Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm nem hajlandó főzni. Ez kizáró ok lenne nálatok, ha hosszú távra terveztek vele?
Elöljáróban jelezném hogy én férfiként nem várom el, hogy mindig a nő főzzön, de úgy gondolom, hogy fele-fele arányban, vagy legalább valamilyenen megosztásban mindkét félnek ki kéne vennie a részét a főzésből. A barátnőmmel nem élünk még együtt, de amikor találkozunk, akkor általában én főzök, mert szeretek főzni, alkotni a konyhában. Ezt a barátnőm is tudja, és ő úgy gondolja, hogy én fogok majd később is főzni, mert neki a főzés unalmas és ha éhes akkor nem tud főzni, mert ilyenkor nincs türelme hozzá. Attól még hogy szeretek főzni, úgy gondolom hogy nem az a megoldás hogy csak én főzök, mert nem mindig lesz időm/energiám rá, és ilyenkor rá hárulna a dolog. Sajnos amellett hogy nem szeretne főzni, nem is tud. Amikor egy hete mondtam neki, hogy lehet érdemes lenne egy két praktikát, receptet anyutól, nagyitól ellesni, azt mondta nem menne neki, mert béna és egyébként sincs türelme hozzá.
Nektek mi a véleményetek erről? Szerintetek működhet így egy kapcsolat?
Én 22 éves vagyok, ő 20.
8-as vagyok, praktikát az tud ellesni, akinek van már valami alapfogalma. Hülyeség ezért az anyja nyakára küldeni, mert ha nem szeret főzni, nem fog, nem akar bonyolult kajákat csinálni. A megoldás az, hogy ő egyszerű kajákat csinál. Nem szarokat, mint paradicsomos meg sajtos tészta (ami amúgy mi a phasz?).
Mondok példát: én sem tudok főzni. Annyiból áll a főzési tudományom, hogy melegítem az ételt. Nem eszek tésztát, se lisztes dolgokat, instáról nézek nagyon egyszerű... hát nem is receptek, csak elrendezések a tányéron. Húst mindennap eszek, úgy intézem, hogy vettem egy lassú főzőt (slow cooker), konkrétan annyit kell csinálni, hogy meglocsolod a husit olívaolajjal, befűszerezed és fokozattól függően 5-10 órán át sül. Kifőztem brokkolit, karfiolt, felvágtam egy kalifornia paprikát, felkockáztam egy avokádót. Ennyi.
Nem kotyvasztok, ez egyszerű és finom. Konkrétan csak vizet kell forralni hozzá.
Szerintem ez nem áthidalhatatlan probléma, pláne akkor, ha te szereted csinálni.
Én nő vagyok, nalunk meg a férfi nem főz. Bármit megcsinált, de a főzést nem. Nem is érdekli, nincs is igénye rá, meg se próbálja.
Mivel minden másból kiveszi a részét, nem zavar. Cserébe én viszont nem szeretek vezetni, így az szinte mindig rámarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!