Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyanok vagyunk mint két mágnes, mégis most elköltöztem tőle. Sok a feszültség, de annál több a szerelem. Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

4 éves kapcsolatról van szó, huszonéves pár vagyunk. Én vagyok a lány.

Most először jöttem el a közös otthonunkból, mert egy óriási veszekedésünk volt 2 napja, amiben most ő hibázott, ő mondott nagyon bántó dolgokat.

Alapjáraton beismerem, sokszor én is hibázok. Tudom mik a rossz tulajdonságaim és bár a 4 év alatt sokat kinőttem, pár megmaradt, ami sokszor okoz feszültséget kettőnk közt. Ő ugyanilyen.

Bármi van, bármennyi feszültség is van köztünk, visszatalálunk egymáshoz. Ez mindigis így volt, olyan mély szeretet van kettőnk között, hogy a legkilátástalanabb helyzetben is tudjuk, hogy megfogjuk oldani idővel.

Most is eljöttem 2 napja, de facebookon tartjuk a kapcsolatot. Ír, hogy mi van velem, mit csinálok. Ír lefekvéskor, elbúcsúzik, mint régen, mielőtt nem éltünk együtt. Mikor elhoztam a cuccaim rettentően meggyötört volt, mindenért elnézést kért, de én kértem időt gondolkozni. Azt mondtam szerintem jót fog tenni egy kis idő különlét nekünk és ezt most is így gondolom, pedig rettentően hiányzik.

Igazából azt szeretném, hogy picit csillapodjanak az érzelmek mindkettőnkben és majd ha nyitunk a beszélgetés felé, akkor elmondom neki, hogy az a feltételem lenne az egészhez, hogy menjünk el párterápiára. Ha ciki, ha nem, huszonévesként, de szerintem segítene. Itt kommunikációbeli problémák vannak, elmegyünk egymás mellett mikor veszekszünk, nem értjük meg egymást. Szerintem tudna segíteni ezeken a dolgokon.

Ti mit gondoltok?

Sok sok éve olvasgatom az oldalt, kérlek, ne gyertek azonnal a szakítással. Tudom, az lenne a legegyszerűbb, de ennél sokkal többet ér ez ami kettőnk között van, hogy csak úgy eldobjuk. Én se akarom, ő se.

2021. jún. 21. 09:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tőletek függ minden.
2021. jún. 21. 09:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó irány a terápia. Sokat tud segíteni, remélem meg tudjátok beszélni.
2021. jún. 21. 09:08
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Indulatkezelesi problemaitok vannak es egymast bantjatok. Nem okollel, szavakkal. Az legalabb ugyanugy faj, ha nem jobban. Tobb kell ide, mint egy terapeuta. Amig nem jottok ra kulon kulon, hogy miert viselkedtek igy, addig ez jottanyit sem fog javulni. En pszichologust keresnek meg a problemaval. Mindketten kulon kulon. Addig meg fegyverszunet, hogy ne harapjatok at egymas torkat. De szerintem egy ilyen hosszabb folyamat, mint gondoljatok.
2021. jún. 21. 09:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Az nem gond, ha hosszabb a folyamat. Időnk, türelmünk van, csak mostmár hosszútávú megoldás fog kelleni. Eddig mindig fél nap alatt megbeszéltük a problémát és kibékültünk, de pár hónap múlva ugyanúgy előjött, nem tudjuk gyökerestül eltüntenti egyszerűen. Valóban szakember kell, viszont párom elég nehezen megnyílós típus, ezért is gondolkoztam a párterápián, mert ott ketten lennénk, hátha könnyebben menne neki is. Én jártam sokat egyedül pszichológusnál anno.
2021. jún. 21. 09:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy miért vagy min veszekedtek. Vannak dolgok amik sosem változnak, parterapia ide vagy oda. Nem mindegy, hogy egy elől hagyott valamin vesztek össze, vagy komoly dolgokon.
2021. jún. 21. 09:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Amig megvan mindkettotok reszerol az akarat a helyzet javitasan, addig erdemes. Ha elutasitja a kivezeto utakat a labirintusbol, akkor viszont vege, nem marad remeny.
2021. jún. 21. 09:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőtöknek önfejlesztés kell, de az nagyon. Először magatokat tegyétek rendbe, utána jöhet a kapcsolat. Amíg nem tudsz konfliktust kezelni, kifejezni magadat normálisan, asszertívan kommunikálni addig nem leszel képes harmonikusan működtetni egy kapcsolatot, pláne ha a másiknak is hasonló gyengeségei vannak.

-> Találd meg az okokat, hogy miért viselkedsz így, számolj egy 10-ig mielőtt megszólalsz, próbálj felnőni a feladathoz, olvass könyveket, gyakorlatban figyeld meg a helyzeteket, lásd egy kicsit magad kívülről, stb.

-> Kommunikációs tréningek, problémakezelés, pszichológus, párkapcsolati terapeuta, ezek jó dolgok ha hozzáértőhöz mentek, de ne CSAK TE akard. A legfontosabb, hogy mindketten tegyetek bele energiát a mindennapokban IS. Nem csak arra az 1-2 órára hetente.

-> Vezess naplót, írd ki magadból az érzéseid, a történteket, majd minden héten olvasd vissza az előző hetet. Nekem ez nagyon sokat segített, hogy felismerjem a működésem.

-> Sportolj, sportoljatok együtt, ne egymáson vezessétek le a feszkót, találj valamit, amiben ki tudod engedni a gőzt.

Egy felelősségteljes, felnőtt intelligens embernek nincs arra igénye, hogy generálja a problémákat, drámákat, konfliktushelyzeteket és állandó instabil magánéletet folytasson. Gondolkodj kicsit el, hogy milyen is a személyiséged. Lehet, hogy papíron nagykorú vagy, de sokat kell még fejlődni. És most itt csak rólad van szó, már ez is egy nagyon nagy falat. Kevés párkapcsolat él egy ilyet túl, mert az egyik fél általában túl fog fejlődni, a másik pedig visszahúzza, ezért nehéz ez a helyzet.

Az első kapcsolatom elég rossz volt, mindketten tehettünk róla, én sem tudtam jól kifejezni magam, normálisan megbeszélni a dolgokat és merni lépni, de próbáltam változtatni. Háromszor szakítottunk, a végsőkig szerettem volna, hogy működjön és tettem is érte, szerencsére abban a kapcsolatban sikerült leküzdenem a gyengeségeimet és már jobban bele tudok állni krízishelyzetekbe úgy, hogy higgadt maradok, nem is hiányoznak a dramatizált helyzeteket, MINDENT meg lehet beszélni ha a másik be tudja fogadni. Ő is változott némileg, de nem eleget, és mikor ezt konstatáltak magamban egyből tudtam, hogy nincs helyem mellette, mert nem illünk össze. Utána már könnyen le tudtam tenni a kapcsolatunkat. Szóval van ilyen is, amikor szeretnétek tenni, de az egyik nem feltétlen tud, nem áll még rá készen, nem nőtt fel hozzá eléggé, nem akarja mégsem igazán, stb… és nem tudhatod mi lesz a vége. Annyit tehetsz, hogy MAGADÉRT megteszed, mert neked akkor is származni fog előnyöd ebből ha a legrosszabb eset, a szakítás következik be. Sokat tanulhatsz magadról, hogyan kell kezelni egy kapcsolatot, mik a hibáid. Nagy előny ha tudatos vagy. De ne legyen így, sikerüljön mindkettőtöknek fejlődni és maradjon meg a kapcsolat, ahhoz viszont tényleg tenni kell. Nem kicsit, nem 2 napig, baromi sokat. 10/2-3 embernek sikerül.

2021. jún. 21. 09:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
+ Ahogy előttem is írták, lehet hogy nagy a szerelem, de az érzelmek ellenére nem vagytok kompatibilisek, csak most ezt még nem látod, vagy nem akarod látni. Sokat segítene ha átgondolnád, hogy tényleg egymás mellett van-e a helyetek. Érzelmeket félrerakva. Milyen a mentalitásotok, személyiség, jövőbeli tervek, fontosabb kérdések, stb.
2021. jún. 21. 09:38
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Sokan a szerelem miatt nem akarják látni, hogy mennyire különbözőek, ezekből élsz a legtöbb válás majd. A szerelem elmulik, és nem kész semmi mögöttes tartalom.
2021. jún. 21. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!