte miatta erdemes felállni.

2021. jún. 26. 09:42
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt mondtam, hogy ha sokat vagy egyedül, akkor automatikusan jön az önismeret és az önfejlesztés.

Amiket írtál, akkor igazol: nem vagy rendbe önmagaddal, a párkapcsolatban látod a megváltást, ráadásul a kommunikáció se a legjobb...

Figyelj, értem én a helyzeted, szóval lenne konkrét tanácsom.

1. Tedd helyre a lelkivilágod, amennyire lehet. Jóbarát, családtag, akivel meg tudod beszélni a gondjaidat nem árt ha van, de ezen felül is nagyon jót tenne egy pszichológus. Hosszú folyamat, de mindenképpen megéri, nem szabad feladni.

2. Ha valóban a pároddal szeretnél maradni, muszáj lesz fejleszteni a kommunikációt. Ez is hosszú folyamat, és rengeteg energiát igényel, de ha a megfelelő ember van melletted, akkor nagyon megéri. Finoman kell fogalmazni, nem szabad semmit a szőnyeg alá söpörni, és őszintének kell lenni. Plusz szerintem amit írtál, hogy nem tud, azt is meg kellene vele beszélni. Mindent. Hosszú lesz, tele lesz vitákkal, sértődéssel, de nem szabad feladni, hanem szeretettel kell a másik felé fordulni, és nem hagyni, hogy az egónk és a büszkeségünk kettőtök közé álljon.

Mindenre rá kell szánni az időt és a figyelmet. Hosszú út ez, de mondom, ha megfelelő ember van melletted, akkor nagyon megéri.

2021. jún. 26. 09:49
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Komoly kapcsolatotra tervez: ja, kell neki valaki, akivel nyugodtan üvöltözhet, valaki akin kitöltheti a mérgét.

Hidd el, ha továbbra is vele maradsz, továbbra is ebből fog állni az élet. Folyamatosan talál/csinál egy problémát, ami miatt alázhat.

2021. jún. 26. 09:49
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha szerinted ez jó, akkor ne írogass gyakorira, hanem viseld el, hogy féltékeny, hogy önző, hogy smucig, hogy rád vetíti ki az összes traumáját, hogy veszekszik, hogy semmit nem tesz a közös életetekért, és hogy ez a jövőben csak rosszabb lesz. Hidd csak el, hogy komolyan tervez veled, miközben semmit nem tesz meg érted.

De légyszi, mielőtt ezt megteszed, olvasd már vissza, amit írtál, és gondold végig, hogy ha lenne egy lányod, akivel így bánik a pasija, te azt szó nélkül hagynád-e, és azt mondanád, hogy ez egy egészséges kapcsolat egy mentálisan teljesen egészséges, normális férfival.

2021. jún. 26. 09:52
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez a személyiség ha összeköltöztök rosszabb lesz. Zsarnok, uralkodó lesz feletted és mindenért Téged fog hibáztatni. Nagyon rossz előjelek ezek.
2021. jún. 26. 09:54
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy alap személyiségjegyet nem lehet megváltoztatni. A párodnál ezek alap elemek, úgyhogy vagy megszoksz vagy megszöksz.

De használhatsz ebből az egészből valamit jóra is. Azt mondod mellette kinyíltál újra, akkor használd ezt a lendületet arra, hogy építsd az életed egyedül. Persze ott lesz a párod, de fogad el, hogy nem akar közös életteret, ki akar sajátítatni, de nem tesz semmit azért, hogy együtt is éljetek mint egy pár. Ez sem baj, alkalmazkodj. Most amíg szárnyalsz, addig gondolkodj el, hogy így egyedül merre tudnál haladni, ha amúgy is egyedül lennél mit tennél magadért, egy jobb életért?

Én a szerelmes időszakokban azt a többletenergiát pl. fel tudtam használni egyetemen. Pikk-pakk megvolt a legnehezebb félév is, jó vizsgákkal, erasmussal, mert annyira be voltam zsongva, hogy egyszerűen aludni sem bírtam. (amúgy egy igazi álomszuszék vagyok)

Szóval amíg meglovagolod ezt az érzést, hogy szeretnek csak ezzel törődj és a jövőddel! Amikor ilyen boldog kiegyensúlyozott vagyok engem pl. sokkal több férfi talált meg (mondjuk kár, hogy pont a szerelemtől csattant ki a kedvem) szóval nagyobb esélyed van egy normálisabb kapcsolatra is mással, mert észre fogják venni ha boldog vagy.

Ennyit tudok neked javasolni. Ha ő nem akar veled tervezni akkor ne tervezz vele, de azt a jót amit általa kaptál azt még használhatod a jövőd építésére.

2021. jún. 26. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!