Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig tartana a bizalmatok ilyen esetben, házvásárlásnál?
A vőlegényemmel épp házvásárlásban vagyunk. Mindkettőnk családja felől kaptunk anyagi támogatást. Az én oldalamról majdnem kétszer annyit, azonban én még tanulok, így leírható jövedelmem nincs. (Anonim oldal, így leírom: nyilván feketén van, de ezzel nem tudok a bank felé elszámolni.)
Örököltem egy jelzáloghitelt a szüleimtől, így ez a lakáshitel felvételénél rendesen bekavart. A rendezésére az egyik megoldás az lenne, ha a ház tulajdonjoga 1/1-ben a páromé lenne, így a vele járó hitel is.
Ti belemennétek ebbe a szituációba gondolkodás nélkül, gondolkodás után, vagy egyáltalán nem?
Nem azt várom, hogy meggyőzzetek, csak kíváncsi vagyok ki hogyan viszonyul a helyzethez.
#3 Talán mert sosem tudhatod mimor kattan be egy ember? Lehet hogy 20 évig boldogan élnek és akkor alkoholista lesz aztán középkorúan mehetsz albiba.
Kérdező! Mindenképp legyen tulajdonod. A családod sem azért adta a pénzt hogy más nevére iratsd. Bármikor kirakhat legyen az 1 év vagy évtized múlva. Eleve óriási zsarolási potenciál, ő beleszarhat a kapcsolatba. Egész biztos van más megoldás is.pl házassági szerződésben biztosítani részed, vagy várni vásárlással amíg nem rendeződik a te oldalad. Én mindenesetre nem nyomnam bele saját forrasaimat így.
Gondolkodtam a házasságon, viszont egyrészt kitolódna az ügyintézés amíg várunk a hivatalra, másrészt gyerektartást kapok, ami utána nem járna.
A vásárlással sajnos nem tudunk várni, mivel egy ideje már van kulcsunk, újítottuk a házat, benne van időnk és pénzünk, nem "adhatjuk vissza", hogy köszi nem kérjük.
Nyilván szó volt arról is, hogy a nevemre kerülne később a ház, de egy haláleset is bekövetkezhet és leendő anyósomék felé akkora bizalom nincs, mint a párom felé.
Persze, ezer éve együtt vagyunk, eddig is szerettük egymást, nem most fogunk szétmenni meg meghalni, de milliós tételeknél ez számomra nem a szeretetről szól.
A magam részéről (hasonló helyzetben) nemrég láttam a "pokol kapuit megnyílni", és én oda nem vagyok hajlandó önszántamból visszamenni. Szerencsére elrendeződni látszik a dolog, de ha fegyvert fognak rám sem vagyok hajlandó belemenni egy hasonlóba. Inkább a halál...
Ahogy előttem mondták: SENKI nem arra számol, hogy szakítás/válás lesz egy kapcsolat vége. De igen vastagon benne van a pakliban. :((( Ha jól értem, van egy jelzáloghitel. Mennyi a futamidő? Mennyi a havi részlet?
Logikusnak tűnik a lépés, hogy addig amíg sikerül bejelentett munkát vállalj, addig párod fizesse a hitelt. Utána pedig - ha van erre lehetőség - adóstársakként megosszátok a költségeket. Azonban nem tudhatod, mit hoz a jövő. Már öt év alatt is sokminden változik, hát még ha mondjuk van 15-20 évnyi futamidő hátra.
Mindenképpen gondoljátok át a lépést! Nem azt mondom, hogy nem működhet, azt mondom, minden legyen ügyvéd előtt lepapírozva. És tájékozódjatok, mielőtt bármit is cselekedtek! Tudjátok a kapacitásaitokat, határaitokat! Ezeknek fényében döntsetek.
7.-re.
De ez ugye fordítva is igaz!? Azaz, ha mondjuk Ő azaz a PÁROD örököl vagy Ő nyer a lottón, ugye majd azért sem fogod tartani a markod? >:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!