Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennél ha betiltanák a kotont?

Egy biztos: hormonális fogamzásgátlót nem szeretnék.
Ha minden a terv szerint halad, akkor pár év múlva már babázni szeretnék, és nem akarok bekavarni a testemnek.

12.
Valóban nem úgy működik a női test, hogy minden hónap második keddjén megjön, és ezt, aki követi a ciklusát, pontosan tudja. Ne aggódj, a cikluskövetés alatt nem azt értem, hogy "ha nem felejtem el, felírom mikor van meg, és megnézem mit ír ki az app, mikor lehetek terhes".
Nem akarok nagyon részletesen belemenni, mert akit érdekel rá tud keresni - amit ajánlok is, különösen, ha nő vagy, hiszen nem árt ismerni a tested működését -, de a lényeg, hogy a peteérés idejét többfajta módszerrel is meg lehet állapítani. Nagyvonalakban a peteérés után biztonságos együtt lenni, mert egyszerűen nincs minek megtermékenyülnie. A ciklus másik, az első felében van a menstruáció, és egy alacsony-közepes kockàzatú szakasz, ha még a peteérés előtt vagy jó pár nappal. Én most nem figyelem különösebben, de így is előre tudom jelezni a peteérésemet pár nappal. Ha jobban megfigyelném és szabályszerűbb lenne a ciklusom, akkor elég jól be tudnám határolni a kb. 5-6 napos termékeny szakaszt (melyből az "én termékenységem" csak 1-2 nap, a többi a spermiumok élettartama). A teherbeesés esélye megszakítással igenis tovább csökkenthető, megfelelően alkalmazva a gyakorlatban jó hatásfokkal működő rendszer. A fennmaradó kockázatokat pedig házasság után, a 20as éveim végén, amikor amúgy is szeretnénk gyereket pár éven belül, vállalnám.
Nem baj, ha nem foglalkozol mélyebben a témával és nem ismered ezeket a törvényszerűségeket, de ha véleményt szeretnél alkotni, tájékozódj.
(Amit itt leírtam senki ne kezelje fogamzásgátlási technikaként, mert erősen kivonatolva, hiányosan írtam le.)

23.-nak.
De én FÉRFI oldalról közelítem meg. És mivel nincs kedvem gyerektartást fizetni, nekem egy nő matematikai ismerete, kombinálva a jóslással és a népi megfigyelésekkel kombó nem biztosíték.
És a "véletlenül" kimaradt 1 bogyó dolog is megokádtat.
Vagy gumi, vagy cumi, ez a jelszavam! >:)

Értelek, ez esetben némileg elbeszéltünk egymás mellett. A kérdés nem kérdezett körülményeket, én meg ennek megfelelően nem is cifráztam. Sokéves stabil kapcsolatban vagyok, a gyerek most még nem lenne ideális, de valójában már most sem okozna gondot, a párom pedig becsúszott gyerek esetén nem gyerektartást fizetne egy kvázi idegennek, hanem felnevelné velem, ahogy egy tervezettet is. Szóval ebben a helyzetben nyilván megvan a bizalom és az egyetértés.
Én sem ajánlanám senkinek, hogy 16 évesen álljon neki egy ilyen nagy odafigyelést igénylő technikát alkalmazni, vagy egyéjszakásban bemondásra lője telibe a nőt, de egyszerűen nem ez volt a kérdés.
(És biológia, nem jóslás, népi megfigyelés vagy matematika, utóbbi legfeljebb ahhoz kellene, ha konkrét számszerű kockázatot akarnánk számolni.)

Elköttetném magam - természetesen nem otthon.
Fogamzásgátlót nem szedhetek, hormonális dolgot sem, és terhesség esetén alap az abortusz a betegségem miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!