Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban jobb élet, ha az ember leköti magát?
Közelítek a húszas éveim vége fele, bár későn érő férfi vagyok, külsőre-belsőre is.
A kortársaim jelentős része már vagy megállapodott (házasság, gyerek), vagy olyasvalakivel van együtt, akivel ezt tervezi, vagy olyasvalakit keres, akivel ezt meg tudja valósítani.
Eközben én úgy érzem, hogy még ráérek vele. Nem baj, ha a következő párommal sem tart sokáig, nem akarok beleerőltetni többet, mint ami benne van, mert sokaknál azt érzem, hogy azért sürgetik, mert félnek, hogy kifutnak az időből.
Éppen ezért én szabadabbnak érzem magam, és azzal érzem jól magam, akivel akarom és habár én is vágyom arra, hogy legyen valaki mellettem tartósan, valójában - egyelőre - a teljes megállapodás egy rosszabb életnek tűnik, házasság, gyerekvállalás. Ezt mind majd én is szeretném, majd később, évek múlva, de egyáltalán nem értek egyet azokkal, akik szinglik ebben a korban és irigyek azokra, akik már házasodnak és gyereket vállalnak. Azok gyakorlatilag lemondtak a szép fiatalkorról. És abban sem hiszek, hogy az ember egyvalaki mellett szívesen kitart örökre, szerintem a többség előbb-utóbb vágyik másra. Nem véletlen hogy a fele elvál, a másik felének egy nagy része pedig megcsal, aminek egy része kiderül, és még ezen felül sok titokban marad.
Valóban annyira irigyelni való ez? Ha igen - akiknek igen -, miért?
Ez attól függ.
Szerintem egy boldog párkapcsolat, házasság, ahol tényleg az igazit találjátok meg egymásban, nagyon sokat adhat.
Azzal viszont egyetértek, hogy nem kell minden áron megházasodni, gyereket vállalni, csak azért, mert elértél egy bizonyos életkort. Sőt, egy rossz, mérgező párkapcsolat sokkal rombolóbb hatással van a mentális egészségre, mint a szingliség.
Nem irigyelni, vagy megvetnivaló - ez is egy életritmus a sok közül. Neked ez így jó, ez így megfelelő. Onnantól kezdve kit érdekel, hogy más mit mond?
Nem beszélve arról, hogy ki szeretnéd magad élni mielőtt megállapodnál - ami megint egy jó dolog.
Azt tudom, hogy nekem mi a jó. De vajon másoknak meg valóban az a jó?
Egy nőismerősöm nemrég gyereket vállalt, amivel egyébként sok felesleget fel is szedett, láthatóan nem érzi jól magát a bőrében. Szexelni valószínűleg a gyerekkel való törődés és munka miatt nem igazán tudnak de talán nem is érzi magát annyira kívánatosnak.
Nehéz elképzelnem azt, hogy nem inkább ő az, aki hiányolja és irigyli a szabadabb életet, a fiatal tombolást, flörtöléseket, a vadászatot, hogy valaki tudja hogy szexuálisan vonzó a másik nem számára, új lendülettel induló szerelmet ahol még van tűz, stb... ha én ilyen lekötött ember helyében lennék, ezt hiányolnám és irigyelném.
Ehelyett ennek a fordítottját szoktam hallani. Aki szingli, az ezt irigyeli.
Sokkal jobb, Kérdező. Nézz meg 10 "örök" szerelmest, hirtelenházast, aztán nézd meg őket mondjuk 10 év múlva, mennyien vannak még együtt egyáltalán, és hányan váltak közülük egymást maró-gyűlölő kényszerházasokká, akiket már csak a gyerek tart össze. Az eredményt odabízom.
Nem éri meg párkapcsolatokkal foglalkoznod - 99% hogy vesztesen kerülsz ki belőle. Ha mást nem is, időt egész biztosan veszítesz, és soha nem kapod majd vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!