Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam el neki finoman?

ahogy 4 is írja, őszintén, de kellő érzékenységgel.
ne játszd meg magad, ne tégy úgy, mintha kizárólag az ő egészsége és testi jóléte érdekelne (mert inkább az zavar, hogy egyre kevésbé látod vonzónak - normális emberi dolog egyébként, szóval ne érezd magad szarnak emiatt).
valahogy így:
"drága, nagyon szeretlek és nagyon jó veled, de úgy látom, mostanában egyre egészségtelenebbül eszel, és az amellett, hogy a szervezetednek sem jó, egyre több külső változással is jár, sajnos nem túl jó hatással a vonzalomra. és ha ez így folytatódik, az egyikünknek sem lesz túl jó. de nagyon bízok benne, hogy sikerül valamit kezdenünk a dologgal. nagyon szeretlek."
és ha egy kicsit megemésztette a dolgot, hozakodj elő, hogyan tudnád őt segíteni a változásban, mit tudnátok tenni együtt, mi áll az evéskényszere mögött, milyen mozgásos tevékenységek vannak, amiket ő is szívesen csinálna, stb.

Szerintem is mondd meg, hogy a vonzalommal lesz a gond.
Igazából én sosem hittem el, hogy bárki is azért szól be egy kövér embernek/ajánlgatja az egészséges életmódot, mert hú, de nagyon aggódik az egészségért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!